przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:40/182)

Focaccia farmerska z boczkiem, cebulą, kukurydzą i kiszonymi ogórkami 147

cebularze. Nie skłonię się do nazwy mini pizze, bo ciasto jest bardzo wyrośnięte. Najbardziej kojarzy się pieczywem z gotowym farszem. Można je podawać na ciepło lub na zimno. To świetna alternatywa na karnawałową przekąskę zamiast pieczywa. Wystarczy każdą focaccię przekroić na 4 części. SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży 385 ml wody 700 g mąki pszennej(...)piec około 25 minut. Po upieczeniu włożyć kolejną i ponownie piec około 25 minut. Upieczone focaccie podawać w całości lub pokroić każdą na 4 części. Focaccie najlepiej smakują na ciepło, ale można je również podawać na zimno

Passions hobbies life
Pikantne serowe paluchy 189

Miało to miejsce w 1968 roku właśnie na Podlasiu. To ser o uniwersalnym zastosowaniu. Jego łagodność doda wyjątkowego smaku przygotowywanym kanapkom, koreczkom i innym przekąskom. Dzięki swoim właściwościom idealnie nadaje się również do dań na ciepło. Jakiś czas temu z radością poinformowałam Was, że nawiązałam współpracę z MSM Mońki, od której otrzymałam pyszne sery do testowania (więcej informacji

My simple kitchen
Kabanosy w cieście francuskim + dip 139

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich

Programista w kuchni
Kabanosy w cieście francuskim + dip 172

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich

Programista w kuchni
FALAFEL 189

tłuszczu kulki z ciecierzycy. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku. Zdrowe i bardzo aromatyczne. Łatwe i szybkie do przygotowania.  Najlepsze na ciepło zaraz po usmażeniu, dobrze smakują też po wystygnięciu, jako przekąska. Świetne na spotkania z przyjaciółmi. Przygotowujemy je zawsze  z surowej ciecierzycy, którą wcześniej należy długo moczyć w zimnej wodzie. Po napęcznieniu dokładnie odsączamy(...)się klei (w razie potrzeby można dosypać trochę mąki, np. z ciecierzycy), a kulki podczas smażenia trzymają strukturę. Masy wychodzi dość sporo, a falafel, jak wspomniałam, najlepiej smakuje na ciepło, dlatego polecam jej zapas przechowywać w lodówce i sukcesywnie formować i smażyć, dokładnie  tyle kuleczek, na ile w danej chwili mamy ochotę. SKŁADNIKI / 2-3 PORCJE FALAFEL

cool and minty
Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe 206

kalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch. mielone: 40 dkg filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki migdałów mielonych 1/3 kalafiora sól, pieprz 1/2 łyżeczki

wesoła kuchnia
Sos z suszonymi pomidorami 136

można dodać do niego rozdrobnione listki świeżej bazylii. Sos zachowuje swoje walory smakowe nawet do 3 dni. Sos z suszonymi pomidorami pasuje do różnych przekąsek warzywnych, przystawek mięsnych zarówno zimnych, jak i na ciepło. Uwielbiam go zwłaszcza do wędlin, kurczaka i różnych kotletów. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Paszteciki z pieczarkami 168

Takie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500  g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Delusional Trine
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KIEŁBASKAMI I PIECZARKAMI + FILMIK 164

Paszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam.  SKŁADNIKI :  550 g mąki pszennej  50 g świeżych drożdży 200 ml mleka  1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 117

przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem. Ja mogłabym się nim zajadać do znudzenia... Jeśli nie boicie się kalorii, albo od czasu do czasu pozwalacie sobie na smakowite przyjemności to koniecznie skorzystajcie z przepisu! Polecam. około

Di gotuje
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 175

Kolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody

VioletoweKucharzenie
Placuszki bananowe bez mąki, w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku 138

już wszystko. Nasze placuszki bananowe są już gotowe. Takie placuszki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, na deser lub po prostu jako przekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które

Okiem Blondynki by McBlondi
Mięsne kulki 133

Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem. Mięsne kulki Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 4 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki orzeszków ziemnych 3 łyżki sezamu czarnego (lub białego) 1 jajko pieprz sól Dodatkowo: tłuszcz

PatiGotuje
Quiche serowy z młodymi szparagami zielonymi 179

warzyw, które możemy użyć. Niekonieczne jest dodawanie do quichu mięsa czy ryb, same warzywa też sprawdzają się bardzo dobrze. Quiche można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się jak przekąska serwowany na przyjęciach. Spokojnie możemy go podać naszym gościom na grilu czy na imieninach Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia

mecooks
Naleśnikowe szlafroczki 154

naczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół.   Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli chcecie zrobić szybką przekąskę, albo nawet podać na obiad, to... przepis jest przed Wami. Życzę Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz

Kuchnia u Krysi