pokrojone w kawałki jako dodatek do obiadu np. do zupy ziemniaczanej z soczewicą (przepis już wkrótce). Jest kilka metod robienia kimchi – w tej wersji w ogóle nie ma w ogóle gotowania, tylko dużo solenia, trochę czekania i miksowania, a później już tylko wmasowywanie sosu w kapustę. Proste i łatwe Kimchi ma wiele wspaniałych właściwości leczniczych: zawiera zdrową
Lamarida.plKończą się Wam pomysły na wykorzystanie dyni? Zupa, ciasto, curry, ... Mi też zaczęły się kończyć i w poszukiwaniu inspiracji trafiłam na przepis na kotlety jajeczne z dynią na blogu kwestiasmaku.com. Okazało się to strzałem w dziesiątkę bo kotleciki nie dość, że pyszne to jeszcze proste do przygotowania. W towarzystwie ulubionej sałatki na pewno zadowolą każdego smakosza
Milion Smakówgrzybami np. opieńkami. Pierogi z kurkami to proste ciasto, proste danie, ale o niezapomnianym smaku, obecnie należy do ekskluzywnych dań, gdyż kupne kurki są bardzo drogie. My mamy ten leśny rarytas na wyciągnięcie ręki, wystarczy że w sezonie grzybowym pójdziemy do lasu i nazbierać kurek. Oprócz zup z kurek , zawsze po każdym grzybobraniu lepię moje ulubione pierogi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwspólnego ze śmieciowym jedzieniem;) Wygląda bardzo efektownie, a jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki 2 filety z sandacza bez skóry 1 duży ziemniak natka pietruszki sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie Filety przekroić wzdłuż, zostawić tylko grubszą część ryby (resztę można zamrozić i dodać do zupy rybnej). Powinien powstać nam kawałek o szerokości ok 5 cm. Filet
Kulinarne Inspiracjektórej się moczyły). Wywar z ugotowanych grzybów możemy wykorzystać do zupy grzybowej. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Łączymy kapustę z cebulą oraz zblendowanymi grzybami (lub bardzo drobno pokrojonymi). Sprawdzamy czy farsz jest dobrze doprawiony i możemy zacząć lepić uszka. Zasada lepienia uszek jest bardzo prosta. Jeśli nie mamy odpowiedniego sprzętu do zlepienia uszek
upichciczielonego groszku, pochodzący z książki „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” to nasz kolejny HIT, który zasługuje na miano „Mojej Delicji” :) Koniecznie wypróbujcie. Przepis jest banalnie prosty. Serwowała go Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach (sezon 8, odcinek 6). Teraz sami możecie poczuć się jak Mistrzyni Smaku i zaserwować swoim najbliższym te wyjątkowe danie. Trzeba tylko mieć bardzo dobry(...)Przepis na mój ulubiony, aromatyczny bulion warzywny również tutaj Wam podaje. Przepis na ten bulion jak do tej pory, uważam za najlepszy – jest esencjonalny, pełny aromatów i smaków. Zupy na tym bulionie są wyjątkowe. Bez porównania do kupnych kostek sklepowych! Składniki: (6 porcji) 1 litr bulionu warzywnego domowego * 1 kg zielonego groszku (świeży lub mrożony) 100 g masła
Moja Delicjapodprogramów dla danego rodzaju produktu) - przeznaczony jest do gotowania różnych produktów na parze: warzyw, ryb, mięsa, owoców morza, ryb, drobiu i innych. "SOUP/BEANS" - przeznaczony jest do gotowania różnych zup i roślin strączkowych. "STEW" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do duszenia warzyw, mięs, drobiu, ryb i owoców morza. "OATMEAL" - do gotowania kasz na mleku. To dobry program dla tych, którzy(...)obsługi, dzięki której opanowanie tego urządzenia będzie dziecinnie proste. A my dzisiaj mamy dla was dwa dania. Zrobiliśmy je w ramach testowania tego urządzenia. Zrobiliśmy oczywiście więcej dań (bo używamy go niemal każdego dnia), ale dzisiaj podzielimy się z wami dwoma: kurczakiem faszerowanym suszonymi pomidorami zrobionym na parze i zupą krem z kukurydzy i kurczaka. Kurczak faszerowany suszonymi
Marder&Marder Manufacture,, Dzień bez sałatki to dzień stracony“ to moje hasło na czerwiec. I rzeczywiście codziennie na stole pojawia się nowa sałatka. Przeważnie przepisy są bardzo proste
dolcevitainmykitchenNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam domową wędlinę. Bez konserwantów i innych dziwnych dodatków. Dzisiaj proponuję pieczony schab z żurawiną. Żurawinę możecie
Humanistka w kuchniUwielbiam lekkie a zarazem pożywne zupy, pełne aromatycznych warzyw, dodatek zdrowej kaszy jaglanej sprawia, że jesteśmy nasyceni na długi czas. Warzywa podduszone na oleju kokosowym sprawiają że smakuje wyjątkowo. Jest idealna nie trzeba jej niczym zagęszczać, a prostota przygotowania zachęci na pewno nie jedną osobę, nie od dziś wiadomo że te proste….bywają najlepsze, spróbujcie! Składniki(...)minut na wolnym ogniu. Doprawiamy w między czasie solą do smaku, na sam koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki różyczki świeżego brokuła i gotujemy do momentu aż zmięknie. Podajemy zupę posypaną natką pietruszki. Życzę smacznego! Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym www.sklepagnex.pl
Wanilia i KardamonCzas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Pęczotto w meksykańskim stylu By Piotr 23 maja 2018 Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty, pyszny i pożywny jednogarnkowy obiad o uwielbianej przeze mnie meksykańskiej nucie. Rewelacja! Składniki: kasza pęczak - 1/2 szklanki cebula czerwona - 1 większa mięso mielone z kurczaka - 500g białe wino - 1/3 szklanki (opcjonalnie) bulion(...)Doprawiamy wszystkimi przyprawami wraz z czosnkiem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy całość jeszcze przez 5-10 minut. Pod koniec dodajemy parmezan i serwujemy. Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty, pyszny i pożywny jednogarnkowy obiad o uwielbianej przeze mnie nucie charakterystycznej dla regionu reprezentowanego flagą z orłem, grzechotnikiem i opuncją w centrum. Rewelacja! Meksykański charakter to coś, co uwielbiam "przemycać
Pogotujmy.plproste klasyczne dania kuchni francuskiej, w połączeniu z kuchnią polską. Czuć tu dbałość o dobór i jakość produktów użytych do przygotowanych dań. Karta nie jest specjalnie rozbudowana co jest dobrym znakiem. W końcu nie można mieć wszystkiego i być dobrym we wszystkim. W karcie znajdziemy klasyczne francuskie przystawki: grzanki z foie gras, żabie udka, ślimaki po burgundzku, zupę cebulową(...)gęsią w roli głównej. Mieliśmy spory problem z wyborem dań. Mimo że karta dań jest stosunkowo krótka wybór jest duży i nie łatwy. W końcu zaczęliśmy od zupy cebulowej opisanej w karcie jako „cebula karmelizowana w białym winie i tymianku, pod grzanką z serem gruyère” i było w niej wszystko co być powinno. Była wspaniale aromatyczna, odpowiednio gęsta, delikatna
królestwo garówboczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata w wartości odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą. Składniki
Oryginalny smakBarszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z uszkami lub pasztecikami . Do przygotowania barszczu będziecie potrzebować domowego zakwasu buraczanego , który jest bardzo prosty do przyrządzenia, ale niestety wymaga długiego czasu kiszenia (co najmniej 7 dni). Składniki
Ugotowaćśrodku talerza. Wlewamy zupę. Warto pamiętać, żeby nie wlać schłodzonej zupy, gdyż zgęstnieje i będzie taka ciamciaramcia. Na koniec kilka kropel oliwy. Wg mnie jedno z lepszych zestawień kulinarnych jakie człek zmyślił sobie - specyficzny posmak orzechów, delikatność brokułów oraz moc sera pleśniowego, który łączy wszystko w jedną całość. Proste, nieprzekombinowane. Takie jak życie w Madrycie
Right Behind The Kitchen