przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:40/182)

Cebulowe bhaji z sosem śliwkowym 136

przygotowania tych małych placuszków używa się mąki z ciecierzycy. Mąkę łączy się z cebulą i przyprawami takimi jak kminek czy kolendra. Bhaji podawać można jako przekąskę czy przystawkę. Koniecznie należy serwować je na ciepło. Moje cebulowe bhaji w przeciwieństwie do tych tradycyjnych powstały z dodatkiem mąki pszennej. Podałam je z fantastycznym sosem śliwkowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego

mecooks
Parówki w cieście francuskim 135

Zapraszam na szybkie w przygotowaniu parówki na ciepło w cieście francuskim. Mogą one być fajną przekąską lub obiadem, gdy podamy je z zupą kremem. Świetnie smakują posypane sezamem Helio. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 10 parówek (ja miałam o zawartości mięsa 93%) 1 jajko sól sezam Helio Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Marynata barbecue na grilla 118

grill #kurczak #obiad #barbecue #pomarańcza #marynata #zdrowawersja Idzie z powrotem ciepło, więc także czas na grilla i inne przekąski w plenerze. Przedstawiam zdrową wersja marynaty barbecue. Szybko, łatwo i przyjemnie, a co najważniejsze zdrowiej od kupowanych gotowych marynat i już przygotowanych w opakowaniach mięs na grilla. Składniki na 6 porcji: sok z 1 pomarańczy +skórka z pomarańczy 1/2 papryczka

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Pałki z kurczaka pieczone w boczku 141

Pałki z kurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:).  1 kg podudzi z kurczaka  200g boczku wędzonego w cienkich plastrach 3 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę

Szefowa kuchni
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 159

bułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.  Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu lub same jako przekąska. Smacznego ! Na sam koniec chciałabym Was zachęcić do udziału w konkursie na www.konkurstunczyk.eu Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na durszlak.pl: "Wiosna na widelcu

Gotowanie...to proste !
Roladki z tortilli zapiekane z serem w sosie pomidorowym 157

tortilli. Miało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pysznie Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego… Podaję składniki na dwie – trzy osoby do „pochrupania”, dowolnie możecie modyfikować i zwiększać

Zasmakuj Kuchni
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami 334

Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa

e-PrzepisyKulinarne
Jajecznica z grzybami 154

Cześć Sezon grzybowy w pełni Pogoda sprzyja grzybiarzom. Podobno lasy są pełne grzybów. Niestety przez moją nieszczęsną nogę sama nie mogę tego sprawdzić. :( Pocieszam się tym

blog.moje-pasje.info
Pieczony schab ze śliwkami 182

zawsze smakuje doskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku

Lena Gotuje
Tarta z żółtym serem, szynką i roszponką 145

słodko.... Pychota!   Tu przedstawiam Wam bardzo prostą propozycję z mnóstwem sera, z szynką i delikatną roszponką. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu.  Pominę opisywanie kuszącego zapachu, który towarzyszy podczas jej pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy

Di gotuje
Dietetyczne placuszki z kalafiora 221

Dietetyczne placuszki z kalafiora robi się bardzo szybko i nie wymagają wiele pracy. Jest to danie wegetariańskie i bardzo lekkie – w sam raz po świątecznym

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z boczkiem, serem i marynowanymi pieczarkami 165

jest domowa... Ale tarta.... Pychota.   Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła

Di gotuje
Focaccia z tymiankiem i oregano 144

wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Roladki z tortilli zapiekane z serem w sosie pomidorowym 770

Miało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pyyyyysznie:) Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego... Podaję składniki na dwie - trzy osoby do "pochrupania", dowolnie możecie modyfikować i zwiększać składniki. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano 126

swoją objętość. Nakłuwamy nożem lub przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Ciasto francuskie z warzywami 242

Hej :-)) Ogórasy zrobiłam :-)) Zeszło prawie cały dzień, ale pyszne są i będzie zapas na zimę jak znalazł :). W tym roku robiłam tylko te z musztardą i

kruche babeczki
Calzone po wiejsku 162

Przepis na smaczne pierogi pieczone z farszem z kiełbasy i pieczarek. Składniki (na 6 dużych pierogów): Ciasto: 300 g mąki pszennej 60 g oleju 1 i

e-PrzepisyKulinarne
Babeczki chlebowe z serem 132

Prosty przepis, który nie sprawi trudności nawet osobom nie potrafiącym gotować, na wytrawne babeczki z chleba, idealne na imprezową przekąskę. Jest to również świetny sposób na

e-PrzepisyKulinarne
Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem 161

Awokado zapiekane z jajkiem to smaczna i sycąca przekąska. Można je też podać na śniadanie lub ciepłą kolację. Przygotowanie zajmie chwilę, co jest niewątpliwą zaletą w naszym zabieganym, codziennym dniu. Wybierzcie dojrzałe, niemal miękkie awokado, ono ma więcej smaku i po upieczeniu, można je zjeść łyżeczką. Składniki na 1 porcję: 1 dojrzałe awokado 2 jajka odrobina twardego żółtego sera sól

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placuszki z jabłkami 156

Szybkie placuszki z jabłkami, podobne do racuchów, tylko bez sody, której nie toleruję w potrawach. Składniki (na 6 placuszków): 4 średnie jabłka 2 jajka szklanka mąki

e-PrzepisyKulinarne
Waniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami 169

Waniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami jest to przekąską na słodko, która świetnie smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe, mleczne kuleczki. Namięka, staje się przezroczysta i zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Zasmakuje każdemu, kto lubi jeść budynie i mleczne kremy. Ponadto pudding z tapioki będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej

Ugotować
Tarta z cukinią i pomidorkami 158

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.   Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka

Di gotuje
Mini szaszłyki z gruszki i sera rokpol 94

słodyczą miodu i ostrym smakiem sera pleśniowego. Taka przekąska dobrze się sprawdzi gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Pasuje do piwa, wina i ... herbaty. Dodatkowym plusem tej przekąski jest to, że smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Racuchy z piekarnia 126

Lżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem. Składniki (na ok

e-PrzepisyKulinarne
kulki mięsne z mozarellą 144

przekąska, którą można jeść na zimno i na ciepło, wtedy mozzarella w środku jest ciągnąca. Można do niej użyć mozzarelli w małych kulkach, ja użyłam pokrojonej zwykłej, bo małych kuleczek nie mogłam u nas kupić. Takie koreczki są bardzo smaczne z dodatkiem sosu czosnkowego. Składniki: 400 g mięsa mielonego jajko 2-3 łyżki bułki tartej + do panierowania

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Filo ze szpinakiem i fetą 155

rulon. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem, posypać sezamem. Wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 st Podawać na ciepło z rosołem lub barszczykiem. Na zimno jako przekąski

Gotowanie jest łatwe
Patisony w panierce 144

tartej. Smażę na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron. U mnie jest to olej rzepakowy Rapso. Rumiane przekładam na ręcznik papierowy. Podaję na ciepło jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę

Kuchnia co dnia
Makaron z tapenadą z czarnych oliwek 170

Pastę z tapenady już Wam przedstawiłam. Dzisiaj będzie wariacja na jej temat, czyli o tym, że nie musi to być jedynie pasta do przekąsek. Wbrew powszechnemu przeświadczeniu bardzo fajnie smakuje na ciepło, szybko się robi i jest sycąca. Składniki: 200g czarnych oliwek bez pestek i zalewy 4 łyżki oliwy duży ząbek czosnku świeżo zmielony pieprz 2 filety anchois ( można

ChilliJemy
Pieczarkowy pasztet z cieciorki 136

Wspaniały zarówno na ciepło  na zimno. Na chleb, do obiadu, na przekąskę... Delikatny i kremowy. A jaki zdrowy. Składniki ( 2 średnie pasztety): 400 g cieciorki z puszki lub wcześniej namoczonej i ugotowanej 2 ugotowane  marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/4 ugotowanego  selera 250 g pieczarek cebula 1/4 papryki chili garść słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego łyżka sezamu

Pora na pora i pomidora
Muszle makaronowe z kurczakiem, bakłażanem i kremowym serkiem 339

już wspominałam, jestem wielką fanką makaronów. Często przyrządzam makaron w formie zapiekanki, która świetnie sprawdza się zarówno na ciepło na obiad, jak i na zimno, jako przekąska w pracy. Ostatnio odkryłam i pokochałam muszle makaronowe. Zazwyczaj nadziewam je farszem z mięsa i warzyw z dodatkiem kremowego serka i zapiekam z sosem pomidorowym. Wypróbowałąm juz kilka kombinacji smakowych

Zawsze głodna!
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 143

Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.Podane składniki wystarczą na 12 szt muffinek - 6 z nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym.Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem

Kto ugości moich gości?
Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym 180

Racuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z

UgotujmyTo.pl
Kruche pierożki ze szpinakiem 196

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku

Kulinarny Pamiętnik
Jabłka w cieście 338

wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama smażyła takie jabłka w cieście dla mnie i mojej siostry na deser. Przepis jest prosty i warty wypróbowania dla tych, którzy poszukują pożywnej przekąski, szybkiego deseru na ciepło lub obiadu dla dzieci. Polecam! Polecam też mój przepis na tradycyjny kompot z papierówek , Mus jabłkowy na zimę czy też ekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Jabłka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki z cukinii i marchewki ze słonecznikiem 170

Pyszne, proste w przygotowaniu, błyskawicznie znikają z  talerza. Świetnie smakują z dipem jogurtowo-paprykowym zarówno  na ciepło i na zimno. Nadają się na śniadanie, obiad, kolację lub przekąskę. Bardzo fajnie sprawdzają się jako zamiennik ziemniaków, frytek lub makaronu. Smacznego! Składniki (15 placuszków): 2 cukinie 1 ziemniak

Pora na pora i pomidora
Sałatka z bobu z marynowaną fetą 131

polskiego letniego bobu, sprawi ze będziemy czuć się jak na urlopie nad Adriatykiem. Do tej pory jadałam bob tylko naturalny ugotowany, na ciepło. Od dzisiaj sięgam po bób w sałatkach jako naturalną, letnią przekąskę. A jak zamarynować fetę przepis znajdziecie tutaj . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KEKS WYKWINTNY 147

tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉  Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie!  Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej(...)połączenia składników i przenosimy do keksówki (25 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 min. Podajemy na ciepło lub na zimno

Kuchnia MagdaLeny
KEKS WYKWINTNY 166

tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉  Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie!  Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej(...)połączenia składników i przenosimy do keksówki (25 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 min. Podajemy na ciepło lub na zimno

Kuchnia MagdaLeny
Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie") 210

Boczniaki to jedna z moich słabości. Powszechnie dostępne, niedrogie i do tego pyszne. Całe szczęście poza daniami na ciepło, jak np.  kotlety  czy  "flaczki"  świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula

Zielona Kuchnia