przekąska na wigilijny stół, jako znakomita alternatywa dla śledzi. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości wędzony dorsz, ewentualnie makrela lub pstrąg 1 mała czerwona cebula 8 oliwek z anchois lub oliwki bez pestek i jeden filecik anchois duża łyżka kiełków (u nas z jarmużu) 2 łyżki oliwy pieprz sól* * należy spróbować całość przed jej dodaniem, oliwki i anchois są same w sobie
Kuchnia od dwojgawyobrażam sobie Świąt bez miodownika, ale tym razem postanowiłam zrobić w wersji mini w postaci ciasteczek, z gotowaną masą z kaszy manny, z dodatkiem syropu migdałowego. SKŁADNIKI Ciasteczka: 250 g mąki, 10 dag margaryny, 3 łyżki cukru, 1 jajko, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżka miodu, 1 jajko, szczypta soli o'Sole Krem: 1 szkl. mleka
słodki brateksukcesem :) PS. W sklepach dostępne są formy dedykowane tym ciasteczkom. Dzięki temu mamy szansę uzyskać równe i kształtne wypieki. Chociaż wiadomo, że to smak jest najważniejszy i można się bez nich obejść;) :) Składniki: 150 g mąki pszennej 80 g zmielonych migdałów 2 żółtka 50 g cukru 100 g masła (w temp. pokojowej) ziarna z 1 laski wanilii szczypta soli
zadanie-gotowanieBez takiego makowca nie wyobrażamy sobie Świąt. Klasyczny smak masy makowej wzbogaciłam dużą ilością rodzynek namoczonych wcześniej w rumie. Oprócz tych dodatków, których ja użyłam można dodać także swoje inne ulubione bakalie. Ten zawijaniec dobrze przechowywany długo jest świeży, ale gwarantuję, że szybko zniknie. Nasz został zjedzony jeszcze ciepły . Składniki: na ciasto: 500 g mąki tortowej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia„Świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska lub dodatek do jogurtu. Zawierają trzy razy więcej potasu, magnezu, fosforu i wapnia niż świeże owoce. Zwalczają skurcze mięśni i
Wiem co jemMandarynki dla wielu to symbol Świąt Bożego Narodzenia. Warto ich... Artykuł ZIMOWE CIASTO Z MANDARYNKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETakie babeczki zasmakują każdemu łasuchowi, temu małemu i temu dużemu. Szybkie i smaczne i może Was zdziwię, bez jajka. Babeczki wyszły wilgotne i mięciutkie, więc jak widać jajko nie jest niezbędne. A dlaczego nie ma jajka ? A dlatego, że po prostu o nim zapomniałam, czyli nie wszystko jest do wyrzucenia gdy zapomni się o jakimś składniku. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwędliną. Na przystawkę np.do dipów czy sosów idealnie sprawdzi się Ekstra cienkie Krakersy Z Solą Morską. A jeśli będziemy mieli ochotę na śniadanie z nutą cynamonu bez problemu możemy sięgnąć po Okrągłe Pszenne Chrupkie Pieczywo Z Cynamonem, które z dodatkiem świeżych owoców smakuje obłędnie. Zapraszam do spróbowania. Warto :) Poniżej przedstawiam te produkty bardziej szczegółowo. WASA SESAME
Gotowanie Patkimiejsca niż zwykły blender kielichowy, można go więc spokojnie wrzucić do walizki i zabrać w podróż. 1, 2, 3 11. Elektryczna szatkownica (tarka) do warzyw Bardzo przydatne urządzenie, bez którego nie wyobrażam sobie życia. Znacznie ułatwia pracę kiedy chcemy przygotować surówkę lub zetrzeć marchewkę np. do ciasta. Kroimy warzywa na kawałki, które następnie wrzucamy po kolei w otwór. Resztę
Powiedz dietom niemiejsca niż zwykły blender kielichowy, można go więc spokojnie wrzucić do walizki i zabrać w podróż. 1, 2, 3 11. Elektryczna szatkownica (tarka) do warzyw Bardzo przydatne urządzenie, bez którego nie wyobrażam sobie życia. Znacznie ułatwia pracę kiedy chcemy przygotować surówkę lub zetrzeć marchewkę np. do ciasta. Kroimy warzywa na kawałki, które następnie wrzucamy po kolei w otwór. Resztę
Powiedz dietom nieZaczęło się od bezy. Kiedyś myślałam, że jej nie lubię. Aż skusiłam się w kilku miejscach i okazały się mistrzowskie. Jedną z najlepszych jadłam w Bazarze Kocha. Potem była firmowa
Na moim stoleUwielbiam ją jako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy
Smakołyki AsiŻeby łatwiej było znaleźć, to w tym poście umieszczam linki ze zdjęciami do wszystkich dotychczasowych przepisów na pierniczki i ciasteczka ;-) Korzenne pierniczki z miodem bez leżakowania Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe Korzenne palmiery Markizy orzechowe Ciasteczka z masą migdałową Babciny przepis na maślane ciasteczka Waniliowe
Passions hobbies lifeobawie przed biegunkami. Ta zupa to zastrzyk energii, jest bardzo dobrze tolerowana i można ją zjeść nawet na drugi dzień. Pięknie zielona. Jeśli nie tolerujesz nasion chia-jedz bez! Smacznego, na zdrowie
Z Kuchni Do KuchniWyjmujemy ciasto z zamrażarki i trzemy na wierzch za pomocą tarki jarzynowej. Wiórki ciasta równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (do 160°C) i pieczemy około 60-80 minut (bez termoobiegu). Po wystudzeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na ciepło! Źródło przepisu: ChilliBite + drobne zmiany Post Szarlotka tatrzańska pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku