przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:162/300)

Krem patissiere z mleka kokosowego z malinami 201

dalej szukać. Znaleźliście idealny krem do ciast i deserów. Krem patissiere (waniliowy) z mleka kokosowego z malinami, jest wariacją tradycyjnego kremu patissiere do którego dodaje się tylko mleko krowie (bez kokosowego) i pomija się maliny. Sposób przygotowania się niczym nie różni. Dlaczego to mówię? Bo nie każdy ma schowaną w spiżarni puszkę mleka kokosowego, a przecież i tak oba warianty

Słodkie Przyjemności
Mrożona ice tea 155

pomoże nam się trochę ochłodzić. Jeżeli akurat pod ręką nie macie wielkiego basenu, po brzegi wypełnionego wodą, nic strasznego! Zawsze możecie sobie przygotować sobie mrożona ice tea - domową, własną, bez konserwantów i zbędnych barwników. Co Wy na to? Może się skusicie i czym prędzej wypróbujecie mój przepis? Dajce znać jak wyszła! :)Składniki (na dzbanek litrowy)1 duża cytryna100 g cukru

Słodkie Przyjemności
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 205

proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki:4 jajka100 g mąki2 łyżki kakao1/2 łyżeczki cynamonu100 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia400 ml śmietanki

Słodkie Przyjemności
Sernik świąteczny 285

wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym smakuje idealnie, zdrowo a lekko schłodzony - o mamo! Nie ma lepszego. Sami spróbujcie!Składniki:220 g masła1 kg sera8 jajek300 g cukru4 łyżki kaszy

Słodkie Przyjemności
Piernik czekoladowy (bez cukru) 269

miało być ciasto bez cukru. Nie miało być, ale jest, bo zapomniałam dodać go w trakcie robienia. I wiecie co? Wyszło super! Słodkie - dzięki czekoladzie i miodzie, aromatyczne i co ważne, długo utrzymujące świeżość. Co prawda, piernik jest bardzo świątecznym ciastem, jednak świetnie nada się również w okresie zimowym, gdy nasze kubki smakowe domagają się korzennych smaków. Piernik powstał

Słodkie Przyjemności
Pieczarki faszerowane 270

Witamy w Nowym Roku :)! Mam nadzieję, że nabraliście znowu ochoty gotowanie ;)! U nas w tym roku szykuje się trochę zmian… Córka stwierdziła, że nie będzie

UgotujmyTo.pl
KREM Z BURAKA Z OLIWKAMI I ZIOŁAMI. 203

jest chyba główna różnica bo tradycyjnego barszczu z uszkami w temperaturze "nie parującej" sobie nie wyobrażamy. I tak, jak barszcz musi być gorący tak tą zupkę spokojnie można jeść bez podgrzewania. Jeśli chodzi o smak, jest mocno buraczany. Coś balansującego pomiędzy barszczem a ćwikłą. Oczywiście my, jak to na czosnkową rodzinę przystało musiałyśmy przełamać te tradycyjne, buraczane posmaki CZOSNKIEM

Wypisz Wymaluj
Pasta e fagioli - makaron z fasolą w pomidorach 204

wlewamy tyle wody, żeby pokryła fasolę (ok. 2-3 szklanki). Przykrywamy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 1 godzinę. Po tym czasie odrobinę zwiększamy ogień i gotujemy bez przykrycia kolejną godzinę.3. Do garnka wsypujemy makaron i gotujemy al dente. Wsypujemy świeże liście szpinaku, mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na 2 minuty do zaparzenia liści. 4. Garnek zdejmujemy

My Culinary Art
Sok z buraków i jabłek 192

codziennej diecie staram się pić jak najwięcej soków owocowych i warzywnych, oraz przygotowywanych na ich bazie koktajli. Nie są to soki z kartonu, tylko prawdziwe owocowe lub warzywne soki bez dodatku cukru i innych sztucznych dodatków w tym barwników. Są to soki świeżo wyciskane przygotowywane z owoców sezonowych, warzyw, a czasami z dodatkiem zielonych liści szpinaku, pietruszki oraz jarmużu.Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki pomarańczowo-migdałowe z amaretto 135

Jednym z najszybszych rozwiązań jest upieczenie muffinek. Jeśli chcemy aby były nieco wykwintne, udekorujmy je kremem tworząc urocze babeczki. Tak - muffinka, a babeczka to co innego - muffinka to ciasto bez "czapeczki" z kremu, a babeczka (zwana również cupcake) to muffinka z kremem. Niedzielę umilaliśmy sobie właśnie takimi słodkimi babeczkami pomarańczowo-migdałowymi z amaretto.Pamiętacie jak pokazywałam

Pora coś zjeść
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 147

dodajemy łyżkę masła i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na najmniejszym ogniu na 10 minut.Odstawiamy pokrywkę i ustawiamy na największym palniku co chwila podrzucając patelnią, aż grzyby zbrązowieją.Rozgrzewamy patelnię grillową, bez użycia tłuszczu wrzucamy mięso, jak się zrumieni będzie gotowe.Ogórek zielony kroimy na cztery części wzdłuż i obieraczką każdą z nich tniemy na długie cieniutkie plastry. Jeżeli jest mało zbity

BaRepas
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 180

skromnie" pisząc po mistrzowsku ;-)Późno dziś wróciłem do domu, dlatego główne przygotowanie obiado-kolacji zawdzięczam żonie, zresztą to jej danie. Ja tylko podałem i wykończyłem.Co potrzebujemy:-filet łososia bez skóry-por, część zielona-pietruszka, natka-sól, pieprz-skórka limonki, świeża mięta-ziemniaki-mix sałat-oliwa-sok z limonki-śmietana 12% lub jogurt greckiŁososia przygotowujemy w foli, skrapiamy oliwą, sokiem

BaRepas
Sałatka szpinakowa z jajkiem 251

Drugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków.Dlatego dziś coś prostego, lekkiego i bez wyrzutów.Składniki:-szpinak baby-brzoskwinie w puszce-normandzki camembert-papryka czerwona, konserwowa obrana-oliwki zielone-orzechy włoskie zgniecione w moździerzu-dwa jajka ugotowane na twardo-oliwa-ocet cydrowy-sól, pieprzNa

BaRepas
Babeczki owsiane z wiśniami 286

można więcej, ja dodaję tylko pół bo nie  lubię bardzo słodkich babeczek a te dodatkowo będą słodsze dzięki wiśniom)dowolne dodatki (owoce, bakalie etc) - u mnie dziś wisnie bez pestek ze słodzonego kompotuMokre skladniki (jajo, mleko i olej) wymieszać ze sobą. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, płatki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, ewentualnie przyprawy). Połączyć skłądniki mokre

happycreatiff.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania