Parówki po meksykańsku

Parówki po meksykańsku

Parówki po meksykańsku

Składniki: 500 g cienkich parówek (u mnie Berlinki , z indyka); 2 średnie cebule; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; 1 średnia, zielona papryka; 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 120 g); 1 puszka czerwonej fasoli (dodać wraz z zalewą); 2 średnie, dojrzałe pomidory; 3 łyżki koncentratu pomidorowego; 4 łyżki oleju; 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Parówki obrać z osłonek, i poprzekrawać na pół. Każdą z połówek parówki na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

parówki, papryka, fasola, zupa pomidorowa, czerwona fasola, fasola czerwona, bagietka, sosy, pierś, pierś kurczaka, piersi, kiełbasa, ziemniaki, indyk, kurczak, pierś z kurczaka, chleb, sos pomidorowy, wieprzowina, filet z kurczaka, kurczak z czosnkiem, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , kurczak w zalewie, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, warzywa na patelnie, pierś z indyka, kurczak po meksykańsku

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.