Pół biszkopt białkowy z makiem do tortów

Pół biszkopt białkowy z makiem do tortów

Pół biszkopt białkowy z makiem do tortów

Świetny pół biszkopt z dużą ilością maku. To ciasto ma bardzo dużo zalet: - idealnie kroi się nawet na bardzo cienkie blaty - do tortów, ale i jako samodzielne ciasto do herbaty - wygląda i smakuje rewelacyjnie - jest mało słodkie i się nie kruszy Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas pieczenia:  około 30 minut w temperaturze 175 stopni Ilość:  mała tortownica 18-20 cm średnicy Należy podwoić ilość składników jeśli planujesz duży tort - forma minimum 23 cm średnicy. Składniki:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, tort, torty, ciasto, biszkopt, ciasto z makiem, biszkopt idealny

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.