przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:401/600)

Muffinki z cukinią i makiem 210

tarce na dużych oczkach. Jeśli będzie dużo soku to odlać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z makiem. Jajka z cukrem ubić na sztywną masę jak do biszkoptu. Miksując na wolnych obrotach wlać olej wsypać mąkę i miksować do momentu połączenia się składników. Na końcu dodać cukinię i wymieszać łopatką. Papierowe papilotki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem. Piec

Ala piecze i gotuje
Ciasto na maślance z rabarbarem 205

przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka zmiksować z cukrem na sztywno i nie przerywając miksowania dodawać po jednym żółtku. Miksować do momentu aż masa będzie sztywna jak na biszkopt. Do ubitej masy dodać połowę mąki, maślanki, oleju i miksować na wolnych obrotach gdy składniki się połączą dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę. Formę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Deser Pavlowa wg Aleex 182

krem, dodajcie dodatkowo do śmietany podczas ubijania 1 łyżkę cukru pudru. 2. Przygotować szklaneczki lub pucharki. 3. Na dno każdej szklaneczki wsypać pokruszone dość drobno herbatniki. Można je zastąpić biszkoptami – jeśli wolimy. 4. Orzechy posiekać, rozsypać na ciasteczkach. 5. Do każdej szklaneczki rozłożyć porcję kremu śmietanowego pomieszanego z pokruszonymi bezikami. 6. Wierzch deseru ozdobić porcją frużeliny. 7. Podawać najlepiej zaraz

W mojej kuchni
Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. 222

pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki drobnego cukru (lub cukru pudru) 500 g owoców cukier puder do oprószenia szklanka = 250 ml Wykonanie: Ciasto przygotowujemy bardzo podobnie do biszkoptu.  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na bardzo, bardzo sztywno. To jest podstawa sukcesu naszego ciasta. Musimy porządnie ubić białka tak jak na bezę. Następnie nie przerywając miksowania

Poezja Smaków - blog kulinarny
Lekka mąka bezglutenowa 188

Jest to własna mieszanka mąk bezglutenowych, które wykorzystuję w ciastach typu biszkopt czy kruche ciasto. Idealnie sprawdzi się też do naleśników i innych placków. S kładniki na 1 kg mąki bezglutenowej: 300 g skrobi ziemniaczanej 300 g skrobi kukurydzianej 200 g mąki kukurydzianej 200 g mąki ryżowej 4 łyżeczki gumy guar Wszystkie składniki dokładnie mieszam w dużej misce i przesypuje

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowa w-z z mascarpone 287

Moja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe babeczki biszkoptowe z jabłkami 268

Zrobione z bezglutenowego ciasta biszkoptowego z dodatkiem jabłek.  Pulchne, lekkie i smaczniutkie.  Szybkie do wykonania i, nareszcie biszkopt, w którym jabłka nie poszły na dno:-) Składniki na ok 12 babeczek: 4 jaja ogrzane do temperatury pokojowej 150 g cukru 150 g mąki bezglutenowej 40 ml oleju - nie z lodówki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto Mleczna Kanapka 204

Mleko podgrzewamy, dosypujemy cukier i mieszamy do jego rozpuszczenia. Masło ucieramy, wlewamy ostudzone mleko i miksujemy na małych obrotach. Następnie wsypujemy mleko w proszku i ucieramy. Ciasto Mleczna Kanapka: Biszkopt kroimy w poprzek i wykładamy na 1 placek, krem mleczny,przykrywamy drugim plackiem. Polewamy rozpuszczoną czekoladą 50 g z mlekiem ok. 5 łyżek. Robimy esy floresy i zajadamy się

Różne smaki w kuchni
LEKKI SERNIK MIGDAŁOWY 138

łyżek otrębów owsianych (ok. 50 g ) 4 żółtka 14 łyżek mleka 50 g ciemnego kakao Wszystkie składniki mieszamy (zagniatamy) i wykładamy masą wyłożoną papierem formę. * SPÓD II * 1/2 opakowania biszkoptów 3 łyżki ciemnego kakao 12 łyżek mleka Składniki zagniatamy ( masa ma przypominać w strukturze kruszonkę, wykładamy masą wyłożoną papierem tortownicę. PRZYGOTOWANIE : Oddzielamy żółtka od białek. W jednej misce ucieramy żółtka

Marcepanowa kuchnia
Ciasto z kremem z serka President 312

przykryć drugą warstwą ciasta Udekorować polewą czekoladową, może być gotowa. Na wierzchu pokruszyłam bezę:) Wg mnie można ewentualnie dodatkowo nasączyć ciasto naparem z kawy, będzie bardziej wilgotne, bo sam biszkopt kakaowy jest dość suchy. Ale ciasto najlepsze na drugi dzień

Proste Potrawy
Mazurek orzechowy na wafli 387

wymieszać. Jajka sparzyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z solą i cukrem pudrem. Dodać żółtka i całość ubijać aż masa będzie sztywna tak jak na biszkopt. Masło utrzeć do białości i ucierając małym strumieniem wlewać masę jajeczną. Wsypać zmielone herbatniki, orzechy. Wlać ekstrakt waniliowy, rum i wymieszać. Dno formy o wymiarach 28*24 cm wyłożyć andrutami. Andruty

Ala piecze i gotuje
Ciasto orzechowo - serowe 190

wielbicieli serników i ciast orzechowych. Ciasto prezentuje się i smakuje wyśmienicie.Zarówno biszkopt orzechowy jak i  sernik puszysty i wilgotny. Idealnie pasuje na wszelkie uroczystości rodzinne. Polecam wypróbować.   Składniki: Ciasto orzechowe: 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 6 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 100g pokrojonych orzechów włoskich 1 op. cukru waniliowego

Różne smaki w kuchni
Torcik Wuzetka 182

kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie kandyzowane płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek

Różne smaki w kuchni
Mini torcik z kwiatami z kremu 195

Mały torcik dekorowany kwiatami ze słodkiego kremu na bazie bezy szwajcarskiej swobodnie mieści się na spodku od filiżanki do kawy. Średnica biszkoptów użytych na tort to zaledwie 6 cm. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Przepis na sernik czekoladowy 228

jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka  50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć

Proste Potrawy