Klasyczny, prosty przepis na śledzie w śmietanie, które pysznie smakują podane z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami. Składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ok 200 ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy mały pęczek pietruszki pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka i na 10 minut zalewamy gorącą wodą. Pietruszkę siekamy. Śmietanę, majonez i musztardę łączymy ze sobą. Dodajemy pietruszkę i pieprz.... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...