pomidory w zalewie - 2641 przepisów (strona:72/177)

Gulasz z boczniaków i pomidorów 108

Cebulę posiekałem. Pomidory pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną

R'n'G Kitchen
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 249

pieprzem. Gotowym farszem wypełniać ugotowane muszle makaronowe. Sos pomidorowy: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Następnie dodać krojone pomidory (razem z zalewą!), oregano i szałwię. Zagotować, dodać serek mascarpone i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wylać sos i układać obok siebie nadziewany makaron. Zapiekać (bez przykrycia

Oryginalny smak
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, panierowane w płatkach 198

wykonania: Fileta z kurczaka myję, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję na 4 porcje, rozbijam na cienkie kotlety, oprószam do smaku solą i pieprzem, smaruję z jednej strony majonezem. Pomidory osączam z zalewy, z papryki wydrążam nasiona i kroję na paseczki, ser ścieram na tarce o grubych oczkach, rozkładam farsz na kotletach zawijam w ruloniki, panieruję w mace pszennej oraz rozkłóconym

Wanilia i Kardamon
Bułki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami 198

pokojowej - 6 g suszonych drożdży ,są to dwie małe łyżeczki ,wg opisie na opakowaniu 7 g suszonych = 25 g świeżych - 1 mała łyżeczka bazylii - pół słoika suszonych pomidorów odsączonych z zalewy Dodatkowo jajko do posmarowania bułek Sposób wykonania : Wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrabiać robotem 10 minut na wolnych obrotach najlepiej hakiem do ciast drożdżowych . Dla tych

Wypieki Rene
Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem 191

stron na rumiano. Mieloną wołowinę z cebulą   podsmażamy na oleju, oprószamy przyprawą do wołowiny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez minutę. Do mięsa dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na wolnym ogniu, do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji (u nas 35 min bez przykrycia). Podajemy razem z plackami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Czerwony Kapusniak ala Rumcajs 176

obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości.  Paprykę kroimy w paski, cebulę w talarki. Do gotującego się bulionu dodajemy kapustę, cebulę, paprykę, pomidory wraz z zalewą, koncentrat i tabasco. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.  Dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki i resztę przypraw wedle uznania. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu około 15 minut

Gotuj z Rumcajsem
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką. 85

przykryciem przez 20 minut na średnim ogniu. Na drugiej połowie masła podsmaż pokrojoną w paski paprykę , drobno posiekaną cebul ę i czos nek . Dodaj do mięsa razem z pomidorami wraz z zalewą , mieloną papryką słodką i ostrą , duś pod przykryciem jeszcze około 25-30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe.  Zamiast masła możemy użyć innego tłuszczu

Przepisy i porady kulinarne
TAPENADA Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI OLIWKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 163

pół średniej wielkości czerwonej cebuli kawałek dowolnego sera pleśniowego 1 łyżeczka octu balsamicznego zioła prowansalskie listki świeżej mięty listki świeżego oregano świeżo zmielony czarny pieprz   Suszone pomidory wyjęłam z zalewy. Pokroiłam je na mniejsze części i przełożyłam do miseczki. Wlałam olej z zalewy i oliwę z oliwek. Zmiksowałam je blenderem. Dodałam kapary. Oliwki wyjęłam z zalewy

potrawyregionalne
BOGRACZ / Bogrács – WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA 305

pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażymy. Zalewamy bulionem, przykrywamy i na bardzo wolnym ogniu dusimy ok. 45 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory wraz z zalewą. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku i podajemy gorące! Świetnym dodatkiem jest kleks gęstej śmietany

Ostra na Słodko
zupa- krem z soczewicy 110

angielskie liść laurowy Soczewicę wypłukać i razem z włoszczyzną zalać dwoma litrami wody. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Dodać pomidory razem z zalewą. Przyprawić i gotować jeszcze kwadrans. Wyłowić ziele i liście laurowe i całość zmiksować. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem i natrzeć kromki. Pokroić na kostki i usmażyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gulasz z chorizo i ciecierzycą 124

gotowanym szpinakiem, możecie go pominąć.   Składniki : 150-270g chorizo 1 średnia cebula 2 duże ząbki czosnku 1 listek laurowy łyżeczka świeżego rozmarynu puszka ciecierzycy (400g) z zalewą puszka krojonych pomidorów (400g) 300ml przecieru pomidorowego (passaty) słodka i pikantna papryka w proszku wędzona papryka w proszku sól, pieprz 1-2 garście świeżego szpinaku (opcjonalnie) Przygotowanie : Rozgrzać patelnię, chorizo pokroić

Codzienne Gotowanie
Szybka sałatka pomidorowa 126

plastry i układamy na talerzyku. Musztardę mieszamy z sola , cukrem i octem do smaku i zaciągamy olejem- po czym odstawiamy na pół godziny. Cebulę drobno siekamy, posypujemy pomidora, polewamy przygotowaną zalewą i odstawiamy ponownie na pól godziny

Tradycyjna Kuchnia
Klopsiki w sosie pomidorowym 101

pieprz do smaku, wyrobić na jednolita masę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć je dokładnie w mące. Smażyć ze wszystkich stron na oleju wymieszanym z resztą masła. Do rondla włożyć pomidory razem z zalewą, wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przełożyć klopsiki z patelni, przykręcić ogień i dusić około 20 minut. Przyprawić śmietaną i sporą ilością bazylii. Zapraszamy do zakup

cucinare
Naleśniki na ostro 232

odrobinę wody, solimy i dusimy. Myjemy i kroimy paprykę. Dokładamy do pieczarek. Następnie kroimy w kostkę patisony i również dorzucamy do pieczarek. Kiedy woda wyparuje dodajemy 1/2 puszki pomidorów wraz z zalewą. Przyprawiamy i mieszamy. Przy podanych proporcjach czas smażenia naleśników powinien być równy czasowi potrzebnemu na przygotowanie sosu.  Na każdego naleśnika dajemy trochę sosu i zawijamy

Weganka gotuje
Zupa Speedy Gonzales 116

chipsów tortilla 500 ml bulionu warzywnego papryczka pepperoni cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem i posiekane pepperoni. Zagotowujemy ,dodajemy przepłukaną i osączoną na sicie fasolkę i osączoną kukurydzę. Gotujemy całość jeszcze 5 min. Chipsy rozkładamy na blaszce ,na wierzch każdego

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania