Swego czasu ten przepis bił rekordy popularności na stronie Galerii Potraw . Jako że jestem ciekawa takich połączeń i zachęcona komentarzami tez go wtedy wypróbowałam. I muszę wam powiedzieć że już 3 rok jak robię w ten sposób pałki kurczaka i za każdym razem smakują wybornie, a buzie kleją się nam od pysznego sosu. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzeciwieństwie do chińskiej , czy japońskiej jest nieco słodsza , bardziej owocowa , bynajmniej , też bardziej pikantna . Choć to ostatnie podlega regulacji i można sobie potrawę oswoić , do własnego podniebienia " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kokosowy kurczak z trawą cytrynową , to niezwykle ciekawe połączenie smaków i aromatów . Po raz pierwszy używałam świeżej trawy i powiem szczerze , nic , co suszone
Ogrodnik w podróżypapryki czerwonej lub żółtej 150 - 200 gram tartego sera żółtego dressing majonezowo - ziołowy przyprawa gyros do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do mięsa i odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli lubimy ostre potrawy - możemy doprawić je mielonym chili. Sałatę myjemy i osuszamy. Liście rwiemy na dość drobne kawałki. Pomidora kroimy w grubą kostkę (koktajlowe(...)pół). Ogórka obieramy, kroimy w plastry i dzielimy je na pół. Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Cebulę w pióra. Wszystko delikatnie mieszamy. Pierś z kurczaka przysmażamy na odrobinie oleju na rumiano. Przestudzamy i dodajemy wraz z tartym żółtym serem. Mieszamy. Dodajemy dressing. Tym razem użyłyśmy z Siostrą gotowego z torebki, ale niedługo przedstawię przepis na wersję domową. Podajemy z grzankami
Kuchnia po mojemuZrobiłam to dzisiaj dla mojego wnuka, dla mnie oczywiście dodałabym więcej carry pasy. Warto wprowadzać naszym maluchom inne smaki Danie wyszło bardzo smaczne, polecam. Kurczaka pokroić
Kuchnia Pokoleńaromatycznej, słodkiej glazurze na bazie soku pomarańczowego. Czas : 30 Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Chrupiący kurczak w sosie pomarańczowym nie jest daniem chińskim, choć na sposób chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ryb, w glazurze(...)pomarańczowej jest bardzo popularny. W Stanach chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis z serwisu Seriouseats.com , modyfikując go trochę. W składzie panierki jest wódka, którą możecie pominąć, aczkolwiek alkohiol bardzo ładnie zmiękcza mięso. Jest też wino wytrawne (w oryginale chińskie wino ryżowe), którego też
Niedzielny kucharzaromatycznej, słodkiej glazurze na bazie soku pomarańczowego. Czas : 30 Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Chrupiący kurczak w sosie pomarańczowym nie jest daniem chińskim, choć na sposób chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ryb, w glazurze(...)pomarańczowej jest bardzo popularny. W Stanach chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis z serwisu Seriouseats.com , modyfikując go trochę. W składzie panierki jest wódka, którą możecie pominąć, aczkolwiek alkohiol bardzo ładnie zmiękcza mięso. Jest też wino wytrawne (w oryginale chińskie wino ryżowe), którego też
Niedzielny kucharzmoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam smaczną i pożywną zupę królewską . Składniki : 50 dag piersi z kurczaka , 50 dag marchwi, 30 dag selera, 30 dag korzenia pietruszki
Pysznosci Babci BasiPropozycja na błyskawiczny obiad lub ciepłą kolację. Makaron z dodatkiem soczystych kawałków kurczaka, aromatycznych suszonych pomidorów, pachnącej bazylii, słodkiej żurawiny i śmietanki. Nie pragnę niczego więcej po całodniowej bieganinie. Na dodatek, w przypadku tej potrawy, odpada argument, że już nie mam czasu - na przygotowanie tego pysznego dania potrzebuję najwyżej pół godziny :-) składniki: 300 g makaronu (dałam zielony(...)szpinakiem) 400 g piersi z kurczaka 100 g suszonych pomidorów 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka zalewy z pomidorów lub oleju (do smażenia) 300 g śmietany 18% kilka listków świeżej bazylii do dekoracji sól, pieprz do smaku wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Pierś kurczaka kroję w średniej wielkości kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Gdy mięso
babka w formiejogurtem, wsypać starte na grubszych oczkach tarki obrane ogórki - patelnia grillowa idealny zamiennik ogrodowego grilla, mamy w domu kiedy tylko chcemy potrawy różne, polecam również przyprawy dodawać do różnych mięs, np. tutaj do żeberek idealnie smakuje z kurczakiem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPolecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjna kuchnia i szukają ciekawych smaków. Danie jest bardzo proste w wykonaniu. Jak prawie wszystkie potrawy jednogarnkowe możemy je przygotować dzień wcześniej, odgrzewane smakuje jeszcze lepiej. Orientalne danie jednogarnkowe z kurczaka Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki żółtej lub zielonej ½ puszki kukurydzy 8-9 pieczarek
Mania Gotowaniaktóre na pewno wam posmakuje :) Mój ukochany ucieszył się, że przygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną nogę, więc pomaga mi w sprzątaniu) :) Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 4 osób): makaron tagliatelle (lub inny ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę * 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie(...)czasie dodajemy mascarpone, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. 3. Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu. Polewamy naszym sosem z kurczakiem, posypujemy świeżo posiekaną bazylią, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i podajemy. Smacznego! * Zamiast z kurczakiem, makaron możemy podać z tuńczykiem z puszki. Jeżeli zdecydujecie się na tę wersję, tuńczyka z puszki podajemy na sam koniec, gdy makaron
My Culinary Artłyżeczka soli, pół łyżeczki słodkiej papryki, 1/4 łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki cukru *** *** Tak powstałym płynem zalewamy kapustę *** *** Na kapuście układamy plastry kurczaka i każdy kawałek mięsa przykrywamy plasterkiem boczku. Na wierzchy możemy ułożyć gałązki rozmarynu *** *** Potrawę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C (funkcja góra-dół) i pieczemy przez 40 minut *** *** Do tego dania polecam podać pieczone ziemniaczki PRZEPIS(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak pieczony na młodej kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempieczarkami. Najbardziej klasyczna wersja zakłada obecność między płatkami lasagne mielonego mięsa wieprzowego, ale bardzo dobra jest także wersja z kurczakiem. Skąd natomiast wziął się pomysł na lasagne? Otóż istnieją trzy teorie na ten temat. Dwie najbardziej prawdopodobne mówią, że potrawa pochodzi ze starożytnej Grecji, sama nazwa kojarzyć się może bowiem z greckim laganoz, które oznacza ciasto bez drożdży(...)lasanon, które oznacza trójnogi stojak pod garnek z wodą. Włosi "pożyczyli" sobie drugie słowo, by nazwać nim garnek do gotowania makaronu. Słowo z czasem awansowało jako nazwa dla całej potrawy makaronowej. Trzecia teoria natomiast sugeruje, że lasagne pochodzi od czternastowiecznego, angielskiego przepisu na Loseyn pochodzącego z książki "The Forme of Cury", bardzo popularnej za czasów panowania Ryszarda II. Teoria
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj mamy dla Was pyszną i kolorową propozycję na obiad – kurczaka z brokułem i kukurydzą :) Składniki na kurczaka: – 1 filet z kurczaka (ok. 350
Kuchenne Wariacjeefektowne, pomysłowe i jednocześnie proste w przygotowaniu? Tak, to możliwe! Kto nie wierzy, koniecznie musi wypróbować tego przepisu. Przygotowanie całej potrawy trwa mniej niż pół godziny. To naprawdę niewiele za tak fantastyczne danie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka bez skóry 1 duża czerwona cebula 1 duża papryka lub 2 małe 2 ząbki czosnku w łupince 400 g makaronu
Kuchnia od dwojga