Sezon grillowy rozpoczęty to i kilka wpisów na bloga wpadnie. Dzisiaj warzywa w pysznej marynacie, idealnie doprawione i chrupiące, choć dobrze zgrillowane. Świetny dodatek do mięsa
Magiczne Życie Martyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Były już sajgonki klasyczne z mięsem mielonym ( klik ), więc tym razem przepis na popularne
Di gotujeJa za nimi przepadam, ale do tej pory sama ich nie robiłam. Chyba wydawało mi się, że są bardzo trudne do zrobienia... No cóż, tak mi
Zasmakuj Kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta, a jednocześnie smaczna wersja szaszłyków, która idealnie nadaję się do przygotowania w piekarniku, jak zarówno
Di gotujeJakiś czas temu koleżanka z pracy - Ewa, w przerwie śniadaniowej, uraczyła nasz łakomy dział budyniem własnej produkcji - przyniesionym w słoiku, zawiniętym w kocyku. Bardziej domowo być
Kuchnia po mojemuPyszne wiosenne śniadanie. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 70 g rzodkiewek szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz
KukuleczkiBurger – jedna z nielicznych rzeczy, za którymi tęsknię i przyznaję się, że to chyba mój ulubiony cheatmeal. Ale nie taki z sieciówki, tylko z dobrej
PaleoLifePogoda nas nie rozpieszcza, za oknem zimno i mokro jak by to nie był maj tylko marzec. W miniony weekend przygotowałam szaszłyki z myślą o grillu
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj ponownie na tapecie naleśniki. Tym razem w wydaniu hot! Czyli ostry sos, kurczak i awokado. Mniaaam! Naleśniki z kurczakiem na ostro Składniki: 15 dag mąki
paapilotkaaSkładniki 1 kalarepka oliwa z oliwek 1 duża łyżka miodu 2 łyżeczki ziół prowansalskich Sól i pieprz do smaku Wykonanie Kalarepkę obrać ,przekroić na 4 części
w mojej kuchniZapewne każdy z Was kiedyś wciągnął na mieście hot-doga, takiego z napompowanej bułki, z parówką o niewiadomym składzie i strach się bać z czym jeszcze
Kraina Miodem PłynącaOstatnio bardzo często robię ten ryż jako dodatek do mięsa albo jako samodzielne danie obiadowe. Do takiego ryżu wystarczy dodać chociaż garść groszku, ale ja daje
Mama GotujeSkładniki: 50 dag zielonych szparagów 1 kula mozzarelli 100 ml oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób wykonania: Szparagi myjemy
Qchnia po prostuKto ma ochotę na bezy ze śmietaną (wraz z dodatkiem galaretki malinowej) i świeżymi truskawkami? :) Bezy są słodkie, lekko chrupiące i ciągnące. Płaty bezowe możecie przygotować
UgotowaćSezon grillowy w pełni, proponuję coś innego niż kiełbasa, karkówka czy szaszłyki a mianowicie... parówki. :-) Ale nie byle jakie, bo owinięte boczkiem, nadziane korniszonem i serem
Szefowa kuchni