dyni garść malin garść borówek 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka otrębów owsianych 1. Kaszę jaglaną przepłucz 2-3 razy pod bieżącą wodą. Następnie wrzuć do wrzącego mleka i gotuj bez przykrycia, aż kasza prawie całkowicie wchłonie mleko (ok.10 minut). Nie mieszaj. Przykryj i odstaw na kilka minut. 2. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wydrąż łyżeczką miąższ. Zblenduj z bananem
Powiedz dietom nieInspiracją do upieczenia tego chleba jest przepis z książki " Upiecz swój chleb " - chleb mieszany z ziarnami ( na drożdżach). Ja postanowiłam najpierw wypróbować wersję bez dodatków i na zakwasie. W oryginalnym przepisie była też maślanka, którą zastąpiłam jogurtem greckim i mąka pszenna razowa, którą zastąpiłam mąką pszenną i dodałam otręby pszenne. W smaku według mnie dobry. Moje wykonanie jest takie
apetytnapieczeniektóry szybko stał się daniem częściej u nas goszczącym). Od tej chwili ten pyszny deser, który równie dobrze może być lekkim obiadem zagościł w naszym domu. Nie ma świąt bez ryżu z jabłkami, bo taka wersja jest podstawowa. Niedawno nasz wspólny znajomy Adam dołożył do niego budyń, a ja dziś dołożyłam żurawinę i banana. Ryż można jeść z dodatkiem
Kuchnia BeatyPrzepis ten pochodzi z książki Siostry Anastazji. Ciasto ma delikatną strukturę i chrupiącą kokosową bezę na wierzchu. Ja dodałam jeszcze do sera opakowanie rodzynek bo lubię to połączenie. Ciasto jest słodkie, dla mnie troszkę za bardzo, więc przy kolejnym jego pieczeniu zmniejszę trochę ilość cukru, ale Was zostawiam z oryginalną wersją :) Składniki: - 1 i 1/2 kg mielonego sera
Zainspirowana w kuchniporcji koktajlu potrzebujemy: - 200-300 ml mleka roślinnego - 1 banana - 2 garście malin - 3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej Przygotowania zacznijcie od opłukania komosy i ugotowania jej (gorujemy w wodzie bez soli ok 15-20 minut). Gdy będzie miękka odcedzcie, przełuczcie zimną wodą i odstawcie na bok. Wszystkie składniki umieśćcie w naczyniu do miksowania i zblendujcie do otrzymania płynnej, jednolitej konsystencji
Szybko Tanio SmacznieSzybkie śniadanie. Na najważniejszy posiłek w ciągu dnia najlepiej podać coś na ciepło. Dlatego
prawdziwe jedzenie25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. pianka: na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy
Aga w kuchniProsta ,puszysta ,wilgotna ,smaczna . Mogę ją zachwalać bez końca .Do kawy , odrobina słodkiej przyjemności . Składniki : 2 szklanki mąki tortowej o,5 szklanki cukru brązowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 1/ 2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady
Ladylaura.była ogromna! Były też bardzo dokładnie zapakowane. Gorąco polecam te delikatesy Scroll down for recipe in English Wiosenne curry z kurczakiem (6 porcji) Składniki: 1 kg piersi z kurczaka bez skóry, pokrojonych w 2 cm kostkę 3 łyżki oleju kokosowego lub oliwy sól i mielony czarny pieprz do smaku 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, pokrojone
karmelowyczerwonych) - spora garść posiekanej pietruszki - świeżo zmielony pieprz - 1 łyżeczka octu balsamicznego Komosę przepłukujemy na sitku i gotujemy ok 15 minut (wrzucamy do gotującej się wody bez dodatku soli). W tym czasie myjemy pomidorki i przekrawamy je na połówki, dodajemy odrobinę pieprzu, ocet balsamiczny i odstawiamy na chwilę. Ugotowaną komosę odsączamy, przepłukujemy chłodną wodą i zostawiamy
Szybko Tanio SmacznieDawno nie przeżywałam takiego szału na jakiś produkt spożywczy. Nie wiem, co mi się stało, ale zwariowanie na punkcie szparagów zaczyna powoli przechodzić
W kuchni Karmel-itkiszklimy na odrobinie oleju. Mięso mieszamy z cebulką i przyprawa gyros. Płat ciasta rozwijamy i wykładamy równą warstwą masę mięsną. Pozostawiamy na szerszym boku około 8-10 cm ciasta bez mięsa. Na masie mięsnej układamy przygotowane wcześniej liście kapusty. Ciasto francuskie ściśle zwijamy wzdłuż szerszego boku. Smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy białym sezamem. Pieczemy w 200 stopniach C przez około
Pyry na Gazprosta zupa krem z dodatkiem włoszczyzny. :) Składniki: pęczek białych szparagów 2 średnie marchewki 2 średnie łodygi selera naciowego kawałek selera 1/4 pietruszki 1 średni ziemniak 2 skrzydełka warzywko bez glutaminianu sodu pieprz 2 ziela angielskie 2 liście laurowe woda Sposób przygotowania: Warzywa dokładnie myjemy. Włoszczyznę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Białe szparagi dokładnie myjemy, odcinamy zdrewniałe końce
Truskawkowa FiestaPierwszy blat biszkoptu ułożyć na paterze, posmarować połową kremu z truskawkami, przykryć kolejnym blatem, posmarować resztą kremu z owocami. Położyć ostatni biszkopt i posmarować wierzch i boki tortu masą bez truskawek. Wiórki kokosowe wymieszać ze szczyptą różowego barwnika i kilkoma kroplami wody. Obłożyć nimi boki tortu. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, odłożyć. Truskawki pokroić w plastry, udekorować nimi
Domowa cukiernia EwyDzień dobry! Czarny bez rozkwitł w najlepsze! Pozostaje zaczekać na ciepły dzień i wybrać się poza miasto na kwiatowe zbiory. Jeśli nie zdecydujecie się przygotować pysznej nalewki z kwiatów czarnego bzu , to zachęcam do przygotowania syropu. Aromatyczny, słodki, idealny jako dodatek do lemoniady, drinków czy deserów. Prosty w przygotowaniu, a jaki smaczny! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeść