przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:220/368)

Zapiekanka z mięsem i makaronem 132

Witam i zapraszam na pyszną zapiekankę Mięsną z pieczarkami oraz makaronem w pysznym sosie pomidorowym ;) Robi się ją szybko i smakuje bardzo fajnie ;) Idealna propozycja na obiad czy kolację ;) Wszystkie przyprawy znajdziecie jak zawsze w  Sklepie Skworcu Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ Gotowanie Patki  Składniki dla 4 osób:  Mięso(...)czosnku granulowanego Skworcu  2 łyżki oleju rzepakowego  Pieczarki: 30 dag pieczarek Sól i pieprz  Dodatkowo:  150 g makaronu  1 kulka sera mozzarella 500 ml przecieru pomidorowego  Sól i pieprz  2 łyżeczki Suszonej Bazyli Skworcu 4 łyżki Cebulki prażonej Extra Skworcu  Przygotowanie :  Mięso gotuje w osolonej wodzie połowę czasu niż podane

Gotowanie Patki
Błyskawiczny bigos 153

kapusty (kupcie taką w wiaderku np. z dodatkiem marchewki) 0,5 kg schabu lub innego mięsa wieprzowego 300 g kiełbasy 300g wędzonego boczku 2 cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz majeranek 400 ml wody 100 ml czerwonego wina Błyskawiczny bigos – przepis Na suchej patelni przesmażamy pokrojony w kostkę boczek aż wytopi się tłuszcz. Przekładamy go bez tłuszczu(...)patelni szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy do pozostałych składników. Na patelnię wlewamy wino, podgrzewamy i w ten sposób wyciągniemy z niej pozostałe tam aromaty. Dodajemy do mięsa. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Kapusty nie odcedzamy z zalewy tylko dodajemy w całości do mięsa. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy. Podczas gotowania podlewamy od czasu do czasu wodą, aby się nie przypaliła

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaronowe koszyczki z warzywnym sosem 152

oleju rzepakowego/oliwy - 4 łyżki twardego sera - sól, pieprz do smaku, 1 łyżka suszonej bazylii Sos: - 1 cebula - 1 cukinia - 1 papryka - 1 ząbek czosnku (sprasowany) - kilka pieczarek - 2 szklanki przecieru pomidorowego - 2 łyżki oleju rzepakowego/oliwy - sól, pieprz do smaku, szczypta cukru - suszona bazylia, papryka słodka, po łyżce, chili cayenne - kilka szczypt, szczypta oregano Makaron ugotuj al dente. Ostudź i wymieszaj(...)paprykę i pieczarki. Na patelni rozgrzej olej, następnie wrzuć przyprawy. Po chwili dodaj cebulę i zeszklij. Dodaj czosnek, po 2 minutach dodaj pozostałe składniki. Kiedy warzywa zmiękną, zalej je przecierem i dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotowe koszyczki wypełnij sosem, możesz ozdobić bazylią i posypać dodatkowym serem

Corner With Recipes
Vegetariańskie Dietetyczne Leczo - prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm 203

Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj.     Vegetariańskie Leczo:   3 kolorowe papryki, 1 cebula, 1 mała cukinia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, Liść laurowy, Ziele angielskie, 1 szklanka bulionu warzywnego, Sól himalajska, pieprz, kurkuma (tutaj), czarnuszka (tutaj).   1 porcja jarskiego leczo zawiera: 48 kcal, 2,8g białka(...)himalajską, czarnuszkę i pieprz do smaku.   Kapustę pokrój, cebulę posiekaj.   Zalej bulionem i duś z liściem laurowym i kminkiem.   Pod koniec duszenia dodaj drobno pokrojone jabłka, przecier pomidorowy i resztę przypraw.   Gotuj jeszcze przez chwilę, skosztuj i w razie potrzeby dopraw.   Gotowe!   Jako specjalista dietetyk polecam moim pacjentom taką kurację oczyszczającą jako pierwszy krok

IzaGotuje
Sfincione czyli pizza z Sycylii - Lutowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 216

blogu  White Plateskładnikiciasto500 g mąki pszennej15 g świeżych drożdży (lub 7g instant)1 łyżeczka cukru250 ml mleka3 łyżki oliwy z oliwek1 płaska łyżeczka solina wierzch200 ml passaty pomidorowej - przecieru (lub pomidorów z puszki)garść bazylii, oregano (lub mix jednego i drugiego)2 średniej wielkości cebule, obrane i pokrojone w piórka5 łyżek oliwy z oliwek3 łyżki czarnych oliwek, wypestkowanych(...)płaska łyżka okruchów chlebowych przygotowaniePomidory zmiksować ze świeżymi ziołami. Odstawić.Oliwę rozgrzać w głębokiej patelni, dodać posiekaną cebulę i dusić ją na malutkim ogniu 20 minut. Dodać sos pomidorowy, odstawić do ostudzenia.Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto - powinno być gładkie i raczej miękkie. W razie potrzeby dodać kilka łyżek wody. Uformować z niego kulę, przełożyć do miski wysmarowanej oliwą

Stare Gary
Klopsiki Pankracego 105

papryki czerwone ·        4 ogórki konserwowe ·        Olej do smażenia ·        200 g przecieru pomidorowego ·        200 g ketchupu pikantnego ·        1 łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka cukru(...)Doprawiamy pieprzem i solą. Następnie dodajemy papryki umyte, obrane z nasion, pokrojone w małe paseczki i ogórki konserwowe pokrojone w pół plasterki. 3.    Pod koniec smażenia wlewamy przecier, ketchup, ocet jabłkowy, wsypujemy cukier oraz chili. Ewentualnie możemy podlać wodą jak sos jest za gęsty. 4.    Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody

Kulinarna Chwila
Zupa rybna 96

łodyg  selera naciowego 2 pory 1 kg ryb (najlepiej filety) jak łosoś czy dorsz, pokrojonych w kostkę 250 g krewetek można też dodać małże 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 pomidory obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pęczek koperku sok z połowy cytryny sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kręgosłupy i głowy umyć, jeżeli zostały skrzela to należy(...)pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pora, seler  naciowy . Gotować aż warzywa  zmiękną , następnie dodać ryby i krewetki, a po 5 minutach pokrojone pomidory i przecier. Gotować kolejne 10 minut. Następnie doprawić, dodać sok z cytryny i posiekany koperek. Można podawać z czosnkowymi grzankami

Smaczny zeszyt
Leniwe pielmieni 168

jajka – 2 łyżki oleju – szczypta soli Składniki na sos: – 1 duża cebula – 1 papryka – 1 duża marchewka – 3 ząbki czosnku – 3 łyżki przecieru pomidorowego – 1 łyżka cukru – koperek, pietruszka, sól, pieprz wg smaku Składniki na farsz: – 800g mięsa mielonego ( wołowo- wieprzowe) – 1 cebula – 2 ząbki czosnku(...)oliwie, dodać paprykę, pokrojoną w słupki, marchewkę startą na dużych oczkach i dusić przez 5 minut, dodać posiekaną zieleninę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać przecier, cukier i dwie szklanki wody, wymieszać i zagotować. Do mięsa dodać cebulę, startą na drobnych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę składników i dokładnie wymieszać. Następnie rozwałkować ciasto

Smaki Armine
Łatwy kurczak po indyjsku 444

ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki przyprawy curry 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 2 łyżki octu z białego wina  100 g przecieru pomidorowego z kartonu 1 puszka krojonych pomidorów 1 kostka rosołowa 100 ml śmietanki 30% świeża kolendra sól Do podania: ryż basmati * CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY(...)rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i smażymy około 7 minut, aż zmięknie. Dodajemy czosnek, cynamon, pieprz cayenne, przyprawę curry, anyż i goździki, mieszamy i smażymy około 1 minutę. Wlewamy ocet, przecier, dodajemy pomidory i kostkę rosołową. Całość gotujemy około 15 minut.  3. Do sosu wlewamy śmietankę, mieszamy, doprawiamy solą. Wrzucamy pokrojonego kurczaka i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut

My Culinary Art
elti pide - turecka pizza 145

świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli nadzienie: 300 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego (użyłam domowego keczupu ) 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, mielony kminek, gałka muszkatołowa, cynamon, mielona papryka, mielone chili, kardamon, curry salsa: pomidor 1/2 pęczka rzodkiewek 1/2 ogórka szklarniowego cebula ze szczypiorem(...)przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut (do czasu aż podwoi objętość). Cebulę, pietruszkę i czosnek drobno posiekać. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa wraz z przecierem pomidorowym i przyprawami. Porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Podzielić na 4 części. Cienko rozwałkować na owalny kształt. Na każdym kawałku rozłożyć 1/4 nadzienia, pozostawiając

6niebo
Domowe leczo z parówkami 145

jest jako dodatek do mięs. 500 g cienkich parówek (najlepiej wiedeńskich) 500 g pieczarek 3 papryki (czerwone lub czerwone i żółte) 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 kostka rosołowa 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz, pieprz Cayenne i wędzona papryka w proszku 3 łyżki oleju do smażenia Cebulę pokroić w kostkę. Papryki(...)dodać pieczarki. Po kilku minutach dodać pomidory z puszki oraz wodę (około pół szklanki) i kostkę rosołową. Wszystko dusić na lekkim ogniu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać przecier czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić solą pieprzem, pieprzem Cayenne, cukrem oraz wędzoną papryką. Dodać pokrojone parówki i wszystko dusić jeszcze 10 minut. Leczo świetnie nadaje się do mrożenia, najlepiej

Trzeci talerz
Chowder w stylu "Manhattan". 158

Zadziwiające, jak wiele najróżniejszych zup rybnych istnieje na świecie i jak wiele z nich stało się niemal narodowymi potrawami. Najbardziej znamienne to zupa z mięczaków i

Kulinarny karnet Christophera
Zupa Ambitna Ania 113

marchewki ·        3 papryki czerwone ·        3 laseczki kiełbasy śląskiej ·        200 ml przecieru pomidorowego ·        Puszka pomidorów ·        2 łyżeczki mąki pszennej ·        ½ szklanki śmietany(...)Warzywa łączymy z ziemniakami 6.   Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą 7.   Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki,  doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy 8.   Zupa gotowa 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Śledzie po kaszubsku z żurawiną i rodzynkami 165

octu 1 szklanka wody 3 ziarenka pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka gorczycy 1 liść laurowy 2 łyżki cukru kilka rodzynek i żurawiny Sos: 2 cebule 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka miodu (lub cukru) 1/3 szklanki wody garść żurawiny garść rodzynek sól i pieprz – do smaku         *** Śledzie jeśli są mocno słone moczymy(...)będzie nam już potrzebna). Następnie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju *** *** Do cebuli dodajemy żurawinę, rodzynki i miód (lub cukier), mieszamy. Wodę łączymy z przecierem i wlewamy do garnka. Całość dusimy przez około 3 minuty ciągle mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Na śledzie wykładamy sos i delikatnie mieszamy. Całość odstawiamy do lodówki

Blog z Apetytem
Zupa krem z pieczonej dyni 116

się nie żywię, więc dzisiaj mam przepis na smaczną zupkę. Zapraszam 😊 Składniki: dynia pieczona 700 g, marchew 1 szt, ziemniak 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki, liść laurowy 2 szt, kurkuma 1/4 łyżeczki, carry 1/4 łyżeczki, papryka słodka 0,5 łyżeczki, kolendra 1/4 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, sos sojowy do smaku, imbir(...)będą gorzkie) Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew i podlewamy wszystko razem wodą. Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy pieczoną dynię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zagotowujemy zupkę. Wyciągamy liście laurowe. Wszystko razem miksujemy na gładki krem. Dodatkowo możemy dodać świeżą natkę pietruszki. Zupę podajemy z prażonym słonecznikiem i czosnkową grzanką. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Ketchup z cukinii i papryki 158

nicponwkuchni.pl/ketchup-z-cukinii/ Polecam bardzo !  Ketchup z cukinii i papryki * 1.5 kg. młodej cukinii * 0.5 kg. cebuli * 2 szt. czerwonej papryki  * 2 łyżki soli * 360 g. przecieru pomidorowego ( u mnie Dawtona duży słoiczek/ najlepszy ) * 1 łyżeczka pieprzu * 1 łyżeczka curry * 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej * 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej * 1 szczypta pieprzu cayenne * 200 g. cukru * 0.5 szkl(...)minut.  Miksujemy blenderem na gładką masę ( jeśli blender stalowy, możemy ciepłą masę zmiksować, jeżeli z tworzywa sztucznego należy poczekać, aż masa ostygnie ). Do zmiksowanej masy dodajemy przecier, ocet, cukier i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 30 minut, aż cukier rozpuści się, a masa zacznie wrzeć.  Tak przygotowany ketchup przecieramy jeszcze przez sitko, dla lepszej konsystencji. Następnie przelewamy

Kuchnia Paulettes
PULPETY Z INDYKA I CUKINI 213

Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.  SKŁADNIKI: 500 ml mięsa mielonego z indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie(...)dokładnie mieszam. Formuję kotlety. Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy na koniec przecierem pomidorowym. Posypuję natką pietruszki. Doprawiam. Piekę w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Zupa Gulaszowa 135

chłodne zimowe dni Zupa gulaszowa SKŁADNIKI:  0,5 kg łopatki wieprzowej kiełbasa myśliwska papryka czerwona papryka żółta włoszczyzna świeża papryczka chili 1 cebula 2 duże ziemniaki 100ml przecieru/sosu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka słodka,liść laurowy, ziele angielskie, kminek Oczyszczoną łopatkę pokroić w mini porcje gulaszowe. Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie, dodać mięso i poddusić przez(...)marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy. Por, pietruszkę i seler utrzeć i następnie dodać do zupy by ją w ten sposób zagęścić.  Na sam koniec dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze około 5 minut. Zupkę podawać gorącą

MarciochaKucharzy
Żeberka słodko- ostre 175

Składniki: 1 kg żeberek 200 g przecieru pomidorowego 1 cebula 2 czerwone papryki 2 pomidory oliwa z oliwek 0,5 kubka brązowego cukru szczypta gałki muszkatołowej łyżeczka słodkiej papryki łyżka ostrej papryki 2 łyżki miodu sól  pieprz Przygotowanie: żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na oliwie cebulę obieramy, siekamy drobniutko, paprykę myjemy, filetujemy, kroimy w kosteczki(...)oraz ostrą i słodką paprykę  do papryki wlewamy oliwę spod żeberek, dusimy, po około 5 minutach wlewamy całość do ciągle podsmażanych żeberek pomidory podsmażamy na odrobinie oliwy, wlewamy przecier i przelewamy wszystko do żeberek. Całość doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Cukier karmelizujemy na suchej patelni, podlewamy sosem, deglasując patelnię, przelewamy zawartość do żeberek.  Dusimy około 30- 45 minut

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania