blender w całej okazałości. Blender po wyjęciu z pudełka zachwycił mnie swoim eleganckim wyglądem oraz wzorcowym wykonaniem. Nie zajmuje wiele miejsca i jest bardzo prosty w użyciu. Ostrze w blenderze jest z najwyższej jakości stali zaprojektowane specjalne pod ten blender. Mocowanie górne kielicha jest wykonane z tworzywa przypominającego elastyczną gumę dzięki(...)włączyć odpowiedni tryb. Po chwili mamy czysty kielich blendera wystarczy wytrzeć do sucha i gotowe :-). W blenderze możemy przygotować: zdrowe koktajle, soki, różnego rodzaju pasty, zupy, kremy, lody i wiele wiele innych smacznych rzeczy. Ostrze blendera, rozdrobni w krótkim czasie owoce i warzywa wraz ze skórką, dodatkowo urządzenie zostało wyposażone
Marta GotujeProsta sałatka z miksem sałat, pieczonym filetem z kaczki, suszonymi wiśniami i dość ostrym dressingiem czosnkowym z dodatkiem naturalnego czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska całość komponuje się idealnie. Polecam. Składniki: 1 opakowanie lodowych sałat 1 pieczona pierś kacza 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki suszonych wiśni Dressing: 6 łyżek oleju lnianego 2 ząbki czosnku- użyłam(...)również posypać ziarnami sezamu uprażonymi na suchej patelni. Smacznego! Zachęcam do zapoznania się z asortymentem zdrowych koncentratów, bez konserwantów, Proeco Polska znajdą one szerokie zastosowanie do zup, mięs, sałatek, marynat
Wanilia i Kardamonpita, czy warzyw na zimno. Można ją wykorzystać również jako dip do krakersów, nachosów. Kolejnym zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych(...)ugotowanej (bez soli) ciecierzycy: Wartość energetyczna - 164 kcal Białko ogółem - 8,86 g Tłuszcz - 2,59 g Węglowodany - 27,42 g (w tym cukry proste 4,80) Błonnik - 7,6 g Witamina C – 1,3 mg Tiamina – 0.116 mg Ryboflawina – 0.063 mg Niacyna - 0.526 mg Witamina B6 - 0.139 mg Kwas foliowy
Pause Gotowanie!Kolejna odsłona mini recenzji zaowocuje przedstawieniem Wam hitowego produktu jakim jest koncentrat z grzybów leśnych polskiej firmy NASZA CHATA. Myślę że brakowało takiego produktu na polskich
Kuchnia PROzdrowotna14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej: Domowy warzywny sos do słoika, świetny dodatek do
IzaGotujedziałaniu silnie dezynfekującym i łagodzącym oraz substancje bakteriobójcze i składniki odżywcze biorące udział w walce z wirusami. Dodatkowo jest szybki i niedrogi w przygotowaniu, składa się tylko z trzech prostych składników. Mogą go zażywać zarówno dzieci jak i dorośli. Syrop pijemy 2-3 razy dziennie po 1 łyżce, jednak nie zaleca się spożywać go bezpośrednio przed snem gdyż(...)nawet 2 tygodnie. Pijemy go 2-3 razy dziennie po łyżce, jednak nie zaleca się spożywać bezpośrednio przed snem gdyż ma działanie wykrztuśne *** *** Na zdrowie *** POLECAM TAKŻE: Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu przepis tutaj (KLIK) REWELACYJNY SYROP NA ODPORNOŚĆ I PRZEZIĘBIENIE PRZEPIS TUTAJ (klik) CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
Blog z ApetytemJest ważnym składnikiem naszego menu, choć wielu z nas nie docenia jej właściwości. Kapusta jest jednym z tych produktów, bez których zdrowa dieta nie może się
ProstePesto.pltylko chwilę się potrudzić i zadbać o dobre źródło wędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia Możecie dodać śmiało rzodkiewkę, ogórek kiszony, paprykę świeżą i konserwową czy ugotowane na twardo jajko. Co kto lubi i każdemu według jego smaku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type(...)Dodajemy przyprawy, keczup i olej. Mieszamy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-chleba-makreli-wedzonej-serem/ MieszamWGarnku Artykuł Pasta do chleba z makreli wędzonej z serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZielona soczewica - obniży ciśnienie krwi, obniży cholesterol, dostarczy dobrze przyswajalny potas i kwas foliowy, zahamuje rozwój nowotworu, zapobiega chorobom serca, sprzyja cukrzykom (ma niskie ig), jest
Przepysznik - BLW i nie tylkoodtworzyć w domowej kuchni. Nie musimy się więc martwić tym, jeśli nasze umiejętności kulinarne nie pozwoliłyby nam na dostanie pracy w Nomie. Wystarczą dobre składniki i chęć do gotowania prostych i pysznych dań dla naszej rodziny i domowników. A gotowanie w domu jest przecież gwarancją zachowania zdrowia. Co wyróżnia kuchnię skandynawską? Ma ona swoje typowe techniki jak marynowanie(...)książki? Bardzo podobają historie opisujące pochodzenie tradycyjnych duńskich dań, ale wydają mi się one nieco zbyt ciężkie. Dobrze wygląda za to sałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami
Ugotowane pozamiataneCari Amici! Dziś na obiad będzie aromatycznie, nieskomplikowanie i pysznie. Kuchnia włoska nie jest wolna od eksperymentów. Jest pełna radości i kolorów. Jest zdrowa i pomysłowa. Pyszna i zachęcająca. Prosta! W ciągu kilku minut możemy wyczarować same pyszności. U mnie dziś pełna improwizacja, jak zwykle. Kto mnie zna, ten wie , że nie trzymam się kurczowo standardów. Miary i wagi(...)bakłażana. Duś pod przykryciem. Po chwili dołóż puszkę pomidorów, bazylię. I uwaga, jeśli pomidory są zbyt kwaśne, dodajcie do nich kilka pokrojonych daktyli. Daktyl zawsze uratuje Wam zbyt kwaśną zupę pomidorową, czy sosy do makaronów. Przykryj pokrywką i na małych ogniu duś chwilę, aż wszystko sobą przejdzie. Dosmacz solą w razie czego. Pod koniec duszenia dodaj oliwę z oliwek. Odcedź
Z Kuchni Do KuchniWarzywko z pietruszką -domowe przyprawy Obowiązkową pozycją w mojej kuchni jest warzywko z natką pietruszki . Niezastąpione przy bulionach, sosach i farszach .. po prostu ,prawa ręka " class
Ogrodnik w podróży14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej. Vegetariańskie dietetyczne Leczo, świetna potrawa na
IzaGotujeWiosna, wiosna ! Piękna pogoda sprzyja do rozpoczynania czegoś nowego,więc i ja postanowiłam spełnić swoje marzenia i nareszcie zacząć pisać bloga. U mnie dziś pyszna
Kuchnia z widokiem na ogródfotek na stronie Dziennika Zachodniego. Autorką jest pani Aneta Kaczmarek (pozdrawiamy!!!) Pozwolę je sobie zamieścić. Co gotowaliśmy? Ponieważ Koszęcin to region leśny, więc głównie to co z lasu: Grzybionka - zupa z leśnych grzybów (tym razem borowikowa) Gulasz myśliwski - w dwóch wersjach (z sarny i dzika) a z sadu: J abłko pieczone z marcepanem i wiśniami To ostatnie degustował nawet(...)Zioła z własnego ogrodu to podstawa zdrowego jedzenia i smaku. Tak, to moja wnuczka - ależ panna wyrosła ! Tym razem najlepsze wg Jury byly proste smaki pań serwujacych pierogi i racuchy z jabłkami. Tak, było koncertowo... ....i kabaretowo. Pamiątkowe dyplomy i nie tylko oraz gromkie brawa publiki. Fajnie było
Gotuj Sam!