Papryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja
Cztery FajerySałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną
Cztery FajerySmażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i
Cztery FajeryTyraj misiu, tyraj.... powiedział Paweł do Kohersen MyCook, włączając robota, po czym postawił mi przed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie
Cztery FajeryBezy migdałowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych bez i tortu Pavlova. Proste w przygotowaniu, nie wymagają dużego nakładu pracy. Wystarczy jedynie dokładnie oddzielić żółtka
Cztery FajeryPrzepis na kotlety mielone z mięsa mieszanego zaczerpnęłam z mojej ulubionej książki kucharskiej czyli z wydanej w 1963 roku " Kuchni polskiej " pod redakcją dr Stanisława Bergera
Cztery Fajeryniedawna wydawało mi się, że ugotowanie żurku, to wielka sztuka. Omijałam go szerokim łukiem, pewna, że mi nie wyjdzie. W sumie nie wiem czego się obawiałam :) Jest to zupa niesamowicie prosta do przygotowania, praktycznie gotuje się sama :) Przepis oparłam o rady mojej mamy :) Do przygotowania żurku użyłam domowego zakwasu żytniego, ale jeśli nie macie domowego, możecie użyć taki(...)Już po dodaniu zakwasu nasz żurek powinien być trochę gęstszy. Doprawiamy solą, pieprzem i chrzanem. Jeśli dużo wody Wam się wygotuje możecie dolać szklankę przegotowanej wody. Następnie kilka łyżek zupy przelewamy sobie do mniejszego naczynia i dodajemy do nich śmietanę oraz mąkę- jeśli chcecie zagęścić żurek. Ja dodałam 2 łyżeczki mąki. Jeśli nie chcecie zbyt gęstego żurku, zrezygnujcie z mąki
Czerwona PorzeczkaJeżeli lubisz mało oczywiste smaki i uwielbiasz do polskich dań wprowadzać dodatki z innych kuchni świata, koniecznie wypróbuj udka w trawie cytrynowej. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokKurczak w cieście francuskim z cukinią nada się zarówno na obiad, ciepłą kolację, jak i jako przekąska na ciepło dla gości. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokLubicie nietypowe smaki na obiad? Zupa krem kukurydziano-pomidorowa będzie idealna dla Was ze swoją zaskakującą delikatną słodyczą {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokTort z musem kiwi to pyszny tort z kwaskowym posmakiem, dzięki któremu nie jest za słodki. Nawet osoby nieprzepadające za słodyczami będą prosić o dokładkę! {"@context
Bardzo Gruby SmokPiersi z kaczki to idealny wybór na świąteczny obiad. Smok poleca piersi z kaczki szczególnie na obiad Bożonarodzeniowy lub Wielkanocny. Ale oczywiście znajdzie się też szereg
Bardzo Gruby SmokPrażone migdały świetnie nadają się jako dodatek do deseru lub dekoracja na torcie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/prazone-migdaly-250x250.jpg
Bardzo Gruby SmokUdziec z indyka w kurkach to świetna propozycja dla osób chcących odkryć odrobinę lasu i dzikości na talerzu. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby SmokLubisz szpinak? A może po prostu chcesz go zjeść, bo jest zdrowy? Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą poleca się na obiad lub ciepłą kolację. {"@context
Bardzo Gruby Smok