Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe 239kalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch. mielone: 40 dkg filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki migdałów mielonych 1/3 kalafiora sól, pieprz 1/2 łyżeczki
wesoła kuchnia
Sos z suszonymi pomidorami 169można dodać do niego rozdrobnione listki świeżej bazylii. Sos zachowuje swoje walory smakowe nawet do 3 dni. Sos z suszonymi pomidorami pasuje do różnych przekąsek warzywnych, przystawek mięsnych zarówno zimnych, jak i na ciepło. Uwielbiam go zwłaszcza do wędlin, kurczaka i różnych kotletów. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka
Gotuj w domu
Paszteciki z pieczarkami 200Takie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500 g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Delusional Trine
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KIEŁBASKAMI I PIECZARKAMI + FILMIK 198Paszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli
Kulinarne Fantazje Marioli
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 158przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem. Ja mogłabym się nim zajadać do znudzenia... Jeśli nie boicie się kalorii, albo od czasu do czasu pozwalacie sobie na smakowite przyjemności to koniecznie skorzystajcie z przepisu! Polecam. około
Di gotuje
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 226Kolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody
VioletoweKucharzenie
Placuszki bananowe bez mąki, w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku 189już wszystko. Nasze placuszki bananowe są już gotowe. Takie placuszki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, na deser lub po prostu jako przekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które
Okiem Blondynki by McBlondi
Mięsne kulki 166Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem. Mięsne kulki Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 4 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki orzeszków ziemnych 3 łyżki sezamu czarnego (lub białego) 1 jajko pieprz sól Dodatkowo: tłuszcz
PatiGotuje
Quiche serowy z młodymi szparagami zielonymi 207warzyw, które możemy użyć. Niekonieczne jest dodawanie do quichu mięsa czy ryb, same warzywa też sprawdzają się bardzo dobrze. Quiche można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się jak przekąska serwowany na przyjęciach. Spokojnie możemy go podać naszym gościom na grilu czy na imieninach Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia
mecooks
Naleśnikowe szlafroczki 189naczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli chcecie zrobić szybką przekąskę, albo nawet podać na obiad, to... przepis jest przed Wami. Życzę Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz
Kuchnia u Krysi
Pieczona ciecierzyca 187Dziś na blogu pieczona ciecierzyca lub jak kto woli cieciorka. Z odrobiną przypraw, podana na ciepło lub na zimno, będzie pyszną i bardzo zdrową przekąską lub przegryzką 😍. Zdecydowanie lepszą od przemysłowych chipsów czy też solonych orzeszków. Do upieczenia ciecierzycy możemy również wykorzystać gotowe ugotowanie ziarna z puszki lub ze słoika. Wtedy czas jej przygotowania zdecydowanie się skróci. Pamiętajcie tylko
Kulinarne przygody Gatity
PASZTECIKI 222zapakować i zabrać ze sobą gdzie tylko chcemy np.na piknik, do pracy lub na wycieczkę. W okres wakacji jest to fajne rozwiązanie na sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze
Kuchnia Paulettes
Barcelona i sos pomidorowy 190miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej
Szybko Tanio Smacznie
Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku 178Tapas podawane na ciepło. Oryginalne chorizo z Madery. Składniki 200 g chorizo, najlepiej gotowanej 1 duża łyżka miodu 100 ml czerwonego wytrawnego wina
R'n'G Kitchen
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem 189nadzieję, nie mniej udana wariacja wegetariańska :) Pastilla w formie pasztecików to bardzo wygodne danie. Sprawdzi się nie tylko na obiad, ale też jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną pastillę posypuję się
Chilli Czosnek i Oliwa
Mini pizza z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą 199Klasyczne połaczenie składników na pyszną pizzę tym razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smaków
Rogaliki z szynką i serem 207Dziś zapraszam Was na rogaliki z szynką i serem. Miękkie ciasto z leciutko chrupiącą skórką, wypełnione mięsno-serowym farszem idealnie sprawdzi się jako przekąska np. podczas sylwestrowego szaleństwa :) Rogaliki najsmaczniejsze są na ciepło, gdy roztopiony ser jest ciągnący, a ciasto bardzo mięciutkie. Jeśli chcecie je podać na ciepło podczas imprezy, przygotujcie je trochę wcześniej i przechowujcie w lodówce
MyCookBook.pl
Quiche z boczkiem i pieczarkami-inaczej tarta na słono 314rewelacja-na ciepło na obiad,i na zimno na lunch który można wziąć do pracy-pyszne również jako zakąska na imprezy-musicie spróbować koniecznie.... Składniki
Swojskie jedzonko
drożdżowe ślimaki ze szpinakiem 223Jeśli lubicie drożdżowe wytrawne wypieki to polecam takie ślimaczki ze szpinakiem. Są pyszne na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego lub na zimno jako przekąska do zabrania ze sobą na piknik lub wycieczkę. Składniki na 15 sztuk: 500 g mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g drożdży 30 g smalcu 1 jajko łyżeczka soli łyżeczka cukru na nadzienie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Paszteciki z mięsem 405Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do zabrania ze sobą np. pracy. Smakują na ciepło i zimno. Możemy zrobić większą ilość i zamrozić na później. Takie paszteciki posmakują każdemu, są miękkie i kruche
Marta Gotuje
Muffinki pizza 206Przepyszne! Idealne na ciepło jak i na zimno. Mogą być również jako przekąska do pracy, na spotkanie ze znajomymi czy do zjedzenia np. przy dobrym filmie. Pracy przy nich niewiele i zawsze wychodzą. Przecież to są muffinki :) Polecam. Co do dodatków-to każdy doda swoje ulubione (pamiętajcie, że jeśli użyjecie pieczarek, należy je wcześniej podsmażyć, żeby puściły wodę
CookYourself
Naleśniki z białym serem i rodzynkami 197Tradycyjne naleśniki z białym serem i rodzynkami, nigdy nie są złe. Uwielbiam je jeść na ciepło ze szklanką zimnego mleka, czy na zimno jako przekąskę. Zawsze robimy ich więcej , by następnego dnia odsmazyć na masełku...polecam. Ciasto na naleśniki- składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 150 ml mleka 100 ml gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Gosia gotuje
Brokuły zapiekane z mozzarellą i przyprawami 193Zielono, zdrowo i dietetycznie! Brokuły zapieczone z serem mozzarella są idealne na lekką kolację po treningową lub jako niskokaloryczna przekąska. Czy może być coś lepszego niż warzywa na ciepło z ciągnącą mozzarellą i aromatycznymi przyprawami? :) Składniki: 150 g brokułów (mrożonych lub świeżych) 4 plastry mozzarelli oregano, suszone pomidory, bazylia Dużą ilość wody zagotować z dodatkiem pół łyżeczki soli
Chocolate Muffin Blog
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 193powiedzieć, że naprawdę świetnie ulokowałam swoje uczucia. Was też gorąco namawiam do tego zakochania:) Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata! PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek masło
KUCHARNIA
Szpinakowe placuszki z mąki gryczanej 239Świetna przekąska na np. całodniowe zajęcia na uczelni. Dobra na ciepło, jak i na zimo. Sama i z dodatkami. Składniki: - opakowanie szpinaku, - 1 szklanka mąki gryczanej, - 2 łyżki mąki pszennej, - 1 szklanka wody, - 1 jajko, - 1/4 szklanki słonecznika - 1 łyżeczka sody oczyszczonej, - olej do smażenia, - przyprawy - mniej więcej: 5 szczypt pieprzu, 3 ząbki czosnku
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Tarta z mozzarellą i pomidorami 192Zapraszamy na cykl " Majówka z Aniołami". Na początek pyszna tarta, która wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno jako przekąska. Muszę powiedzieć, że nam bardzo smakowała. Polecamy:)Składniki: 1,5 szklanki mąki 100g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody, łyżeczka soli, 6 świeżycgh pomidorów, 3 kule mozzarelli, 1 duza cebula
Anioły w kuchni
Zapiekane włoskie bagietki 223Dobry pomysł na ciepłą kolację. Połączanie bagietki z oliwą i czosnkiem oraz zapiekane pomidory z mozzarellą. Były pyszne. Składniki : * bagietka * 2 łyżki oliwy z oliwek
Magiczne Życie Marty
Domowy budyń orzechowy 402Czekoladowy, waniliowy, śmietankowy, doskonale smakuje na ciepło, na zimno, z owocami, z dżemem, z syropem- tradycyjny budyń to chyba jedna z najbardziej uniwersalnych słodkich przekąsek. Co zrobić żeby był jeszcze lepszy? Przyrządzić go samodzielnie! Po domowym Belriso ( KLIK ) czas na kolejny uzdrowiony wyrób. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam najzwyklejszy w świecie budyń. Nie dość, że jest banalnie(...)domowy wyrób to doskonała przekąska. Jeśli chcemy przygotować taki na śniadanie powinniśmy zdecydowanie zwiększyć proporcje lub wzbogacić o dużą porcję dodatków. Ja oczywiście nie używałam tutaj żadnego słodzidła, ale jeśli tylko macie na to ochotę to śmiało możecie dodać miodu. Całość jest pysznie orzechowa i bardzo kremowa- nadaje się do spożycia zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu
peanutbuttermonster
Jabłka w cieście naleśnikowym. Placki z jabłkami w plasterkach. 3553placki z jabłkami pokrojonymi w grube plasterki – to pomysł zarówno na słodkie śniadanie, obiad, czy kolacje :) Oprószone cukrem pudrem smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nadają się też jako przekąska do pudełeczka do pracy lub przekąska na imprezę dla dzieci :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media
Kulinarne Przeboje
Roladki z kurczaka ze szparagami 431pyszne dietetyczne danie, którego nie powstydziłabym się podczas uroczystego przyjęcia rodzinnego takiego jak chrzciny, komunia święta a nawet przyjęcie weselne. Potrawa smakuje zarówno na ciepło serwowane na obiad, jak i na zimno, podane jako przekąska na imprezę – wtedy najlepiej z dipem. Jako że użyłam szparagów zielonych, które są delikatniejsze w smaku i budowie, a jednocześnie bardziej wyraziste
Mama z miasta
Empanada z kurczakiem 395czego to przyrównać. To coś pomiędzy francuskim quiche a polską pizzą, tylko oczywiście pyszniejsze. Można ją jeść na zimno można również na ciepło. Pokrojona w kawałeczki jak ciasto stanowi pyszną przystawkę i przekąskę na imprezach z szwedzkim stołem.Można przygotować empanada z kurczakiem można i z sardynkami. Dzisiaj zaprezentujemy empanada z kurczakiem:Farsz: Jako pierwszy przygotujemy farsz
Smaki Brazylii
Imprezowe Tortille na kilka sposobów 301przyjęcie. Tortille możemy przygotować naprawdę na wiele sposobów, zarówno na zimno jak i ciepło. Oto kilka moich propozycji, które znakomicie nadadzą się jako przekąska na sylwestrową noc. Możecie je podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Imprezowe Tortille na kilka sposobów Składniki: około 6-7 tortilli 2 garście rukoli 100 g salami
Mania Gotowania
Rolada drobiowa z serem i bazylią 256piekarnika , po przestygnięciu , wstawiamy do lodówki i dopiero po schłodzeniu w niej przez całą noc , można spokojnie przystąpić do krojenia . Rolada krojona na ciepło , będzie się rozpadać . Serwujemy do kanapek lub jako przystawkę , przekąskę na imprezach . Smacznego ! Post Rolada drobiowa z serem i bazylią pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Przekąska francuska z kurkami, oliwkami i zieloną pietruszką 293jajkiem z żółtym serem zmieszanym posmarowałam i do rozgrzanego piekarnika na 15 min dałam. Takie francuskie z kurkami smakołyki na ciepło można podawać lub na zimno sobie zajadać. To jest szybka przekąska grzybowa i myślę, że warto ją spróbować. Składniki na 10 szt.: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 370 g, pęczek natki pietruszki
Moniki Smakołyki
Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska - recenzja 187Przepisy te podzielone są wg poszczególnych kategorii: Na śniadanie i kolację: - pieczywo bezglutenowe i zamienniki pieczywa - dodatki do pieczywa - na ciepło - na słodko Na obiad: - zupy - dania z mięsem i rybami - dania bezmięsne i wegetariańskie - surówki Przekąski: Sałatki na lekki lunch lub kolację: Desery i wypieki: Każdy przepis jest starannie opracowany , a wszystkie proponowane potrawy są bardzo proste
Di gotuje
WARZYWNE SZASZŁYKI W MARYNACIE 208Kompozycja warzywna to kwestia upodobań lub tego, co akurat mamy pod ręką ;) W przypadku szaszłyków możemy wykazać się dużą kreatywnością! SKŁADNIKI (8 sztuk): 1 cukinia 1
wege i kropka
Szparagi w cieście francuskim 239roli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyjęcie. Bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok. 150 g ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów cienko pokrojona szynka, np. suszona parmeńska lub gotowana tarty
Smakowity Blog Kulinarny
Tarta serowa z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 184Smaczna i tania wytrawna tarta na cieście francuskim z serowym nadzieniem z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, podana na ciepło od razu po wyjęciu z pieca, doskonały pomysł na przekąskę lub kolację. Forma 23/29 cm SKŁADNIKI: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 1 cukinia 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub cherry 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka
Wanilia i Kardamon
Panierowane pieczarki 191Panierowane pieczarki w jajku i bułce tartej to prosta i smaczna przekąska, jak również pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakują na ciepło jak również i na zimno. Polecam :) Składniki: pieczarki jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki umyć, odciąć ogonki, osuszyć. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać. Dodać soli, pieprzu, wymieszać. Do drugiej miseczki
magiczna kuchnia Kasi
Muffiny wytrawne 169Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu – wykorzystujemy bowiem pozostałe pieczywo i zalegający w lodówce żółty ser.... Tryb czytania Artykuł Muffiny
PysiaGotuje.pl
Kruche paszteciki z kapustą i grzybami 318Kruche paszteciki z kapustą i grzybami Są mięciutkie, kruche i rozpływają się w ustach. Idealnie smakują zarówno jako przekąska, jak i w towarzystwie czerwonego barszczu. Można zajadać na ciepło jak i na zimno. Paszteciki zachwycają smakiem i aromatem, polecam je na święta, domowe przyjęcia i inne okazje. Przepis jest prosty i przygotowanie nie zajmuje dużo czasu :)) Składniki: Farsz wykonany
Blog z Apetytem
Krokiety z gyrosem 652Krokiety z gyrosem to pyszne naleśniki z farszem z kurczaka, pieczarek i sera żółtego z przyprawą kebab gyros. Danie jest bardzo smaczne, idealne na imprezę. Składniki
e-PrzepisyKulinarne
Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem 264wytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu […] Artykuł Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.pl
Kapsalon – wyśmienity fastfood 293Kapsalon to holenderska wersja kebaba. Domowa wersja jest wyjątkowo smaczna i przygotowana ze składników, które sami wybieramy. Danie to tradycyjnie przygotowuje się w aluminiowych foremkach i
e-PrzepisyKulinarne
Pieczony ser manouri 272Moim zdaniem ten ser jest milion razy lepszy niż feta (oczywiście mówimy o oryginalnej greckiej fecie). Nie jest tak słony – jest delikatny, lekko kremowy
Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką 177odrobina chili w posypce dodała daniu nieco pikantnego akcentu. Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką może być nie tylko przekąska, ale także lekkim letnim obiadem. Podajmy ja wtedy na ciepło, będzie pysznie ! 😋 Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 200 g zielonej fasolki szparagowej
Kulinarne przygody Gatity
Zwijane pizzerinki 540Doskonała przekąska na imprezę, piknik czy wycieczkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło od razu po wyjęciu z piekarnika jak również na zimno z dodatkiem keczupu czy sosu czosnkowego. Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Smakołyki Asi
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem tzatziki 404Pyszne kąski z kurczaka obtoczone w cieście i podane z sosem tzatziki i frytkami to dla mnie obiad idealny. Kurczak w cieście naleśnikowym to danie bardzo
e-PrzepisyKulinarne
Młoda kapusta ze śmietaną – przepis na młodą kapustę 631W sezonie wiosennym nie może zabraknąć tej potrawy. Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste i pyszne tradycyjne polskie danie. Idealny dodatek do młodych ziemniaków. Składniki
e-PrzepisyKulinarne
Szparagi w cieście francuskim 418SKŁADNIKI: ( 10 porcji ) 1 porcja = 170 kcal opakowanie ciasta francuskiego ( 275 g ) 100
Atlas Smaków
Tarta z czerwoną kapustą 189Super pyszna propozycja na wszelakie obiady. Możecie ją podać na ciepło, zimno. Całość wprost rozpływa się przy pierwszym kęsie! Do tego koniecznie czerwone wino albo
Szybko Tanio Smacznie
Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim 290Szybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne..... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę Cebulę pokroić
Swojskie jedzonko
Krokiety z kapustą i pieczarkami 221każdej strony po 2-3 minuty, do uzyskania złoto-brązowego koloru. Gotowe! :) Ja najbardziej lubię jeść krokiety z barszczykiem czerwonym. Są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzą się jako pyszny obiad, przekąska czy zimna przystawka. Polecam z całego serca
Cooking Monster
Pieczone bataty 170hektolitrów tłuszczu. Przepis dostałam od koleżanki ze studiów i od tego czasu goszczą u mnie przynajmniej raz w tygodniu.Według mnie najlepsze są na ciepło, ale bez problemu możemy je zabrać do pudełka zamiast przekąski lub jako dodatek do mięsa. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinka
Pizza twist 187Hej :-). No i mnie namówił, mój młody na zrobienie tych świderków. Chodził, chodził i wychodził. Miała pomagać, ale skończyło się na tym, że sama robiłam, a
kruche babeczki
Grillowany ser kozi z płatkami migdałów i jeżynami. 280świeżymi jeżynami prosto szybko i smaczne coś dla smakoszy sera pleśniowego. Korzystając z dobroci natury, która teraz daję nam pyszne jeżyny dodałam je do przekąski. Chrupiące migdały, słodki z charakterystyczną nutą ser w dodatku ciepły i do tego świeże jeżyny kwaskowate ... cóż chcieć więcej. SKŁADNIKI : ( porcja podana na 1 ser pleśniowy kozi) ser pleśniowy kozi 1 szt płatki
Basia w kuchni
Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową 197powrocie z relaksującego dnia na mieście. Królowała cukinia smażona na maśle z czosnkiem i fasolka szparagowa w żółtym kolorze. Bardzo smaczny, letni obiad lub przekąska, którą można przygotować w krótkim czasie. Takie kanapki na ciepło można podać lub posmarować pastą z bobu z czosnkiem i czarnuszką . Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa
Moja smaczna kuchnia
Meksykańskie pierożki drożdżowe 208Przepis na pyszne pierogi pieczone w piekarniku z farszem meksykańskim. Składniki (na 20 sztuk): Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka jajko żółtko jajka 40
e-PrzepisyKulinarne
Drobiowe mini hamburgery 240Mini hamburgery bardzo są smaczne i stanowią doskonałą przekąskę na przyjęciach rodzinnych, sylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma
Bajeczna Kuchnia
Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami 207Przepis na pszenno-żytnie bułeczki na drożdżach z pieczarkami i serem żółtym. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 1
e-PrzepisyKulinarne
MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 216Moja dzisiejsza propozycja to smaczna,soczysta i idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia.Możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Składniki: 60 dag mielonego mięsa po 1/2 czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 jajko ser żółty,parmezan lub mozzarella sól,pieprz 3 ząbki czosnku smażony boczek do dekoracji
Niespełnione zdolności kulinarne
Tortilla española – tortilla de patatas. Hiszpański omlet z ziemniakami 297przykrycia, aż ziemniaki na spodzie zrobią się znowu smakowicie chrupiące. Na wierzchu rozkładamy małe kawałki sera, szybko się rozpuszczą. Smaczna jest i na ciepło, i na zimno. W Hiszpanii zimną podaje się jako przekąskę (tapas). Oryginalny przepis to same jajka i ziemniaki, a masa jajeczna jest jednolita i wymieszana dokładnie z usmażonymi wcześniej ziemniakami. A ja lubię właśnie
Karo in the Kitchen
Faszerowane papryczki z grillowanym kabanosem i serkiem greckim 259Bardzo prosta przekąska na imprezę. Takie papryczki możecie użyć jako przystawki na ciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :) Składniki: 4 długie papryczki Toro 250 g serka Gretikos sałatkowego 100 g kabanosa chilli
Niezły Młynek
Pieczony camembert z płatkami migdałów oraz świeżymi jeżynami. 185smakoszy sera pleśniowego. Przepis ten dostałam od mojej ukochanej cioci- dziękuję :)Korzystając z dobroci natury, która teraz daję nam pyszne jeżyny dodałam je do przekąski. Chrupiące migdały, słodki z charakterystyczną nutą ser w dodatku ciepły i do tego świeże jeżyny kwaskowate ... cóż chcieć więcej. SKŁADNIKI : ( porcja podana na 1 ser pleśniowy)ser camembert 1 szt płatki migdałów
Basia w kuchni
Jesienne wieżyczki z bazyliowym Almette 204Czuć jesień w powietrzu, oj czuć. Teraz jest najlepszy czas na przetwory z pomidorów, cukinii czy bakłażana. Właśnie z tych warzyw przygotowałam szybką przekąskę, idealną do podania na ciepło z kieliszkiem dobrego winka. Składniki : * pół bakłażana * pół cukinii * 3 pomidory malinowe * pół opakowania serka Almette z bazylią * 6 plasterków ogonówki wędzonej surowej * ulubione przyprawy * oliwa
Magiczne Życie Marty