Kolejna odsłona mięsa mielonego - kulki, które można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąskę. Mimo że to mięso mielone to kulki są lekkie i łagodne w smaku. Sprawia to niewątpliwie dodatek migdałów. Natka pietruszki ma smak dominujący, dzięki niej kulki smakują jak warzywne a nie mięsne. Kulki mięsne z migdałami i natką pietruszki Składniki 500 g mięsa mielonego kawałek suchej bułki lub chleba 1 duża cebula (lub 2 mniejsze) 2 jajka 100 g płatków migdałów pęczek natki pietruszki sól pieprz maj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...