Pyszne, proste w przygotowaniu, błyskawicznie znikają z talerza. Świetnie smakują z dipem jogurtowo-paprykowym zarówno na ciepło i na zimno. Nadają się na śniadanie, obiad, kolację lub przekąskę. Bardzo fajnie sprawdzają się jako zamiennik ziemniaków, frytek lub makaronu. Smacznego! Składniki (15 placuszków): 2 cukinie 1 ziemniak
Pora na pora i pomidorapolskiego letniego bobu, sprawi ze będziemy czuć się jak na urlopie nad Adriatykiem. Do tej pory jadałam bob tylko naturalny ugotowany, na ciepło. Od dzisiaj sięgam po bób w sałatkach jako naturalną, letnią przekąskę. A jak zamarynować fetę przepis znajdziecie tutaj . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉 Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie! Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej(...)połączenia składników i przenosimy do keksówki (25 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 min. Podajemy na ciepło lub na zimno
Kuchnia MagdaLenytego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako przekąska na różnego rodzaju imprezach, a goście będą zachwyceni 😉 Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc na pewno każdemu wyjdzie! Świetna alternatywa dla tarty wytrawnej(...)połączenia składników i przenosimy do keksówki (25 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-45 min. Podajemy na ciepło lub na zimno
Kuchnia MagdaLenyBoczniaki to jedna z moich słabości. Powszechnie dostępne, niedrogie i do tego pyszne. Całe szczęście poza daniami na ciepło, jak np. kotlety czy "flaczki" świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula
Zielona KuchniaWiosna, ciepło, słońce… i od razu lepiej. Nie można tak zawsze??:) Cieszymy się ociepleniem, trochę nieśmiało i niedowierzając, że będzie to trwało i że można spakować puchówki i ciepłe buciory. Póki co może lepiej się wstrzymać…:) Zima niestety pozostawiła różne niechciane fałdki i oponki, więc czas zacząć trochę lżej jeść. Więc coraz więcej sałatek, bardziej warzywnie, mniej(...)chleba, mniej cukru. Ale zdrowe słodycze zawsze przecież zjeść, i bez wyrzutów sumienia. Dziś proponuję kakaowo-cynamonowy pudding chia słodzony daktylami z prażonymi jabłkami i gruszkami. Deser, śniadanie albo przekąska w pracy/szkole. Jak lubicie połączenie jabłek i cynamonu to coś dla Was. Cynamonowy pudding chia z jabłkami Drukuj Prep time 20 min Cook time Total time
Cooking for EmilyKani, nie ma w swoim portfolio żaden inny producent w Polsce oraz większość na świecie. A poniżej przepis z wykorzystaniem jednych z tych przekąsek: Syta i smaczna przystawka z wykorzystaniem kabanosów. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W środku żółty ser i słodka kukurydza, które jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania
VioletoweKucharzenieróżnego rodzaju imprezach. Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam je jako sylwestrowe przekąski 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 18 czarnych oliwek 2 kule sera mozzarella 18 pomidorków koktajlowych 18 listków bazylii sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy
Kuchnia MagdaLenyróżnego rodzaju imprezach. Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam je jako sylwestrowe przekąski 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 18 czarnych oliwek 2 kule sera mozzarella 18 pomidorków koktajlowych 18 listków bazylii sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy
Kuchnia MagdaLenyprzygotowane ciast zawijamy w rożek i pieczemy ok 15-20 minut w temp 200-220"C Smacznego! P.S Zapiekane szparagi są przepyszna zarówno na ciepło jak i na zimno, dobry pomysł na Sylwestrową przekąskę
Luźna Kuchniajuż najlepiej poporcjowane i przede wszystkim było sycące i cieszyło oko. Ten przepis to idealne rozwiązanie na piknik, czy też spotkanie z przyjaciółmi, sprawdzi się nie tylko jako smaczna przekąska, czy też pełnowymiarowy obiad, ale jako obiadokolacja zadowoli nie jednego zgłodniałego turystę ;-))). Moja propozycja to idealnie kruche kulebiaki w nowoczesnym wydaniu, którego nie powstydziłaby się żadna gospodyni domowa. Kulebiaczki prezentują(...)wzoru. Kulebiaki przed włożeniem do pieca smarujemy roztrzepanym jajkiem. Czas pieczenia 45 minut, temp. 170 stopni C. Kulebiaki w tej formie można spożywać na ciepło bądź zimno. Jako obiad posłuży cała porcja, jako przekąska na szybko, pokrojona na mniejsze kawałki. PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU jako autorski przepis z wykorzystaniem produktu Profi: www.profi.com.pl
SMYKWKUCHNIcebularze. Nie skłonię się do nazwy mini pizze, bo ciasto jest bardzo wyrośnięte. Najbardziej kojarzy się pieczywem z gotowym farszem. Można je podawać na ciepło lub na zimno. To świetna alternatywa na karnawałową przekąskę zamiast pieczywa. Wystarczy każdą focaccię przekroić na 4 części. SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży 385 ml wody 700 g mąki pszennej(...)piec około 25 minut. Po upieczeniu włożyć kolejną i ponownie piec około 25 minut. Upieczone focaccie podawać w całości lub pokroić każdą na 4 części. Focaccie najlepiej smakują na ciepło, ale można je również podawać na zimno
Passions hobbies lifeMiało to miejsce w 1968 roku właśnie na Podlasiu. To ser o uniwersalnym zastosowaniu. Jego łagodność doda wyjątkowego smaku przygotowywanym kanapkom, koreczkom i innym przekąskom. Dzięki swoim właściwościom idealnie nadaje się również do dań na ciepło. Jakiś czas temu z radością poinformowałam Was, że nawiązałam współpracę z MSM Mońki, od której otrzymałam pyszne sery do testowania (więcej informacji
My simple kitchenKabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich
Programista w kuchniKabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich
Programista w kuchni