bagietką, pajdą chleba lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 6 dorosłych osób. Smak potrawy można wzbogacić o przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Parówki można zastąpić filetem z piersi kurczaka lub wysokiej jakości kiełbasą śląską. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie . Parówki podaj z Chrupiącymi bułeczkami pszennymi Chrupiące bułeczki pszenne
Gospodyni MiejskaBardzo prosty przepis na risotto z kurczakiem chociaż jak przy każdym risotto trzeba się trochę namieszać. Brukselka ugotowana al dente przez co nie wydziela nieprzyjemnego zapachu
wysmienityWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: ok oło 1,2 kg piersi z kurczaka, 5 średnich marchewek, duży pęczek szczypiorku, 3 jajka, około 8-9 łyżek mąki, sól, pieprz cayenne, curry, tymianek, bułka tarta. Przygotowanie: Piersi kurczaka i szczypi orek bardzo drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce
JejKuchniaJeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami
Kuchenne Wariacjerondla.Wlać bulion drobiowy i pomidory z puszki. Dodać również masło orzechowe i drobno posiekane orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć ponownie kurczaka, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso i bataty będą miękkie, a cała potrawa znacznie zgęstnieje. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
My simple kitchennaczynia żaroodpornego. Na ziemniaki wylewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć ziemniaki. Do ziemniaków wkładamy zamarynowane pałki kurczaka. Marynatę, która została w misce po mięsie, przekładamy na mięso. Do przygotowania tego typu potraw używam naczyń żaroodpornych bez pokrywki (takich, jak na zdjęciu). Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 55 minut. Ja piekłam przez
Smak mojego domuSkładniki: ryż 1 szklanka, pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1,4 szklanki, kucharek 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, pieczarki 10 mniejsze, papryka 4 różne/większe, natka pietruszki 1/2 pęczka pieczarki obrać ze skórki
W Mojej Kuchni Lubięoctem i majerankiem, niezabielane, na rosole ale bez mięsa. Niedawno pokazywałam Wam flaczki po zamojsku (kilk) , dziś przedstawiam trzeci sposób na tę potrawę- takie jakie jada się w domu mojej teściowej. Delikatne, z dużą ilością mięsa z kurczaka, ogórkami kiszonymi, zabielone słodką śmietanką. Wiem, że może to wydaje się dziwne, sama nie byłam z początku przekonana, ale są bardzo smaczne
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamnie czasami coś najdzie i "chodzi" za mną jakaś potrawa to w końcu nie da się jej nie zrobić. Tym razem "chodził za mną" kurczak i w końcu nie dało odporu i kurczak wylądował na moim talerzu. Macie też tak? Zapraszam na pysznego kurczaka. Kurczak czosnkowo - ostrygowy . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePostanowiłam tego lata jeść nieco lżejsze potrawy, więc ciągle eksperymentuję w poszukiwaniu takich dań. Dziś przygotowałam sałatkę z ciepłymi ziemniaczkami i kurczakiem grillowanym. SKŁADNIKI: (2-3 porcje) 1 średni filet z kurczaka 1 pomidor 2-3 ogórki zielone (gruntowe) 3-4 liście sałaty lodowej szczypiorek 8-10 ugotowanych młodych ziemniaków ulubione przyprawy: chili, sól, pieprz, vegeta marynata do kurczaka
Kuchnia BeatyPogoda za oknem zdecydowanie zniechęca do lekkich potraw, dlatego dzisiaj serwuję konkretne jedzonko - potrawkę z drobiowych żołądków. Porcja jest wprawdzie duża, ale danie okazało się
Kuchenne zapiski Edytystrony kulinarnej Meksyk, niedługo Tajlandia. Ale wracając do tytułowego dania, polecam na ciepłą kolację lub szybki obiad. Ciekawa, szybka potrawa na spotkanie ze znajomymi. Potrzebujemy: 200g makaronu ryżowego - wstążki, ten grubszy 300g piersi z kurczaka (1 podwójna) 1 łyżka oleju ryżowego ( lub zwykłego jakiego używacie) 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 duża cebula 1 czerwone
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/morska). Przyprawy użyłam po raz pierwszy, gdy kilka lat temu dostałam ją od znajomego. Od tamtej pory używam systematycznie do różnych potraw i sukcesywnie uzupełniam jej zapas. Składniki (proporcje na 3 głodne osoby) : Kotlety : podwójna pierś kurczaka słodka papryka sól mielony pieprz suszony czosnek Pierś pokroić na kawałki, roztłuc młotkiem i posypać przyprawami. Odłożyć do lodówki, by mięso przeszło
Weekendy w domu i ogrodzieImbir- Kłącza rośliny wieloletniej. Ceniony w sztuce kulinarnej, używany jest w postaci świeżych lub suszonych zmielonych kłączy. Stosowany jest w wielu potrawach i deserach. Hindusi uważają, że imbir pomaga w trawieniu i wzmaga pocenie. Składniki: 1 kurczak 3 łyżki masła klarowanego 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 puszka groszku konserwowego 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciemniezwykle popularna na całym świecie. A specyfika kuchni dalekowschodniej to nie tylko smak potraw, ale także estetyka podania. Danie musi być piękne, aromatyczne i smaczne. Charakterystyczne dla tej kuchni jest także drobne krojenie składników, gdyż większość posiłków jada się pałeczkami. Satay’e z kurczaka ( szaszłyki) to doskonała przekąska na obiad, przyjęcie, czy propozycja na letniego grilla. Piersi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię