dwoje ;) Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g * tuńczyk w sosie własnym – 100 g * szalotka – 1 szt * kukurydza – 100 g * pomidory koktajlowe – 50 g * masło – 1 łyżka * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy go al dente, odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Jeśli używamy makaronu ryżowego , przygotowujemy
Ostra na Słodkoużyłam pokrojonych w kostkę piersi z kurczaka. Dalej mamy ryż, też po indyjsku, przepis z tego samego źródła co kurczak. W roli przedstawicielki europy wystąpiła sałatka z pomidorów. Małe pomidorki różnej maści z kroplą octu winnego, szyptą morskiej soli i kolorowego pieprzu i paroma piórkami cebuli cukrowej. And the last but not least Mango Lassi, tak pyszne
Z butelką mleczka w tleścisłej diety a robi się go następująco: 2 kromki hardcorowego razowca smarujemy masłem posypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulą (najlepiej czerwoną) wsadzamy do tostera/opiekacza Na gotowe tosty kładziemy mnóstwo polnych pomidorów (najlepiej malinowych), posypujemy solą pieprzem. Jemy i chudniemy równocześnie
Z butelką mleczka w tlepieprz warzywa: sałata lodowa (lub inna) ok. 3 pomidory duża cebula duży ogórek sos czosnkowy sos chili Tortilla ze Stripsami z Kurczaka - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka
Słodka Stronatego przepisu na domowe bułeczki do hot-dogów ) ok. 4 parówki dobrej jakości (sprężyste, jędrne, z dużą zawartością mięsa) lub cienkie kiełbaski do hot-dogów dowolne warzywa: sałata pomidory, ogórki, cebula dowolne sosy: ketchup, majonez, musztarda, sos czosnkowy itp. Domowe Hot-Dogi - Sposób przygotowania: Każdą bułeczkę nacinamy wzdłuż nie docinając do końca. Wykładamy wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki
Słodka Stronadomowe - przepis ) 150 g krewetek 100 g oliwek ok. 150 g paluszków krabowych połowa niedużej papryki czerwonej ogórek sałata lodowa (dodatkowo strzępiasta do dekoracji - opcjonalnie) łyżeczka kaparów duży pomidor lub ok. 6 pomidorków koktajlowych majonez 50 ml sosu sojowego szczypta soli ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej duże jajko Tortilla z Krewetkami - Sposób przygotowania: Krewetki wrzucamy
Słodka StronaPyszna kolorowa sałatka, idealna na wiosenne dni. Zielone listki szpinaku, różowy grapefruit, chrupiąca ciecierzyca, plasterki rzodkiewki, oblane czerwienią pomidory, orzeźwiający ogórek, pestki dyni, a to wszystko zanurzone w doskonałym pesto z liści rzodkiewki. Samo zdrowie i wiosna na talerzu :)! Składniki: kilka garści liści młodego szpinaku (typu baby) 1 grapefruit szklanka prażonej ciecierzycy ( z tego przepisu ) pęczek rzodkiewki kilka małych ogórków
Food Squareugotowaniu hartujemy zimną wodą. Karczochy (po wystudzeniu) mieszamy z serkiem mascarpone, dodajemy gałkę, pieprz i sól do smaku. Składniki na sos marinara: 500 ml pasty pomidorowej (lub 2 puszki pomidorów w kawałkach) 1 cebula 3 ząbki czosnku 20 g anchois 20 g kaparów oliwa z oliwek oregano suszone bazylia suszona oraz świeża do posypania pieprz sól Czosnek i cebulę siekamy
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Soczyste kotleciki z piersi kurczaka, pieczarek, żółtego sera, suszonych pomidorów i ziarenek. To moja propozycja na dzisiejszy obiad Wszystko siekamy, mieszamy z masą jajeczną z dodatkiem mąki i smażymy jak placki na patelni. W takiej wersji wychodzą bardzo smaczne i są alternatywą do tradycyjnych kotletów
Marta Gotujeprzeróżne rzeczy. W dzień ten zajadamy przeróżne pyszności i dobrze się bawimy z przyjaciółmi. Warto czasem zaskoczyć domowników, przyjaciół wykwintną tartą tym razem będzie to tarta z pomidorami, papryką słodką i ostrą w towarzystwie mozzarelli oraz szpinaku. Dająca mnóstwo energii poprzez kolorystykę swoją i smak. Pełen czarów andrzejkowy wieczór zdarza się tylko raz w roku. Jak mówi stare polskie
Basia w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cannelloni czyli włoski makaron w kształcie długich rurek. U mnie nadziany mięsem mielonym z dodatkiem krojonych pomidorów, marchewki i cebuli. Pyszne i sycące danie obiadowe. Smakuje super, polecam. Post Cannelloni pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna włoska pizza z dodatkiem salami, cebuli, pieczarek, pomidora, oliwek i sera mozzarella. Wymyśliłam aby spód ciasta posmarować pesto bazyliowym, które bardzo lubię. Nie do końca byłam pewna czy będzie dobrze smakować na pizzy. Jednak efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Pizza wyszła pyszna i posmakowała wszystkim domownikom. Jego dodatek był
Marta Gotujearomatycznej marynacie, która nadała rybie fajnego, lekko ostrego smaku. Szpinak zaś został podduszony z śmietaną, który wcześnie podsmażyłam z dodatkiem czosnku, cebuli i suszonych pomidorów ( Ponti ). Wszystkim domownikom bardzo smakowało Dodatkowo chciałabym przedstawić wam moje ostatnie odkrycie pewnego produktu a jest nim: Naturalny sok z cytryn sycylijskich firmy Limmi . Jest
Marta Gotujewww.mgotuje.pl Miałam ostatnio chęć na makaron z jakimś sosem. Wymyśliłam więc sos składający się z dodatku słodkiej śmietany, boczku i pesto z suszonych pomidorów. Podałam go z makaronem tagliatelle (cienkie wstążki) firmy Arrighi, którego dystrybutorem jest firma Index Food. Makaron bardzo nam posmakował i co najważniejsze nie skleił się po ugotowaniu
Marta Gotujesól opcjonalnie gdyż inne składniki są posolone. - olej lub masło klarowane do podsmażenia - posiekana pietruszka (garść) Robimy sos pomidorowy według http://jollowanie.blogspot.com/2014/09/sos-pomidorowy.html jeżeli nie mamy świeżych pomidorów używamy tych z puszki. Kroimy szynkę w paski lub kostkę, jak nam wygodnie. Rozgrzewamy tłuszcz , dodajemy szynkę i chwilę smażymy. Podczas gdy nam się nasza wędlina smaży obieramy pieczarki
Pasje Jolki