przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:122/208)

Smażone tofu w plasterkach 130

Tofu, czyli serek sojowy jest cennym źródłem białka pochodzenia roślinnego, jak i roślinnych tłuszczów nienasyconych, witamin i składników mineralnych. Dziś proponuję go w wersji chrupiących plasterków

Lamarida.pl
Sałatka z sałat i karkówki 150

Bardzo lubię sałatki na bazie mixów sałat. Co i raz robię i za każdym razem wychodzi trochę inna, bo albo dodam coś nowego, albo dam inne

Państwo Wojtczuk gotują
bób gotowany 152

składniki: 500 g młodego bobu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki wykonanie: Bób opłukujemy. Wrzucamy do gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Ozorki w sosie chrzanowym 158

Ozorki, mają tyluż zwolenników co przeciwników, ale to ulubione danie mojego męża, więc przygotowuję je na specjalne życzenie. Moje dziewczyny omijają wtedy kuchnie dużym lukiem :-). Jedno

Kulinarne przygody Gatity
Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film 166

Wyjątkowo pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu deser – pieczone jabłka z dżemem wiśniowym z orzechami, może stanowić lekką przekąską w ciągu dnia lub wspaniały podwieczorek dla maluchów.   składniki na 4 porcje 4 duże jabłka 150 g dżemu wiśniowego 50 g orzechów włoskich przepis Jabłka myjemy, ścinamy wierzchnią część a następnie wydrążamy z gniazd nasiennych tak aby spód pozostał(...)następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.   Artykuł Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Szparagi w cieście francuskim 234

Sezon na szparagi w pełni, więc korzystajmy ile się da, bo jak zwykle szybko się skończy. Ja tym razem zapiekłam  te zielone łodyżki z szynką

wyzwania kuchenne
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 5114

Paszteciki to jedno z dań, które kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Może dlatego, że zapach kapusty i pieczarek rozchodzi się po kuchni, a kapustę

Kuchnia Paulettes
EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 157

Jedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem

Ostra na Słodko
Pasztet świąteczny 268

Pasztet idealny - smaczny, dobrze doprawiony, nie tłusty a jednocześnie wilgotny.  Któż nie lubi domowego pasztetu? U nas nie tylko zastępuje on wędlinę, ale stanowi też

Kto ugości moich gości?
Leche frita – hiszpański deser 503

Od czasu urlopu na Gran Canarii coraz częściej i z większą przyjemnością sięgam po tamtejsze specjały! Kuchnia ta jest nie tylko smaczna , ale i niezwykle łatwa

Ostra na Słodko
Konopia siewna dla zdrowia i dobrego samopoczucia 126

Nasiona konopi będą świetnym dodatkiem do ciast, pieczywa, ciasteczek, jogurtu, musli, sałatek czy makaronów. Dodadzą potrawom charakteru poprzez swój lekko orzechowy posmak. Można je także chrupać osobno jako mała przekąska. Wtedy polecam bardziej prażone nasiona, ponieważ są bardziej wyraziste. Prażone nasiona można przygotować samemu lub kupić już uprażone. Olej konopny I tu już produkt o znacznie szerszym zastosowaniu niż tylko(...)idealny dla skóry z problemami trądzikowymi. Ma lekko orzechowy smak, jest bogaty w cenne kwasy omega-3 i omega-6. Sprawdzi się świetnie do sałatek (spożywamy go wyłącznie na zimno). Bardzo zasmakował mi w towarzystwie chudego twarożku, zarówno na słodko, jak i słono. Dodaje ciekawego posmaku, który mi bardzo odpowiada. Olej konopny cechuje się szeregiem wartości odżywczych i prozdrowotnych. Przede

Analiza Smaku
PLACUSZKI Z MAŚLANKĄ I ŻÓŁTYM SEREM 165

przepis który znalazłam na blogu Kasi :) link < TUTAJ > Pyszne placuszki na maślance z dodatkiem żółtego sera.Można je jeść ze śmietaną,dżemem lub tak bez niczego jako przekąska.Polecam wypróbować są bardzo smaczne. SKŁADNIKI 250ml maślanki płaska łyżeczka soli pół łyżeczki sody łyżeczka cukru trochę pieprzu 130g sera żółtego startego mąka pszenna olej do smażenia WYKONANIE Z podanych(...)Następnie na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na złoty kolor pod przykryciem.Wtedy lepiej rosną i serek żółty w środku się bardziej rozpuści. I gotowe podajemy na ciepło jak i na zimno z ulubionymi dodatkami :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Zimne ciasto z łososiem 98

Zimne ciasto z łososiem i krojonym chlebem tostowym, to bardzo szybka i łatwa do przygotowania przystawka. Ciasto składa się z warstw krojonego chleba, przełożonych pysznym łososiowym

Kuchnia Na Wypasie
Piadina z tuńczykiem 87

Piadina czyli włoski chlebek z nadzieniem. Ten konkretny przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera. Po przygotowaniu dwóch sztuk, uznałam, że farszu starczy mi na jeszcze jedną

Smaki Na Talerzu