przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:43/600)

Biszkopt kakaowy 200

Łatwy i szybki przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy(...)naszej zakładki ‘Torty’- tam znajdziecie wiele pysznych pomysłów! SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao szklanka cukru 1 łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną i ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę

Domowe Torty
Jabłecznik z pierniczkami 263

Dzisiaj zapraszam na wyjątkowo smaczny jabłecznik. Dużo osób pisało na Facebooku , że w najbliższym czasie będzie piekło ciasta z jabłkami, dlatego postanowiłam wypróbować jabłecznik na biszkopcie z pierniczkami w czekoladzie, mniam. Jest przepyszny, wygląda apetycznie, jest aromatyczny i wspaniale łączy w sobie korzenne pierniczki z jabłkami oraz bitą śmietaną. Z ciastem jest troszkę zachodu, ale naprawdę warto, bardzo polecam(...)Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji ORCHARD FRUITS .   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka       Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Masa jabłkowa: 1,7kg jabłek

Mała Cukierenka
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 75866

Tort w iście królewskim stylu, z kilku obłędnych, rozpływających się warstw: delikatnego biszkoptu, kremu z białej czekolady, kremu pralinowego, chrupiącej bezy i kwaskowego dżemu z czarnych porzeczek... Całość doskonale wyważona, nie przesłodzona, jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut(...)względów (praca, szkoła lub po prostu leń albo brak ochoty:D) nie będą mogli obejrzeć mego show,  (i tak) podlinkuję występ na dniach na Blogu :DDD SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA BEZĘ: 3 białka  160 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Placek cappuccino z kokosem 451

dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt: 6 jajek 225g cukru 110 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)margaryny 4 łyżki kawy cappuccino beza kokosowa: 5 białek szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać po łyżce cukru, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Kiedy piana będzie błyszcząca obroty miksera zmniejszyć do najmniejszych

na moim stole...
Rolada z brzoskwiniami 188

uczy się na błędach. To nic trudnego. Rolada ta jest uniwersalna, można dodać różne owoce: jagody, truskawki, maliny, co tylko chcecie. Wyszło lekko, śmietanowo, owocowo, smacznie i szybko. Składniki: biszkopt: 4 jajka opakowanie cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki tortowej 100 g cukru masa: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny(...)brzoskwinie(świeże, bądź z puszki) dodatkowo cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Biszkopt. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać cukier waniliowy, cukier i krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę i żółtka i zmiksować na niskich obrotach tylko do wymieszania się wszystkich składników. Dużą formę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia

na moim stole...
Tort maślano-truskawkowy 154

Zrobiłam sobie więc słodki prezent urodzinowy :) a co :) nie mogę upiec sama dla siebie tortu? W końcu nie co dzień kończy się 40 lat:) I tak powstał tort, z biszkoptem bez proszku do pieczenia, z masą maślaną z dodatkiem musu truskawkowego, otoczony biszkoptami i ozdobiony oczywiście truskawkami. Składniki: biszkopt: 6 jajek 180 g cukru 180 g mąki pszennej szczypta soli(...)musu truskawkowego 150 g cukru 80 ml wody 2 żółtka 1 jajko poncz do nasączenia: szklanka ostudzonej lekkiej herbaty, z dodatkiem cukru i soku z cytryny wierzch: paczka podłużnych biszkoptów 200 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone łyżka cukru truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt. Przygotować blaszkę (u mnie tortownica o średnicy 26 cm)-wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Jajka

na moim stole...
Ciasto magistra 173

wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel Bita śmietana: 1/2 l. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wody biszkopt jasny z 4 jaj biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić kisielem wiśniowym) biszkopt czekoladowy z 4 jaj Wykonanie: Upiec biszkopty i wystudzić.Z mleka, cukru, cukru waniliowego(...)pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki. Krem Nutella rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel.Kremówkę ubić z cukrem dodając letnią rozpuszczoną żelatynę. Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na tym ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch

Ciasteczkowy Potwór
Z masą brzoskwiniową Siostry Anastazji 129

chce mi się dziś wiele pisać, więc podam tylko przepis.  Dodam tylko, że przepis pochodzi z książki siostry Anastazji:) czyli wart grzechu:) Składniki: biszkopt orzechowy z 6 jaj Biszkopt kokosowy : 6 białek 1/2 szklanki cukru kryształu 15 dag kokosu lub wiórki kokosowe- duże opakowanie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem : 1 puszka brzoskwiń(...)kostka masła 6 żółtek 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: Upiec biszkopt orzechowy , wystudzić i przekroić na pół. Zrobić biszkopt kokosowy, czyli białka ubić na sztywno dodając porcjami cukier i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. I piec w temp.180'C przez ok 30-40 min.Z brzoskwiń odlać

Ciasteczkowy Potwór
Niezawodny biszkopt kakaowy 251

Dzisiaj przyszła pora na niezawodny biszkopt kakaowy.  Na blogu możecie już od jakiegoś czasu znaleźć przepis na niezawodny jasny biszkopt  .  Ten biszkopt zawsze wychodzi, jest banalnie prosty do wykonania a zarazem obłędnie smaczny. Kto raz go spróbuje nie będzie chciał już innego przepisu na biszkopt kakaowy.  Zarówno ten jak i jasny biszkopt nie wymaga proszku(...)przesianą mąkę oraz kakao, mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na tortownicę () wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170. Biszkopt pieczemy przez około 35- 40 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu upuszczamy go w blaszce na podłogę i pozostawiamy w tortownicy do całkowitego ostygnięcia.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Biszkopt idealny 55111

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pewnie większość z was ma swój ulubiony i niezawodny przepis na biszkopt. Ja właśnie taki mam i chętnie się z wami nim dziś podzielę Jest mięciutki, delikatny i co najważniejsze zawsze się udaje. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł W przepisie nie ma proszku do pieczenia. Nie musicie się(...)martwić ponieważ biszkopt nie opada. Najważniejszą czynnością w jego wykonaniu jest dobre ubicie białek a po upieczeniu, opuszczenie formy (razem z biszkoptem) na podłogę z wysokości około 40 cm. Ta czynność powoduje, że biszkopt nam nie opadnie. Niektórym to może wydawać się dziwne ale musicie uwierzyć mi na słowo Przepis dostałam

Marta Gotuje
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 180

się składników. Gotową masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (średnica 21) cm i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 40-45 minut bądź do suchego patyczka. Gdy biszkopt będzie upieczony upuszczamy go na podłogę z wysokości około 60 cm, studzimy w w uchylonym piekarniku.  Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 500 gram serka mascarpone 100 gram gorzkiej(...)niej nie wypadać), pod koniec dodać przesiany cukier puder oraz serek mascarpone, wymieszać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną

Krakowskie smaki Ani
Tort mocno kokosowy 141

razem miałam przyjemność przygotować tort na wieczór panieński mojej kochanej kuzynki;) Mocno kokosowy masa z dodatkiem czekolady na jasnych biszkoptach z pewnością zadowoli nie jedno wybredne podniebienie;) Tort nie jest skomplikowany w wykonaniu ale przy swojej prostocie niezwykle smaczny. Idealny na każdą domową uroczystość. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki . Jakość zdjęcia kiepska bo robione aparatem w telefonie ale innego(...)zdjęcia nie posiadam. Serdecznie polecam;) Składniki: Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej  Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać  cukier cały czas miksując. Następnie do piany dodać żółtka, wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec dodać przesiane

Krakowskie smaki Ani
Tort kwiat 199

łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 80 ml zimnej przegotowanej wodydo nasączenia* olejek migdałowy* zimna przegotowana woda* alkohol* barwniki spożywcze: niebieski, zielony, żółtySposób wykonaniabiszkopt (można zrobić normalny biszkopt, przepis Tutaj, ja miałam zbyt dużo zamrożonych białek dlatego postanowiłam je wykorzystać)Z 5 białek i szczypty soli ubić pianę, stopniowo dosypując cukier. Ubijać aż piana będzie lśniąca. Do piany(...)wymieszać.Ciasto wylać do dużej miski wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec w temperaturze 180 stopni, na dolnej szynie piekarnika, ok.1 godzinę, po tym czasie sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest upieczony.Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i wyjąć z miski, zostawić na kratce do wystudzenia.Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty.Nasączyć biszkopt wodą wymieszaną z olejkiem migdałowym. Można też

Mix smaku
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 141

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą być masy i nadzienia. Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą dla łasuchów… i nie tylko.    Składniki na biszkopt: - 5 jaj- 3 łyżki mąki tortowej- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1/3 szklanki drobnego cukru(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C na 20 minut. Z powyższych proporcji odlałam troszkę ciasta na 4 małe babeczki, które upiekłam jednocześnie z biszkoptem. Biszkopt po upieczeniu wyjmujemy z formy. Obracamy i zdejmujemy papier. Czystą ściereczkę posypujemy cukrem, wykładamy na nią gorący biszkopt i zwijamy. Odkładamy do całkowitego wystudzenia. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę cytrynową

mojewypiekiinietylko
Tort malinowy 388

pole do popisu cukiernika. Cukiernikiem nie jestem i nie mam nic wspólnego z tym zawodem, więc skoro mi się udało, to każdy może zrobić… tort malinowy.    Składniki na biszkopt rzucany:  (tortownica o średnicy26cm)- 7 jaj- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka mąki tortowej- 1/3  szklanki mąki ziemniaczanej- szczypta soliSkładniki na krem 1:- 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej(...)serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- 1 galaretka cytrynowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Dodatkowo:- dżem malinowy- ok. 500g świeżych malin- wiórki kokosowe (do posypania boków)- listki mięty do dekoracji Biszkopt pieczemy dzień (można nawet dwa dni)  wcześniej, jest wtedy bardziej podatny na krojenie. Tym razem wykorzystałam przepis na biszkopt rzucany. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania