przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:37/600)

Śmietankowy tort – Ciasteczkowy Potwór 183

Coś dla małych łakomczuchów i nie tylko… bo jestem pewna, że czekoladowy biszkopt, przełożony pysznym śmietankowym kremem (z dodatkiem mascarpone ) i świeżymi truskawkami- zasmakuje każdemu! Sympatyczny tort na każdą okazję, gdzie głównymi gośćmi są najmłodsi. Moi chłopcy proszą mnie o niego, za każdym razem gdy szykuje się party dla dzieci bądź bal przebierańców. Nie jest trudny w zrobieniu(...)warstwą nałożoną na krem, na pierwszy i drugi blat). Jeżeli zamiast niebieskiego barwnika spożywczego, użyjecie czerwony- w miejsce Ciasteczkowego Potworka wyjdzie Wam- równie sympatyczny i smaczny Elmo! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 4 łyżki gorzkiego kakao szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach śmietankowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru

Domowe Torty
Tort bananowo-czekoladowy 485

Tort bananowo-czekoladowy Kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym bananowym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone- do tego banany i bita śmietana w elemencie ozdoby , a wszystko pięknie opruszone startą czekoladą- i mamy pyszny, dostojny tort bananowo- czekoladowy! Chyba nie trzeba wspominać, że smakuje wszystkim niezależnie od wieku i niezależnie od tego, z jakiej okazji został przygotowany! SKŁADNIKI NA BISZKOPT KAKAOWY(...)cukru pudru 250 g serka mascarpone 2 duże banany DODATKOWO: pół tabliczki mlecznej czekolady 2 banany 250 ml. śmietany kremówki DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT KAKAOWY : Biszkopt kakaowy Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną i ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema

Domowe Torty
Tort adwokatowy 297

Dostojny, pyszny, wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. Za jego wyjątkowy smak odpowiada gęsty krem na bazie kremówki i adwokata, którym został przełożony czekoladowy biszkopt. Do tego bita śmietana i czekoladowe wiórki w elemencie ozdoby. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. miękkiego masła 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI(...)łyżki cukru pudru 1 op. śmietan-fix [9g.] DODATKOWO: 250 ml. śmietany kremówki pół tabliczki gorzkiej czekolady DO NASĄCZANIA: Przestudzona, zapażona kawa sypana lub z ekspresu. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą

Domowe Torty
Torcik truskawkowa chmurka 172

Torcik Truskawkowa Chmurka Torcik Truskawkowa Chmurka Lekka jak chmurka truskawkowa pianka, na domowym biszkopcie z cytrynową nutką, a na wierzchu truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Truskawkowa chmurka nie tylko pięknie się prezentuje, ale równie pysznie smakuje. Idealny torcik do oficjalnego rozpoczęcia sezonu truskawkowego – bo jak nietrudno się domyślić – smakuje najpyszniej z wygrzanymi w słońcu, dojrzałymi truskawkami. UWAGA(...)Możecie przygotować ten torcik w wersji BEZ PIECZENIA! Wystarczy, że biszkopt zastąpicie wyłożonymi na dno tortownicy, zakupionymi w sklepie biszkopcikami. Pozostawiam Was z przepisem i korzystając z okazji Życzę Wam Wszystkim pięknego, gorącego lata- udanych wakacji, urlopów i wielu pysznych i miłych letnich wspomnień! SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru

Domowe Torty
Szarlotka kajmakowa 305

ostatecznie padło na szarlotkę kajmakową Trzeba przyznać, że jest rewelacyjna więc jeżeli i Wy chcecie spróbować czegoś pysznego to nie macie innego wyjścia jak zrobić poniższy przepis Składniki na biszkopt: - 2 duże jajka - 1/3 szklanki drobnego cukru - 50 g mąki pszennej - 20 g mąki ziemniaczanej Składniki na mus jabłkowy: - 700 g prażonych jabłek ze słoika - 24 g żelatyny w proszku(...)mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% - 1 łyżeczka cukru pudru Składniki na karmelizowane orzechy: - 50 g orzechów włoskich - 3 łyżki cukru - 1/2 łyżki wody Tortownica 22 cm. Najpierw robimy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Potem dodajemy po żółtku i jeszcze chwilę ubijamy. Mąkę przesiewamy i delikatnie

Kuchenne Wariacje
Tort urodzinowy dla męża 192

Tort zrobiłam na urodziny męża, goście byli zachwyceni, bardzo się podobał i wszystkim smakował. Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek  1 szklanka cukru  2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 3/4 szklanka mąki ,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka(...)dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (26 cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułka tartą, wylewamy masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 40 minut. Ostudzony biszkopt kroimy na pół.  Biszkopt ciemny przygotowujemy w ten sam sposób co biszkopt jasny, tyko z dodajemy kakao kakao, pieczemy przez 20 minut.  Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy

Bajeczna Kuchnia
PIJAK 137

PRZEPIS NA TO CIASTO DOSTAŁAM OD CIOCI ZOSI. WYDAWAŁO MI SIĘ ŻE BĘDZIE ZA SŁODKIE, ALE DODATEK DŻEMU Z CZARNEJ PORZECZKI I BISZKOPTY MACZANE W ALKOHOLU (U MNIE W NALEWCE WIŚNIOWEJ) NADAJĄ MU BARDZO CIEKAWY SMAK. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 JAJA 6 ŁYŻEK CUKRU 6 ŁYZEK OLEJU 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA CIASTO MAKOWE: 6 BIAŁEK(...)ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU KOSTKA MASŁA POLEWA:  1/2 KOSTKI MARGARYNY 1/2 SZKLANKI CUKRU 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI WODY DODATKOWO: WÓDKA, WINO LUB LIKIER OPAKOWANIE BISZKOPTÓW DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI SPOSÓB WYKONANIA: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając.Na koniec dodać olej. Wymieszać razem mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodawać

Darcia w kuchni
Biedronka 1571

zapraszam na pyszne ciasto, tym razem jest to Biedronka. Wbrew pozorom ciasto jest łatwe do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżka kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki(...)masła, 2 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 szklanka syropu z jagód 1 opakowanie galaretki fioletowej, 2 opakowania galaretki czerwonej, 50g wiórków koksowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożoną papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
ciasto tortowe 248

wyszło bardzo smacznie. Udało mi się spróbować tylko piętkę, ale jak dla mnie było lekkie, nieprzesłodzone a brzoskwinie dodały mu świeżości.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt jasny: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia na biszkopt ciemny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru(...)puszka brzoskwiń 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny na masę ciemną: 350 ml kremówki 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury truskawkowej syrop z brzoskwiń w puszce Biszkopty upiec najlepiej dzień wcześniej. Białka ubić z cukrem na sztywno. Ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kukułka 167

niepowtarzalny smak. Bardzo dobrze się nada aby podać je na uroczystościach rodzinnych, bo jest eleganckie w przekroju i na pewno będzie smakowało.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem kukułkowy: 500 ml śmietanki kremówki  200 g cukierków kukułek 2 łyżki żelatyny(...)łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 250 g biszkoptów 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka wrzątku 4 kieliszki wódki dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórków białej czekolady (użyłam takich ze sklepu Słodki Świat ) 1/2 szklanki posłodzonej kawy Biszkopt: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO MAGISTRA 116

długo nie trwała.Okazało się,że nie mamy internetu,jakaś awaria.Długo trwało to ich naprawianie ale w końcu jestem.Zaczynam od wirtualnego poczęstunku wspaniałym i pysznym ciastem s Anastazji. Biszkopt jasny:   6 jajek 1szklanka cukru  1szklanka mąki płaska łyżeczka pr do pieczenia ew 1 łyżeczka octu lub 2 łyżki oleju Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka(...)dodać mąkę zmieszaną z pr do pieczenia,lekko wymieszać.Jeśli zdecydujemy się na ocet dodajemy go żółtek i mieszamy.Natomiast olej można dodać już na samym końcu. Biszkopt pieczemy w 160-180st C ok 30-40min.Po upieczeniu zostawiamy na chwilkę   piekarniku,biszkopt opada wtedy równo i bardzo mało. Biszkopt różowy:   część mąki zastąpić ,dodając wiśniowy kisiel.U

Niespełnione zdolności kulinarne
Czekoladowy tory z owocami leśnymi i mleczną masą 136

mojej siostrzyczce na szaloną 18. Chyba jej smakowało bo zjadła wszystko hihi. Tort nie jest słodki więc mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.  Składniki: biszkopt czekoladowy 9 jajek 1,5 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki spirytusu/octu szczypta soli biszkopt malinowy(...)szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego  2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku dodatkowo owoce do dekoracji i polewa czekoladowa Wszystko znajdziecie tutaj Przygotowanie: biszkopt czekoladowy   białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając powoli dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Biszkopt lubi dużo powietrza

Niezły Młynek
Tort czekoladowo- brzoskwiniowy 206

Torcik ten był drugim z kolei na urodziny naszego Olusia. O ile smak biszkoptu pozostawiłam ten sam- z kakaem, tak krem nie był już intensywnie fioletowy- jagodowy, a jaśniutki z nutą brzoskwini. Może jego wygląd ogólny nie zachwyca, ale już w przekroju prezentuje się ładnie, a i smak ma delikatny i nie mdlący. Bez oporu też podałam go solenizantowi(...)Składniki: Na tortownicę o śr. 26cm: Biszkopt: 4 duże jajka 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżeczki kakao Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1 duża puszka brzoskwiń (850g) 1 galaretka pomarańczowa Polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 100ml śmietanki 30% Dodatkowo: 1 opakowanie biszkoptów

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowo - wiśniowy 142

Mocno alkoholowy, lekko kwaskowy tort z kremem czekoladowo-orzechowym i wiśniami. Dla mnie idealny. Polecam na rodzinne uroczystości – tylko dla dorosłych. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem śmietanowy: 750 ml śmietany 36% 1 usztywniacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Krem(...)czekoladowo- orzechowego (podobny do nutelli)  (klik) 200 g margaryny (miękkiej) Dodatkowo: 200 g wydrylowanych wiśni ze spirytusu np. z nalewki 100 g gorzkiej czekolady Rurki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier.  Gdy piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy na wolnych obrotach. Mąki oraz kakao

VioletoweKucharzenie
Tort jagodowy z roladkami 182

Tort zrobił wrażenie na gościach. Jest połączeniem lekkiego biszkoptu z masą jagodową i śmietanową. Dodatkowo boki zostały wyłożone roladkami z jagodami w żelu. Taki tort sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Rolada jagodowa: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)fixu 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 300 g jagód Dodatkowo: 8 łyżek likieru o smaku pinacolady CANARI  (klik) 200 g borówek amerykańskich Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier.  Gdy piana jest lśniąca i błyszcząca dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy na wolnych obrotach. Mąki przesiewamy przez

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania