Frittata to taka tarta bez spodu, którą można jeść o każdej porze. Pyszne i lekkie danie, które może stanowić główny posiłek dnia jak i przekąskę. Idealnie smakuje na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu, ale również na zimno, dlatego świetnie sprawdza się do lunchbox’a. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a możemy wykorzystać do niej wszystko to, co zalega
Be Fit Be StrongJestem ogromną fanką wytrawnych tart. Pasują na kolację, przekąskę, śniadanie. Można zabrać je na lunch do pracy. Jeść na zimno i na ciepło. Są idealne na przyjęcia – gdy przychodzą goście lub gdy zabieramy coś “od siebie” w odwiedziny. Można upiec je wcześniej i nie martwić się, że nie zdążymy na określoną godzinę. Ta jesienna tarta z wędzonym
Poezja smakuobawiaj się być inny. Obawiaj się być taki sam jak inni". Moja dzisiejsza propozycja to szybka i (nie)banalna przekąska ze szparagami. Sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, zabrana np. na piknik. Boczek możecie zamienić na szynkę a żółty ser np. na mozzarellę - też wyjdzie pysznie :) Ilość porcji zależna będzie od ilości użytego przez Was ciasta francuskiego
My simple kitchenPaszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowane roladki to świetna przekąska lub dodatek do obiadu. Smakuje na cieplo, jak i na zimno. Składniki: Szpinak mrożony 30 dag Jajka 3 szt. Mąka tortowa 3 łyżki Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Sól do smaku Składniki na nadzienie: Ziemniaki ugotowane ½ kg Twaróg 20 dag Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Tłuszcz
Tradycyjna KuchniaDrożdżowe zawijaski można upiec na przekąskę czy na kolację. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam zanurzać je w sosie i tak podjadać. Takie bez sosu można ze sobą zabrać na piknik czy na wycieczkę, a upieczone w ładnej formie np. wianuszka będą się ładnie prezentowały, można wtedy odrywać sobie po takim zawijasku. Zapraszam:) Do przygotowania roladek bardzo
Izabelawkuchnisuszonymi pomidorami smakuje fenomenalnie. Ps. dzięki TARGROCH odkryłam suszone koktajlowe pomidory – mistrzostwo świata! Idealna zarówno na lekki, letni obiad, jak i np. zdrową przekąskę w ciągu dnia. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjna! Powiem Wam, że to chyba moja ulubiona salatka! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza Bulgur ( do kupienia TU ) – 1 szkl * bulion warzywny
Ostra na SłodkoPowoli szykujemy się na powitanie Nowego Roku. A mięsne smakołyki to idealna propozycja treściwych przekąsek dla mięsożerców. Można je przygotować dużo wcześniej, bo smakują na zimno. Pulpeciki z indyka: • 500 g mielonego mięsa z indyka • 1 jajko • 1 bułka kajzerka • sól, pieprz, 1 ząbek czosnku • 1 mała cebula • olej do smażenia • 2 łyżeczki
To co kochamdbających o linię przypadnie do gustu zatem niska zawartość kaloryczna. Polecam na małe co nieco, gdy w czasie diety najdzie nas ochota na słodką przekąskę. :) Do pałaszowania zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno. Pieczone placuszki owsiane Temperatura pieczenia: 180 o C | Czas pieczenia : ~13 min | Ilość : 12 szt. Składniki (składniki na 12 placuszków) 6 łyżek płatków owsianych
coolinarnastrefa.blogspot.comLekka, smakowita przystawka. Jej zadaniem jest zaostrzyć apetyt, stworzyć przedsmak rozkoszy kulinarnych. Idealna na Święta, na lekką kolację i przekąskę. Szybka w przygotowaniu. Składniki 6 dużych plastrów wędzonego łososia na zimno jabłuszka kaparowe ( mogą być kapary ) pół cytryny w plastrach sok z połowy cytryny liście sałaty Przygotowanie Plastry łososia skropiłem sokiem z cytryny. Każdy złożyłem na pół
R'n'G Kitchenjest pyszne. Włochy, Portugalia, Hiszpania i Grecja – tutaj ośmiornica jest w menu na porządku dziennym. Nie podaje jej się jako głównego dania, ale jako przekąskę czy przystawkę. Zarówno na ciepło (smażoną, grillowaną), jak i na zimno (marynowaną w occie, oliwie i ziołach). Portugalia słynie ze swojego ryżu w pomidorach z ośmiornicą – arroz de polvo, hiszpańska Galicja ma pyszną pulpo
Karo in the Kitchenpochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do zabrania ze sobą np. pracy. Smakują na ciepło i zimno. Możemy zrobić większą ilość i zamrozić na później. Takie paszteciki posmakują każdemu, są miękkie i kruche z dużą
Marta GotujeDanie z rodzaju na obiad, przekąskę i na wynos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczarki i pory najpierw dusimy, potem zalewamy ciastem i pieczemy. Przechowywane w lodówce spokojnie postoją kilka
Milion Smakówpieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 - 35 minut. Pieczone ziemniaki można podawać jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę z ulubionym dipem. Smakują równie dobrze na ciepło i na zimno. O innych dobroczynnych właściwościach ziemniaków można przeczytać w przepisie na kremową zupę ziemniaczaną
My Chcemy JeśćCiastka francuskie z gruszką i twarogiem to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, dlatego też poniższy przepis polecam wszystkim osobom, które nie mają zbyt dużo czasu na pieczenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 gruszki 100 g twarogu 1 jajko 2 łyżki zwykłego cukru
UgotowaćJeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Zainspirowana w kuchniKalafior w smażony cieście pomidorowym to świetny pomysł na drugie danie lub jako przekąska na imprezę. Smakuje znakomicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki : 1 nieduży kalafior 2 jajka 120 ml mleka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% mąka pszenna sól, pieprz, cukier ok 1-1,5 litra oleju Przygotowanie : Kalafior rozdrabniam na różyczki najlepiej
Mechanik w kuchniSchab w galarecie to idealne danie nie tylko na świąteczny stół, pasuje też na przyjęcie imieninowo-urodzinowe. Schab podawany jest na zimno jak wszelkie galantyny , galaretki z nóżek, czy galarety , takie potrawy są świetną przekąską podczas wszelakich imprez. Do przygotowania tego dania wykorzystałam schab peklowany parzony (taki sam pokazywałam w programie Pytanie na Śniadanie w TVP 2), ale można wykorzystać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś polecam waszej uwadze szybkie i smaczne babeczki z łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No
Kulinarna PatilogiaSzukasz szybkiego przepisu na przekąskę? Kieszonki z ciasta francuskiego świetnie sprawdzą się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przygotowałam też 3 farsze, które możesz wykorzystać w swoim przepisie. Przepis na kieszonki z ciasta francuskiego Plusem przepisu na kieszonki z ciasta francuskiego jest banalnie proste przygotowanie i szybkie pieczenie. To idealne rozwiązanie, jeśli wpadną do Ciebie niezapowiedziani goście albo
RozdomowionaProsty przepis, który nie sprawi trudności nawet osobom nie potrafiącym gotować, na wytrawne babeczki z chleba, idealne na imprezową przekąskę. Jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Bardzo dobrze smakują na ciepło i na zimno z sosem czosnkowym. Składniki (ok 10 sztuk): 6 kromek pszennego chleba pół szklanki mleka 2 jajka 200 g sera żółtego 4 łyżki prażonej
e-PrzepisyKulinarne