smakowe i dla mnie krem choć jak najbardziej jadalny, jest za ciężki i słodki. Przepis na krem wymyśliłam sama na poczekaniu, więc może wam się przyda również do przekładania biszkoptów, bo ma wspaniałą konsystencję i nie rozmięka zbyt szybko. No to na tyle zapraszam zainteresowanych po przepis. Składniki : 130 g mąki 130 g cukru drobnego
vaniliowoczekoladowaTaki sernik to poezja.. pyszny, puszysty biszkopt, delikatna masa serowa i soczyste, kwaśne owoce.. Ilość porcji
AniaGotuje.plWyjątkowy mazurek pieczony na waflu. Delikatny biszkopt i dużo pysznych bakalii. Do tego polewa z białej czekolady i wielkanocne wzorki :-) Taki jest właśnie mazurek cygański. Polecam! Czas przygotowywania: 40 minut Czas pieczenia: 25 minut Ilość porcji: 10-12 kawałków z formy o wymiarach 20/26
AniaGotuje.plbardzo prosty, niezwykle smaczny i delikatny biszkopt, który idealnie sprawdza się jako spód pod serniki, torty.. czy też samodzielne ciasto np. z dodatkiem owoców. Podaję przepis na jeden blat o średnicy 24 cm. Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji: spód w tortownicy średnicy
AniaGotuje.plprzepis na super prosty sernik na zimno. Cudownie jagodowy :-) Czas przygotowywania: 30 minut + 2,5 godziny w lodówce Ilość porcji: tortownica średnicy 20 cm Składniki: • 8 okrągłych biszkoptów • 3 x 200 g serek waniliowy • 100 ml wrzątku • 2 płaskie łyżki żelatyny • 350 ml wrzątku • galaretka z owoców leśnych • 300-500 g jagód
AniaGotuje.plAnielski biszkopt to ciasto omlet przeniesiony do piekarnika. Przepis jest bardzo prosty a składników niewiele. Warto spróbować ;-) Czas przygotowywania: 5 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji: niewielka blaszka lub keksówka Składniki: • 5 białek z jajek • 2 łyżki cukru pudru • 4 łyżki mąki • 8 moreli
AniaGotuje.plBiszkopt idealny - do tortów najlepszy! - sprawdzony - super wyrasta - nie za słodki - prosty Czas przygotowywania: do 30 minut Czas pieczenia: około 30 minut Ilość: tortownica 24-26 cm średnicy (u mnie 25 cm) Składniki na ciasto: • niepełna szklanka mąki pszennej tortowej - około 140 g • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - skrobi (do 50 g) • 7 większych
AniaGotuje.plŚwietny pół biszkopt z dużą ilością maku. To ciasto ma bardzo dużo zalet: - idealnie kroi się nawet na bardzo cienkie blaty - do tortów, ale i jako samodzielne ciasto do herbaty - wygląda i smakuje rewelacyjnie - jest mało słodkie i się nie kruszy Czas przygotowywania: do 30 minut Czas pieczenia: około 30 minut w temperaturze 175 stopni Ilość
AniaGotuje.plciasto jest kwintesencją sezonu na truskawki :-) - delikatny i puszysty biszkopt - akcent masy śmietanowej - galaretka z truskawkami
AniaGotuje.plBardzo delikatny, truskawkowy sernik dla łasuchów :-) - zaskakująco mało składników - bez pieczenia - na spodzie z biszkoptów - z mascarpone i białą czekoladą
AniaGotuje.plCoś do kawy? Na szybko? Tadam i jest Ten suflet w konsystencji przypomina trochę biszkopt, trochę pianki – te dla dzieci. Bardzo przyjemny w smaku deserek Składniki: 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sok z 1/2 cytryny 1 łyżka startej skórki z cytryny cukier puder do podypania trochę masła do wysmarowania kokilki lub filiżanki. Bułka
MojaQchnia.plminut. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do zamrażarki (aby lekko stężała, ale była jeszcze płynna ... trzeba wyczuć ten moment 😋 Na wystudzony biszkopt wykładamy połowę owoców i zalewamy galaretką - wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie - mieszamy i odstawiamy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę i ubijamy na sztywną masę
Alutka-Gotujeposzukiwania białego maku warto poświecić trochę czasu. Ja kupiłam biały mak w sklepie internetowym, dokupując od razu migdały i rodzynki. Jeśli zdecydujecie się na biszkopty kupione w sklepie, to nie gwarantuję, że masa Więcej... Artykuł Masa z białym makiem do rogali pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłroztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta: 100 ml wódki lub koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 100 ml przegotowanej wody Pierwszym krokiem jest przygotowanie biszkoptu. Klasycznie więc, białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sok z cytryny i szczyptę soli zaczynamy ubijać, stopniowo dodając cukier aż do momentu powstania gładkiej, lśniącej i sztywnej piany
Kuba Gotujeciasta zdrowych odpowiedników ciast nie potrafię się przekonać, rzadko wyrastają tak jak klasyczne słodkie wypieki i są dość ciężkie i zbite. To dlatego, że jestem przyzwyczajona do klasycznych leciutkich biszkoptów, ciast ucieranych, drożdżowego czy parzonego ciasta. Wszystkie na mące pszennej, a w tych zdrowych używa się cięższych mąk (kokosowa, orzechowa, jaglana,pełnoziarnista itp.). Ale to brownie naprawdę jest niezłe
Blondynka Gotuje