aromatycznego sosu z kaczki lub do confitu z kaczki), zamiast nogi daję drugie skrzydło. Dzięki temu z jednej całej kaczki mam kilka obiadów. Rosół z kaczki jest tłustą zupą, ale w prosty sposób możecie go odtłuścić (szczegóły w przepisie). Kiedyś nie byłam fanką rosołu z kaczki. Najzwyczajniej mi nie smakował, a wszystko przez brak dwóch przypraw, dzięki którym “nieprzyjemnie pachnący
Moja Delicjaniż dotąd jedliście. Prosty kulinarny trick zmienia tę zupę w coś wyjątkowego i odświętnego. Czas : 25 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Świat dzieli się na tych co preferują zupy kremy i na tych co wolą, kiedy w misce pływają rozmiate, przyjmne dla oka składniki zupy. Tymczasem, co do zasady, zupy można podzielić na smaczne i takie sobie. Krem(...)pierwszej. Niezależnie, czy ktoś lubi brokułową, czy nie, powinien tej zupy spróbować, gdyż w niczym nie przypomina klasycznego, brokułowego kremu, który, co tu dużo mówić, jest daniem dość nudnym i nielatwo z niego wydobyć jakiś sensowny smak, nawet roztapiając w zupie tonę camemberta, czy sera pleśniowego. Jest natomiast prosty sposób na to, żeby z trywialnego dania zrobić coś wyjątkowego, żeby
Niedzielny kucharzNajwiększą zaletą tej zupy jest łatwość z jaką można ją przygotować. Zupa krem z dyni jest banalnie prosta, a więc może ją zrobić nawet początkujący kucharz. Co więcej, jest bardzo zdrowa. Szczególnie w zimne jesienno-zimowe dni nie ma nic lepszego niż gorący i pożywny posiłek. Sezon dyniowy w pełni dlatego warto z tego skorzystać i przygotować pyszną, lekkostrawną(...)zupę z dyni z czerwoną papryką i soczewicą na ostro. Zupa krem z dyni to potrawa niskokaloryczna dlatego polecam ją osobom odchudzającym się. Jeśli chodzi o samą dynie warto również wykorzystać pestki jako dodatek do zupy lub przekąskę, gdyż są źródłem cynku cennego dla skóry i włosów. Przygotowujesz dania z dbałością i chcesz, żeby nie tylko świetnie smakowały, ale również
ale PysznieŚwietny przepis na prostą, delikatną, kremową zupę dyniową, którą uwielbiają Dzieci. - bez bulionu - bez mięsa - bez mleka (lub z serkiem mascaropne) - uwielbiana przez dzieci - prosta w wykonaniu
AniaGotuje.plPyszna i pożywna, a zarazem prosta w wykonaniu zupa krem na bulionie warzywnym, zaromatyzowana świeżym majerankiem. Nic tylko jeść ;) Mąż się ze mnie śmiał, że takie banały fotografuję i zamierzam publikować... Cóż ;) a nóż widelec znajdzie się ktoś, kto tak jak ja w dniu jej gotowania będzie potrzebował właśnie takiej kremowej zupy :) takiej, którą można jeść/pić grubą
Kolorowy PrzepisownikBardzo aromatyczna, smaczna,o oryginalnym smaku zupa z boczniaków z ziemniakami i serkiem topionym będzie smaczną propozycją na szybki obiad lub gorącą kolację. To prosta i szyba zupa której smak sprawia że chce się jej więcej i więcej. składniki na 3 porcje 3 szklanki bulionu ( może być z kostki ) 30 dag boczniaków 6 średnich ziemniaków 100 g serka
Smakowite DaniaZupa ziemniaczana z brukselką bardzo polecam ta zupę! Jest tania , prosta do przygotowania, smaczna i ma wiele cennych dla nas właściwości. Włoszczyzna, ziemniaki, brukselka, soczewica – toż to samo zdrowie! Zupa jest zawiesista, gęsta – można się zdrowo najeść i nasycić na długo a resztę dodatkowo zawekować sobie na później! To przepis na duży gar, dla 4-5cio osobowej rodziny
Dorota Smakujezupa jest dość prosta w przygotowaniu ale zajmuje nieco dłuższą chwilę ze względu na czas pieczenia główek czosnku. Ale warto go poświęcić, zupa ma pyszny czosnkowy aromat, nieco słodki i przydymiony. Jest do tego pysznie kremowa i delikatna. Koniecznie musisz ją zrobić! Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem
nietylkopasta.plzupa jest dość prosta w przygotowaniu ale zajmuje nieco dłuższą chwilę ze względu na czas pieczenia główek czosnku. Ale warto go poświęcić, zupa ma pyszny czosnkowy aromat, nieco słodki i przydymiony. Jest do tego pysznie kremowa i delikatna. Koniecznie musisz ją zrobić! Lubisz zupy kremy? Koniecznie zajrzyj do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem
nietylkopasta.plbatatów - mój partner Piotr w pierwszej chwili myślał, że właśnie je jemy :)) Ostatnia dynia trafiła na nasz stół w formie pikantnej zupy krem z zielonym groszkiem. Zupa dyniowa jest prosta w przygotowaniu oraz wyśmienicie rozgrzewa. Kremowa konsystencja sprawia, że po jej zjedzeniu jesteśmy syci i szczęśliwi :) Moja pikantna zupa krem z dyni jest idealna na długie, deszczowe jesienne
VegUlkaTypowo letnia zupa - ale z racji tego że kalafior jest jeszcze dostępny , można sobie przypomnieć słoneczne chwile . Uwielbiana przez moje dzieci , prosta i tania zupa , która zachwyci swoim smakiem wybredne gusta . składniki na 4 porcje 1,5 litra wywaru z mięsa 1 kalafior 2 marchewki 1 pietruszka pół selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziarenka
Smakowite DaniaNiedługo skończy się sezon na grzyby więc warto je wykorzystać i zrobić prostą i szybką zupę grzybową. Zupa grzybowa Składniki: - 500 g grzybów leśnych (ja dałam podgrzybki) - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 cebula - 2 łyżki masła - 200 ml śmietany 18% - bulion ok.1,5 l - 250 g makaronu świderki - 1 łyżka natki zielonej pietruszki - sól - pieprz Przygotowanie: Grzyby czyścimy, myjemy
Kulinarne życieDrodzy, jedziemy na Podlasie. Zrobimy pyszną, aromatyczną i bardzo prostą w wykonaniu zupę grzybową. Podparłam się orginalnym przepisem z książki Magdy Gessler „Smaczna Polska”. Zupa zaskakuje smakiem, jest przepełniona aromatem i każdy kto spróbuje jej choć raz, będzie za nią ciągle tęsknił. Każdy dodatek , każdy szczegół ma tu kolosalne znaczenie. Składniki dla 6 osób 200 g suszonych grzybów
Z Kuchni Do KuchniJeśli nie znacie i nie gotujecie - gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu :)Ta prosta w wykonaniu zupa wpisuje się w tradycje kuchni kujawsko-pomorskiej. Szczególnie popularna jest w okolicach Brodnicy. W wielu domach przygotowywana z mięsa wieprzowego i drobiowego z ziemniakami, jako jednogarnkowedanie obiadowe. Tradycyjnie pulpety gotowane były na wodzie wraz z liściem laurowym i zielem angielskim
Walijskie PichcenieProsty przepis na dietetyczną zupę krem z białych szparagów, którą można zjeść zarówno na obiad jak i kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, około 4 porcji. Produkty 500 g białych szparagów, 2 średnie ziemniaki, 2 cebule, 1 litr wody 1 łyżka masła, 1/2 szklanki mleka sól, szczypta cukru. natka pietruszki do ozdobienia Przygotowanie W garnku od zupy rozpuść
Fit&Fast Kitchen