Faszerowane udka BBQ Faszerowane udka , to wbrew pozorom nie trudna potrawa . Największy problem za pierwszym razem , może Wam sprawić luzowanie udek z kości . Drugi raz już będzie spoko . Naprawdę pyszny kurczak z fajnym farszem . Doskonały na obiad lub kolację . Myślę że sprawdzi się równie dobrze na imprezie ze znajomymi Składniki na 4 osoby : 4 ćwiartki z kurczaka 4 łyżki sosu
Ogrodnik w podróżyJeśli nie macie pomysłu co przygotować na dzisiejszy obiad, to polecam pyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego
Tradycyjna kuchnia Kasizapracowanych ponieważ jego przygotowanie nie zajmuje więcej, niż dosłownie 5 minut. Resztę robi za nas piekarnik. Wypróbujcie, gorąco polecamy! Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: ok. 6 Czas przygotowania: 5 minut + około 70-80 minut pieczenia Składniki: 1 kurczak Butelka dobrego jasnego piwa 100g masła Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Kurczaka myjemy pod bieżącą wodą oraz osuszamy ręcznikiem
Kolizje SmakówImbir. Cytryna. Malina. Miód. Listopad wita mnie takimi smakami. Choć zdecydowanie wolę cynamon i czekoladę :D Kurczak w 100 - procentowym, jesiennym wydaniu. Wprawdzie grzyby w daniu nieco zdominowały dynię co nie zmienia faktu, że potrawa wyszła przepyszna. Możecie podać ją z kaszą, ryżem czy nawet ziemniakami. Podałam, że przepis przewidziany jest dla 2 osób - jednak moim zdaniem jest
My simple kitchenWszelkiego rodzaju gulasze to dobre potrawy do podania na spotkaniach z przyjaciółmi. Sprawdzają się na prywatkach, imprezach sylwestrowych czy okolicznościowych domówkach. Są pożywne i rozgrzewające. Dobry gulasz może pojawić się też na świątecznym stole. Gulasz można przygotować dzień czy dwa wcześniej przed planowanym podaniem, a podczas spotkania serwować w porcjach lub prosto z garnka, stawiając nawet taki garnek(...)smakiem mięsa , a w gęstym sosie można maczać sobie kawałki bułki lub polać nim ryż, makaron czy ziemniaki. Takie jedzenie jest pyszne! Taką porcją pysznego, rozgrzewającego gulaszu z kurczaka i grzybów nakarmicie przynajmniej kilka osób ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaJesień w pełni, nadszedł więc czas na potrawy sycące i bardzo rozgrzewające. Z mojego doświadczenia wynika, że nic nie rozgrzewa bardziej niż porządne indyjskie curry. Tym razem proponuję je w typowo jesiennej wersji, z kurczakiem, dynią, cukinią, batatami i jabłkiem z tradycyjnym dodatkiem chilli i mleka kokosowego. Polecam wszystkim zmarzluchom! Scroll down for recipe in English Jesienne curry
karmelowySkładniki: kurczak 1,5 kg, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, papryka 4 średnie, marchew 4 większe, cukinia 1 większa, cebula 1 duża, czosnek 1 główka, olej rzepakowy 6 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, woda 1/2 szklanki kurczaka umytego
W Mojej Kuchni Lubięmowa to Oleofarm oferująca wysokiej jakości produkty w tym suplementy diety, zdrową żywność a także oleje tłoczone na zimno oraz wiele więcej. Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka marynowanego w oleju arachidowym firmy Oleofarm. Przyznam szczerze, że po raz pierwszy miałam do czynienia z olejem arachidowym ale od razu się w nim zakochałam. Przyznam szczerze, że do gustu(...)mojej kuchni. Pachnie przecudnie, wspaniale aromatyzuje mięso, nadaje się również do deserów, ciast, naleśników a także do przeróżnego rodzaju potraw na zimno. Serdecznie zapraszam i z najczystszym sumieniem polecam produkty z bogatej linii firmy Oleofarm. Kurczaka podałam z mizerią i młodymi ziemniaczkami- pyszota;) Składniki: 0,7 kg piersi z kurczaka 5 łyżek oleju arachidowego tłoczonego
Krakowskie smaki Anizupa z kurczakiem, mango i papryczką Komodo Dragon 2017-08-04 16:06:42 Porcje 4 Ta potrawa jest dużym wyzwaniem nawet dla osób lubiących na prawdę ostre klimaty. Do przygotowania tej zupy użyłam bardzo ostrej papryczki Komodo Dragon. Papryczki te są hodowane przez Salvatore Genovese, plantatora z Bedfordshire. W skali Scovilla, służącej do oznaczania ostrości potraw osiąga wynik(...)Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 30 min Ingredients 500 ml buliony drobiowego 200 g filetów z kurczaka 120 g fasolki szparagowej zielonej 180 ml mleka kokosowego 1/2 papryczki Komodo Dragon 1 dojrzałe mango 2 marchewki 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka
Wędrówki po kuchniKarkówka w jogurcie z grilla to jedna z moich ulubionych propozycji na mięso z rusztu. Przygotowując ją tym sposobem możecie być pewni, że wyjdzie krucha, soczysta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejne danie "z pałeczkami" :) uwielbiamy orientalne potrawy bardziej niż schabowego, co ostatnio widać na blogu. Chyba zrobię oddzielną zakładkę "azjatyckie", tyle się tego nazbierało. No może przesadzam, że aż TYLE. Umówmy się, że kilka :) Dziś na obiad miał być pstrąg, ale M. uparł się na ryż, a pstrągowi z ryżem nie po drodze, więc pstrąg jutro. A dziś znalazłam(...)pozostaje ten sam. Tak więc do dzieła, obiad to szybki i syty. Może nie na takie upały, bo mocno rozgrzewa :) Składniki: - puszka mleczka kokosowego - 300 g filetu z kurczaka - 2 pomidory - duża garść szpinaku baby - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - olej kokosowy - curry w proszku - imbir w proszku - płatki chilli - sól - sos sojowy - sok z limonki Pomidora odparzam
Cook&Lovepory stroniłam od ostrych, pikantnych smaków- dopóki nie spróbowałam kurczaka po tajsku. Kuchnia tajska jest niezwykle aromatyczna i zachwyca walorami wizualnymi oraz niezwykłymi połączeniami smaków. W każdym tajlandzkim daniu lub posiłku powinno znaleźć się 5 podstawowych smaków, w tym także gorzki- w poniższym przepisie tę nutę zapewnia dodatek zielonej papryki. Sztuka kulinarna Tajlandii kształtowała się pod wpływem kuchni chińskiej oraz(...)równomiernie marynatę i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. W woku podsmażamy cebulę na odrobinie oliwy, dodajemy kurczaka z przyprawami. Po chwili dodajemy papryki pokrojone w paski i wlewamy mleko kokosowe. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Potrawę podajemy z ryżem, posypaną uprażonym na suchej patelni sezamem, szczypiorkiem i udekorowaną listkami kolendry
Wrzosowa Polanajest dosc mocno wyczuwalna. Jednak jej smak rownowaza orzechy, ktore tu czuc bardzo delikatnie i ostry parmezan, ktory nadaje potrawie charakteru. Zdecydowanie nie jest to nudne danie. Doskonale smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniakow i salaty. skladniki: 2 piersi z kurczaka sol i czarny pieprz proporcje podaje tak na oko okolo 50g startego parmezanu okolo 70g zmielonych orzechow laskowych
Przysmaki Karolkimeksykańsku? Albo nie, jakieś danie indyjskie. Chińskie sushi? A może niemiecka sałatka? Przeglądam strony, gdzie występują potrawy różnych narodów, ale jakoś nigdy mi nie wychodzi, by to co ugotuję, mogło wpisać się w jeden styl. Tak, na przykład, z dzisiejszym kurczakiem. Jest tu tyle, że głowa mała! Ale o dziwo, smakuje wspaniale. KURCZAK W NIETYPOWYM SOSIE. (autorski;) pierś kurczaka
W kuchni Karmel-itkijutrzejszy obiad proponuję pyszne flaczki z żołądków drobiowych. Potrawa jest łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 800g żołądków drobiowych, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, ½ puszki ciecierzycy, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki majeranku. 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Skrzydełka zalewam wodą. Dodaję liście(...)gotuję 15 minut. 3. Do wywaru dodaję odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz koncentrat pomidorowy. Z mąki i masła robię zasmażkę. Dodaję do flaczków. Całość gotuję jeszcze przez 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem
Tradycyjna kuchnia Kasi