Pyszne ciasto na zimno, bez pieczenia, na lekko słonych krakersach. Składniki oraz sposób przygotowania 2 opakowania krakersów 500ml śmietany 30% serek mascarpone kajmak w puszce KREM
Wasze PrzepisyProste ciasto na zimno z kaszy manny, które idealnie nadaje się na niedzielny deser. Składniki opakowanie herbatników borówki w zalewie śmietana 36% mascarpone 1szkl. kaszy manny
Wasze PrzepisySernik na zimno na twarogu z dodatkiem galaretek. Delikatny, puszysty i prosty w przygotowaniu. Składniki 2 galaretki cytrynowe 250 ml śmietany kremówki 1/2 szkl cukru pudru
Wasze PrzepisyKwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz delikatnego wędzonego na zimno łososia, słodkiego mango i świeżych warzyw. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to świetny pomysł na imprezową przekąskę w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki soli Zaprawa do ryżu
Szalona Kuchnia EwelinyJeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące
UgotujmyTo.plPrzepis na sernik na zimno bez pieczenia. Błyskawiczny i przede wszystkim przepyszny, cudownie puszysty z owocami i galaretką. Składniki 1,2 kg sera (dałam 1 kg
Wasze PrzepisyPyszny czekoladowy deser na zimno w charakterystycznym trójkątnym kształcie. Składniki herbatniki 4 paczki 60-70 dag sera białego szklanka cukru pudru 1 jajko 1 kostka margaryny
Wasze PrzepisyProste i szybkie do przygotowania parówki w cieście francuskim mogą być fajną przekąską, świetnie się sprawdzą na śniadanie lub kolację. Smakują równie dobrze na zimno jak i na ciepło. 8 porcji opakowanie ciasta francuskiego 4 parówki użyłam paryżanek. 4 plastry żółtego sera 1 żółtko opcjonalnie ziarna czarnuszki lub sezamu Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Parówki dzielimy
Andzia PichciPaszteciki z kapustą i grzybami to pyszna przekąska na święta Bożego Narodzenia, ale i nie tylko. Są tak pyszne, że mogłabym je zajadać przy każdej okazji
e-PrzepisyKulinarneProste kotleciki jajeczne z jajek ugotowanych na twardo ze szczypiorkiem i natką pietruszki. Idealna propozycja na szybki bezmięsny obiad, przekąska na drogę lub dodatek do dania głównego. Możemy serwować je na zimno i na ciepło, z sosem koperkowym lub pieczarkowym. Każda propozycja będzie bardzo dobra. Składniki na 6-8 małych kotlecików: 5 ugotowanych na twardo jajek 1 jajko surowe
Życie zaczyna się w kuchniZaczyna się sezon na domówki. Jest zimno i mokro, więc bardziej opłaca się zaprosić znajomych na drinki i przekąski niż gdzieś jechać na miasto. Zwłaszcza, że wiele imprezowych przekąsek robi się dosłownie chwilę. I nie mam tu na myśli paluszków i fingerfoodów, bo bardziej konkretne przekąski do zjedzenia nożem i widelcem też można wyczarować, gdy goście staną w drzwiach
Ugotowane pozamiataneKlasyczny, prosty przepis na śledzie w śmietanie, które pysznie smakują podane z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami. Składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ok
e-PrzepisyKulinarnepasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam. Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są genialne , ale na zimno również smakują idealnie . Składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej typ 550, szczypta soli, woda, mąka do podsypania, farsz: Wielkopolski pasztet z drobiem
Moniki Smakołykimniej udana wariacja wegetariańska :) Pastilla w formie pasztecików to bardzo wygodne danie. Sprawdzi się nie tylko na obiad, ale też jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną pastillę posypuję się z wierzchu cukrem
Chilli Czosnek i OliwaJeśli lubicie cebularze to musicie spróbować tych przygotowanych na bazie ciasta francuskiego. Są absolutnie przepyszne zarówna na ciepło jak i zimno i można je zrobić w 20 minut. Doskonale sprawdza się jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże czerwone cebule olej do smażenia 15dag żółtego sera sól, czarny pieprz jajko mak do posypania Sposób przygotowania
Pyry na GazMini hamburgery bardzo są smaczne i stanowią doskonałą przekąskę na przyjęciach rodzinnych, sylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma
Bajeczna KuchniaWaniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami jest to przekąską na słodko, która świetnie smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe, mleczne kuleczki. Namięka, staje się przezroczysta i zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Zasmakuje każdemu, kto lubi jeść budynie i mleczne kremy. Ponadto pudding z tapioki będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej
Ugotowaćostrym smakiem sera pleśniowego. Taka przekąska dobrze się sprawdzi gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Pasuje do piwa, wina i ... herbaty. Dodatkowym plusem tej przekąski jest to, że smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion SmakówTym razem uzupełnimy nasz zasób przystawek i przekąsek. Dzisiejsza propozycja może się wprawdzie wydawać cokolwiek karkołomna. No bo jak tu łączyć „północne” słone śledzie z „południowymi
Kulinarna Pokusabyło. Gratuluję kucharzowi, bo wymyślił danie, na którym restauracja prawdopodobnie nieźle zarobiła. Co nie zmienia faktu, że było bardzo smacznie. Dobry pomysł na przekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane
Życie zamknięte w smakupatelni o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy strucle z obu stron na złoty kolor. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzą się zarówno na podwieczorek, drugie śniadanie, jak i jako słodka przekąska o każdej porze dnia. Polecam
Rozpustne gotowaniespędzać na dworze i magazynować witaminkę D. Ale jakby ktoś chciał zabłysnąć wśród znajomych na jednym z takich wypadów mam dla Was super przekąskę, którą można podawać np. z tazikami, sałatą lub po prostu na zimno do piwa. Zaczynamy :-) Składniki: 275 g ciasta francuskiego (1 placek) 1 żółtko szklanka cieciorki 2 ząbki czosnku łyżeczka pieprzu cytrynowego odrobina
pieprzny smaczekMeksyk dla każdego. Danie ładnie wygląda i nie wymaga dużo pracy. To doskonały dip imprezowy. Polecam zrobić od razu w większej ilości Czas przygotowania – 15
Kulinarna PatilogiaKolorowe jajeczka to deser na zimno, który zasmakuje każdemu. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest banalnie proste, jednak bardzo czasochłonne. Jeżeli nie macie, aż tylu wydmuszek możecie
Ugotowaćgłowy to słodkie babeczki. Niektórzy może nawet nie pomyśleli, że muffinki można jeść także z mięsem i warzywami. Wytrawne babeczki stanowią świetną przekąskę na stole, kiedy zapraszamy gości, bo można je jeść także na zimno. Wykonać je można z resztek, które mamy w lodówce, żeby nie marnować jedzenia. Składniki na około 18 muffinek: SKŁADNIKI SUCHE pół szklanki mąki pszennej pół
upichcic