Sycąca, lekka i prosta do przygotowania zupa z dodatkiem młodych ziemniaków, botwinki i udek z kurczaka. Całość przed podaniem warto posypać posiekanym koperkiem. Poniższą zupę możecie podać z drobnym makaronem :) Składniki: kilka młodych ziemniaków (około 0,3 kg przed obraniem) 1 pęczek botwinki wraz z burakami 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 2 ząbki czosnku 5 szklanek wody
UgotowaćKremowa, aromatyczna i prosta w przygotowaniu zupa do ugotowania w kilkanaście minut. Cała nasza rodzina się nią zajada niezależnie od pory roku ;) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g pietruszki 2 gruszki 1 l bulionu warzywnego 250 ml mleka migdałowego 100 g białego ryżu gałązki rozmarynu 4 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki masła sól
SzczyptaSmaQtreściwych, wystarczy za dwudaniowy obiad. Pulpeciki można wrzucić bezpośrednio do zupy i gotować – tutaj znów otrzymamy pulpeciki delikatniejsze, albo podsmażyć na patelni i potem przełożyć do zupy. Zapraszam, jest prosta i szybka do wykonania. Jeśli boicie się wersji z pulpecikami, zawsze zupę możecie zaserwować z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Drukuj Zupa serowa z pulpecikami Składniki
Mieszam w Garnkucebulkę, posypujemy skwarkami, koperkiem i gotowe. Jak rumianej cebuli nie jadam bo nie lubię, tak w tym towarzystwie jest nie do pominięcia, ot takie moje zboczenie. Zalewajka, prosta, szybka i smaczna zupa, najlepiej smakuje w towarzystwie prażuchów. Równie prostych i regionalnych kluchów... PRAŻUCHY Przepis
Dieta moja pasjaSłoneczna zupa z indykiem Wspaniała i zdrowa słoneczna zupa na indyczych skrzydłach . Prosta w przygotowaniu aromatyczna,a nawet bym powiedziała że śliczna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , dzięki dodaniu przyprawy curry . Jeśli ktoś kocha zupy, tak, jak ja , będzie nią zachwycony . Pasuje na każdą porę roku , doskonała na świeżo , zaraz po ugotowaniu i drugiego dnia
Ogrodnik w podróżyZupa lasagne – pyszny przepis na znakomitą zupę. Zupa lasagne – tak to przepis na znakomitą zupę, która smakiem bardzo przypomina lasagne. Zupa lasagne
Kuchnia na wzgórzuZdrowa, prosta i dietetyczna zupa z botwinki, buraków z dodatkiem cukinii, ogórka, rzodkiewek, szczypiorku i koperku. Doskonała na wiosenny i letni obiad. Podana z jajkiem smakuje doskonale. Czas przygotowania i ilość porcji 45 minut, 1 garnek. Produkty 1 litr wody, młoda botwinka, 4 buraki, 1 ogórek, 1 cukinia, pęczek rzodkiewek, szczypiorek, koperek, 200 ml jogurtu, 2 ząbki czosnku, jajka
Fit&Fast KitchenBardzo proste i szybkie w wykonaniu. Można je zrobić ze zwykłej bułki wrocławskiej (dla glutenowców) jak i pieczywa bezglutenowego (najlepiej jasnego). Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju zup kremów, w szczególności do kremu pomidorowego jak również do sałatek. Składniki: bułka wrocławska lub chleb bezglutenowy czosnek granulowany bazylia szuszona oregano suszone oliwa z oliwek Pieczywo pokroić na drobną
Ze smakiem bez glutenupapryka. Ja na pewno następnym razem spróbuję wariant z dodatkiem soku i skórki z pomarańczy. Serwując tą zupę możemy dodać również podprażone pestki dyni czy słonecznika. Zupa jest bardzo prosta do zrobienia i poradzą sobie z nią nawet początkujący kucharze. Dzięki dodatkowi do zupy ziemniaków, zupa jest bardzo gęsta. Jeśli nie mamy mleczka kokosowego, możemy zastąpić go śmietaną. Drukuj
Mieszam w GarnkuNiezwykle delikatna w smaku i sycąca ale co najważniejsze smaczna i prosta w przyrządzeniu zupa. Zdziwicie się jak dobrze może smakować cebula :) Składniki - 3 duże cebule - 2 łyżki masła - 2 łyżki mąki - 1,5 L bulionu drobiowego - sól, pieprz - 1 szklanka śmietany 18% Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś
Świat SmakuProsty posiłek na letni dzień, czy potrzeba czegoś więcej? Polecam Wam przepis na botwinkę - pyszną zupę na lato. Niektórzy gotują ją z ziemniakami i serwują z jajkiem na twardo ale równie dobrze możecie podać botwinkę z ziemniaczanym puree okraszonym cebulką i skwarkami. Ja zdecydowanie wybieram drugą wersję :-) składniki: 750 ml bulionu (warzywnego lub mięsnego) pęczek botwinki 1 średni burak
babka w formieSkładniki:- 3 puszki groszku konserwowego- 3 szklanki wody- 1 duży ząbek czosnku- 1 kostka warzywna- kubek śmietany 12% - pieprz, gałka muszkatołowa - groszek ptysiowy / grzanki / migdały Przygotowanie naszej zupy jest banalnie proste i szybkie - najpierw do garnka wlewamy cały nasz groszek, oczywiście razem z zalewą, następnie wciskamy do niego ząbek czosnku i całość na zimno blendujemy. Oczywiście można blendować dopiero(...)kremu i hartujemy go z kilkoma łyżeczkami śmietany (ilość według uznania), po czym wlewamy go do zupy, dokładnie mieszając. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami albo uprażonymi na suchej patelni migdałami. Ja akurat miałam w szafce pół paczki tego pierwszego, więc wybór był prosty :) Z wierzchu możemy przyozdobić gotowe danie wzorkami i kleksami śmietany.Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaZupa rakowa jest to bardzo rzadko spotykana i rozpowszechniona dzisiaj zupa, ze względu na niską dostępność tego produktu. Jest bardzo smaczna, aromatyczna i pełna witamin i
ProstePesto.plZupy to esencja zdrowia i dobrego samopoczucia. Przygotowując je z darów wiosny, czyli młodych delikatnych jarzyn, mamy gwarancję najlepszego smaku. Warzywa staram się kupować zawsze od
ProstePesto.plSkładniki : pęczek botwinki ewentualnie 2 średnie buraki pęczek rzodkiewek 2-3 zielone ogórki mały pęczek natki, koperku, szczypiorku 2-3 ząbki czosnku mały pęczek włoszczyzny liść
Proste Potrawy