lodów i kleksem bitej śmietany. Zaparzcie ją w mleku lub kawie i zostawcie do przestygnięcia. Spróbujcie jej też do ciasta herbacianego na które przepis już podawałam albo do nasączenia biszkoptu . Dzisiaj przepis na mieszankę do słoiczka, taką która ładnie wygląda na półce (to dla estetów) a dla czynnie pijących jesienią hektolitry herbaty – szybka mielona Karha. Spróbujcie! Taka herbata niczym
Karo in the Kitchenzobaczenia w grudniu. Po południu. Czyli cholera wie kiedy. Jak Święta nie zrobią się same w tym roku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam w płaskim naczyniu. i zalałam musem. Wyszło coś przypominające w smaku wawelowskie trufle. Całkiem zjadliwe
les mirabelleswedług przepisu na opakowaniach, używając do tego tylko 650 ml mleka(ja robiłam bez cukru, ponieważ samo ciasto jest słodkie), odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu wykładamy na dolną część biszkoptu, równo rozprowadzając - przykrywamy drugą częścią ciasta i posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do lodówki na godzinkę i można podawać. Smacznego
Moje-pitraszenieFashioned Chocolate Cake- uwielbianego i bardzo popularnego w Anglii ciasta czekoladowego ( i trzeba przyznać, że obok osławionego Carrot Cake- to jedno z najpyszniejszych angielskich wypieków). Zatem zamiast biszkoptu, znajdziecie w środku wilgotne, ciągnące czekoladowe ciacho- podane na talerzu w pysznej, czekoladowej oprawie …to nie może nie smakować! Jedyną wadą tego tortu jest to, że ciasto dzielimy na pół
Domowe Tortymiski nie dotykało wody- od czasu do czasu mieszamy. Gdy czekolada sie rozpuści- zestawiamy z garnka i odstawiamy do przestygniecia. Biszkopciki skruszamy dokładnie palcami. Do skruszonych biszkoptów dodajemy mascarpone, rum, roztopioną czekoladę i mieszamy wszystko za pomocą miksera- do momentu aż wszystkie składniki połączą się tworząc jednolita masę. Masę truflowa wstawiamy do lodówki na 15 min. Ze schłodzonej masy truflowej
Domowe TortySłodkości, słodkości! Dla miłośników miodu, orzechów włoskich i budyniu :) Pięknie pachnie i wygląda. Smak wyborny :) Ciasto, które wymaga większego zaangażowania od autora niż np w przypadku biszkoptu całorocznego o którym pisałam tutaj . Warto poświęcić ten czas na przygotowanie :) Zapraszam! Ciasto miodowe z masą budyniową. Składniki: ciasto: 500g mąki pszennej 250g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki
Tagebuch po polskubiszkopt jest w wcześniejszych wpisach potrzeba nam 3 blaty masa budyniowa : 3/4 litra mleka 2 budynie cukier waniliowy 1szt masa jogurtowa 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego i 1 galaretka agrestowa masa plastyczna dostępna na stronie internetowej http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow/
Kuchcikowoasi...Kawałek mnielukier : 800g cukru p. 3łyżeczki żelatyny 3łyżeczki glukozy\ 50ml wody 2 blaty biszkoptu masa śmietanowa z truskawkami
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieCałość dokładnie mieszamy i wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blachy piekarnikowej. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut. Ściereczkę kuchenną zwilżamy, przekładamy na nią upieczony biszkopt i jeszcze gorący zwijamy w roladę a następnie zabieramy się za robienie kremu. Jajka ubijamy z cukrem na parze i studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy
Zainspirowana w kuchninastępne 3 dni, słabo ten rok widzę i nie, że pesymistycznie na to patrzę, raczej jakoś tak realistycznie, ale jeszcze trochę czasu jest może się coś zmieni :) jasny biszkopt przełożony kremem z mascarpone i białej czekolady / z kawą i gruszkami, polany sosem z białej czekolady
More food, love and dreamspiekarnika, przykryć ściereczką[ posypałam ściereczkę cukrem pudrem] i większą od blaszki deską lub tacą, odwrócić ciasto do góry dnem.Od ciasta delikatnie oderwać papier, i pomagając sobie ściereczką, zwinąć biszkopt w roladę.Pozostawić w ściereczce do całkowitego wystygnięcia.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić do zastygnięcia.Następnie pokroić w kostkę.Żelatynę rozpuścić w wodzie .Do jogurtu dodać pokrojoną galaretkę
Moje domowe kucharzenietortu - jest cudowny. Delikatny, lekki, na bazie białej czekolady, z lekko kwaśnymi malinami, które doskonale przełamują słodycz ciasta. Udekorowany wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałowymi i kokosowymi pralinkami. Polecam :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, jedno po drugim. Zmiksować
Domowa cukiernia Ewytypowo włoskie przysmaki. Minimalnie go zmodyfikowałam, ponieważ zawierał mały brak (chodzi o ilość masła). Szarlotka jest szybka, prosta i smakuje rewelacyjnie. Przypomina jabłecznik na cieście ucieranym lub wilgotny biszkopt genueński. Pyszne, maślane i delikatnie ciasto rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się z lodami lub bitą śmietana. U mnie znikała jedynie posypana cukrem pudrem. (Tortownica o średnicy
Di gotuje