przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:35/182)

Wegańskie nuggetsy z kaszy jaglanej 191

Kilka składników, kilka(naście) minut lepienia, smażenie lub pieczenie i nuggetsy gotowe! Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Nie ma to jak wegański fast food :) Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów

Bananowe Pole
Bruschetta z pieczarkami 196

Dzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło.  Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g pieczarek sól do smaku pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki oregano pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie drobno krojonej mozzarelli bagietka natka

Smak mojego domu
Kulki mięsne z migdałami i natką pietruszki - przepis 226

Kolejna odsłona mięsa mielonego - kulki, które można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąskę. Mimo że to mięso mielone to kulki są lekkie i łagodne w smaku. Sprawia to niewątpliwie dodatek migdałów. Natka pietruszki ma smak dominujący, dzięki niej kulki smakują jak warzywne a nie mięsne. Kulki mięsne z migdałami i natką pietruszki Składniki

Pyza i Surówka
Ptysie z pieczarkami 198

Jest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest bardzo łatwe. Nie ukrywam, że ze mnie jest łasuch i chętnie nadziałabym je czymś czekoladowym.  Zawsze można pójść na kompromis i połowę ptysi przygotować na słono a drugą połowę na słodko. Jaką Wy wersję wolicie..:)? Skła dniki: - 250 ml wody - 70g masła - 1 szklanka

Pan i Pani Smith w kuchni
Pory z pieczarkami zapiekane w cieście 125

Danie z rodzaju na obiad, przekąskę i na wynos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczarki i pory najpierw dusimy, potem zalewamy ciastem i pieczemy. Przechowywane w lodówce spokojnie postoją kilka

Milion Smaków
Tarta Lotaryńska - Quiche Lorraine 102

słono". Sycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska

Milion Smaków
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 297

szkockie jajko” - potrawa brytyjska – jajko na twardo zawinięte w mielone mięso, w panierce z bułki tartej i smażone w głębokim tłuszczu. Jest to popularna przekąska spożywana na zimno jak również na ciepło. Moja wersja jest troszkę odchudzona. Mięso drobiowe i tylko podsmażone na tłuszczu a następnie podpieczone. Jajka włożyć do zimnej wody i gotować 4 minuty od zagotowania. Wyjąć

królestwo garów
Kotleciki z tuńczyka w oleju z ostrym sosem 252

bardzo smaczne jak wystygną, podane z ostrym majonezowym sosem. Można zrobić  małe, tak jak w przepisie, i wtedy bardzo dobrze sprawdzą się jako przekąska, możemy zrobić większe i podać na ciepło jako część obiadu. Polecam.  składniki 11 - 12 sztuk Kotleciki puszka tuńczyka w oliwie 175 g - mała puszka białej fasoli Cannellini na parze łyżka szczypiorku łyżka posiekanej

Stare Gary
Ślimaki z ciasta francuskiego 308

raczej przepisem tego nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego

Pełny talerz
Ciastka francuskie z gruszką i twarogiem 166

Ciastka francuskie z gruszką i twarogiem to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, dlatego też poniższy przepis polecam wszystkim osobom, które nie mają zbyt dużo czasu na pieczenia.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 gruszki 100 g twarogu 1 jajko 2 łyżki zwykłego

Ugotować
Pyszny roślinny pasztet z suszoną śliwką. Tradycyjny zestaw obiadowy 241

słonecznika lub płatkami migdałowymi, czym tylko chcesz.  Wstaw do rozgrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez ok. 1,5 godz. Zajadaj zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetny jako przekąska, wyśmienicie smakuje też na kanapach. Ja bardzo lubię podawać go do tradycyjnego zestawu obiadowego, który umieszczam poniżej. Można pokusić się o zrobienie sosu jako dodatku

Roślinna - blog wegański
Paluszki krabowe w chlebku 231

Jeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku

Zainspirowana w kuchni
Poskręcane parówki w poskręcanym cieście francuskim 162

plasterek parówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę Smarujemy parówki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską Podajemy z keczapem lub bez niego :) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Placuszki z szałwią, orzechami włoskimi i gruszką 167

chcąc, muszę przygotowywać jak najwięcej deserów z tym owocem. W zamrażalniku, mam sorbet cytrynowo - malinowo - gruszkowy oczywiście. Tak więc skoro mam już zimną przekąskę, warto było przygotować również coś na ciepło, wpadłam na pomysł placuszków, ale nie jakiś zwykłych tylko takich "innych", no i są - Placuszki z szałwią, orzechem włoskim i gruszką - jacie! jakie one wyszły smaczne ! I można

Słodkie Przyjemności