Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony i sprawić, by goście poczuli się dopieszczeni (kulinarnie oczywiście), wytaczamy największe działa ;) Piszę o tym dlatego, że imbirowe skrzydełka są właśnie konsekwencją takiej rozmowy z koleżanką. Przypadek (a może i nie?) sprawił, że zarówno impreza, jak i nasze pogaduszki odbyły się w tygodniu imbirowym. Nie mogłam nie wykorz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...