smakerze i lekko go zmodyfikowałam. Na 4 porcje: Jogurt Grecki 400 ml w temp. pokojowej. pół tabliczki czekolady gorzkiej lub białej cała tabliczka czekolady mlecznej ciasteczka petitki albo biszkopty. pól kubka śmietanki 30% kostki czek. mlecznej i gorzkiej do starcia, suche wafle do dekoracji. Czekolady osobno rozpuszczamy nad kąpielom wodną. Jogurt grecki dzielimy na pól, do jednej części dajemy rozpuszczona
Gotowanie...to proste !też jest pyszny, jednak warto wtedy odrobinę dosłodzić- miodem lub np. niskokalorycznym syropem daktylowym. Tak obłędnie prezentujący się deser może być alternatywą dla urodzinowych wypieków (wtedy można przygotować na biszkopcie), który na pewno zachwyci każdego, a dzieci to już szczególnie! :) * mleko skondensowane niesłodzone- 1 litr * kolorowe galaretki- 5 szt. * żelatyna- 5 płaskich łyżeczek Każdą z galaretek zalać 350 ml wrzącej
Kraina Miodem PłynącaPuszysty biszkopt z jabłkami według przepisu Elizy Mórawskiej z książki " O jabłkach" . Mega szybkie i proste w przygotowaniu ciasto. Wystarczy kilka składników, 5 minut wolnego czasu i odrobina chęci. Nic tylko piec! Składniki: 4 jajka 250 g cukru 250 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 2 łyżki wody 1 łyżka octu
Smakowity Blog Kulinarnyzapraszamy na konfiturę truskawkową z mleczną czekoladą. Naprawdę dobra rzecz. Można ją stosować po prostu jako dżem do smarowania kanapek, albo jako dodatek do wszelakich ciast. Wystarczy zrobić prosty biszkopt, przesmarować konfiturą, na górę dać bezę czy bitą śmietanę, albo po prostu trochę świeżych owoców i szybkie i pyszne ciasto gotowe. KONFITURA TRUSKAWKOWA Z CZEKOLADĄ MLECZNĄ (5 słoików
Marder&Marder Manufacturechia, owocami, bądź ciasteczkami. Przed podaniem umieszczamy na co najmniej 15 minut w lodówce. Wszystko zależy od Waszej inwencji twórczej, możecie użyć innych owoców, zamiast muesli posłużyć się bezami, biszkoptami oraz zrobić więcej warstw. Twórzcie! :) Smacznego
Be Fit Be Strongdawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się przekonać :) Składniki: Tortownica 26cm: Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg pokruszonych wafelków czekoladowych szczypta soli Masa makowa
Kuchnia w czekoladziesię rumieni, w trakcie możemy nakryć go folią aluminiową. Po upieczeniu nie wyciągamy z piekarnika przez ok 15 minut. Czy babka jest upieczona sprawdzamy za pomocą wykałaczki. Podobnie jak biszkopt. Wykałaczka ma być sucha
Kuchnia w czekoladzieprzygotowanych wcześniej papilotek papierowych, do 2/3 wysokości. W środek wbijamy kostkę czekolady i wkładamy do nagrzanego do 170st C piekarnika na ok 25 minut (Pieczemy do suchego patyczka- jak biszkopt.) Wierzch upieczonych muffinek polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą z mlekiem oraz posypujemy orzechami. Pozostawiamy do zastygnięcia. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladziecukrem dodajemy rozdrobnione owoce i czekoladę. Mieszamy całość mikserem i przelewamy do plastikowego pudełka. Wkładamy do zamrażarki i co godzinę mieszamy aż lody nabiorą odpowiednią konsystencję. Podajemy np z biszkoptami lub w lodowych wafelkach. Jeśli mamy maszynkę do lodów, to śmiało możemy przelać naszą masę do misy i w niej zamrażać. Ja kolejne lody przygotuję właśnie w niej
Kuchnia w czekoladzieRolada biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3. Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku 7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą posypką 8. Twardszy dżem jabłkowy (idealny do wypieków) 9. Korzenny tort jabłkowo-orzechowy 10. Ciasto "Bukiet róż" 11. Pieczeń bawarska 12. Jabłka pieczone
Przepisy Aleksandryjeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast białej mąki pszennej roladę upiekłam z mąki orkiszowej, dlatego by ładnie wyrosła dodałam asekuracyjnie proszek do pieczenia. Jeśli użyjesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklankach wrzątku. 3 śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka i do powstałej bitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę. Masę mieszamy do momentu uzyskania jednolitego koloru. Powstałą masę przekładamy na wystudzony biszkopt i wkładamy do lodówki na około 2-3 godziny. Pozostałe 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku i tężejącą galaretkę przekładamy na masę. Ciasto wkładamy do lodówki do momentu całkowitego
paapilotkaamąki kokosowej - KLIK , do tych wczorajszych po prostu dodałam jeszcze pokrojoną brzoskwinię :) Wczorajszy grill rodzinny bardzo udany :) Niestety zapomniałam zrobić dla Was zdjecia tortu :( Napiszę jedynie, że był to biszkopt kukurydziano-gryczany przełożony domowym dżemem malinowym, na wierzchu z kremem ze śmietanki kokosowej i udekorowany malinami. Teraz uruchomcie wyobraźnie
breakfast of dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Polecam Post Szarlotka po królewsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje