Gulasz z soczewicy bez mięsa z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli i pieczarek. Może wizualnie to danie nie zachwyca, ale zapewniam jest smaczne i bardzo sycące! Polecam dla tych co nie jedzą mięsa ;-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś tak po prostu, zwykły obiad. Muszle, tuńczyk, suszone pomidory, czarne oliwki, marynowany czosnek, sos pomidorowy i trochę żółtego sera. Sprzątanie lodówki :) Czy przepis jest w ogóle potrzebny? Tak, bo jak to kiedyś podsumowała mama Tymka: " to mniej więcej tak, jak gdyby stolarz powiedział: cztery deski, osiem gwoździ i biurko gotowe" ;) Czytaj więcej
bistro mamaDziś włoskie specjały: pasta Specialità Castellane z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada z piersi z indyka nadziewana szpinakiem z serem feta i suszonymi pomidorami. Można podawać ją na ciepło na obiad lub jako wędlinę na kanapki. Smakuje pysznie. Post Rolada z indyka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeostropestu wraz z bombą witaminowa z młodego jęczmienia który dodatkowo odkwasza nasz organizm (alkohol mocno zakwasza) szybko postawią Was na nogi. Duże ilości potasu i fosforu wraz likopenem z pomidora odświeżą organizm uzupełniając niedobory tych pierwiastków i elektrolity. Czosnek, hibiskus i cytryna pomoże w walce z kacem jak i zapobiegnie infekcjom. Polecam ten zestaw jako remedium na każde zatrucie
Kuchnia PROzdrowotnatrzeba grzać się przy kuchni, w kilka chwil mamy pyszny obiadek :) Składniki: 2 tortille 1 pierś z kurczaka + przyprawa (kebab-gyros lub do drobiu) 1/2 czerwonej papryki 1 mały pomidor 2-4 listki sałaty 1/2 ogórka 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu Sposób wykonania: 1. Umytą i osuszoną pierś nacieramy przyprawą i smażymy na oleju lub gotujemy w niewielkiej ilości
Kuchnia domowa AniMoże szybka, lekka i aromatyczna ryba pieczona pod warzywną salsą? Duża oszczędność czasu :) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 2 Składniki: filet z czarniaka ok. 500 g, 2 pomidory bez skóry i gniazd nasiennych, 1 papryka, 2 papryczki chili, sok i skórka z 1 limonki, ½ cebuli, ząbek czosnku, po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i tymianku, 1 łyżeczka brązowego
SzczyptaSmaQcynamonu ½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka Pimentón dulce (wędzona papryka słodka hiszpańska) duża szczypta pokruszonych suszonych chilli 500 g jagnięciny mielonej 6 łyżek sosu pomidorowego (użyłam pomidorów z puszki) 100g sera np chedara, grubo startego sól i świeżo zmielony czarny pieprz przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Przeciąć każdy bakłażan wzdłuż na pół
Stare Garyoliwy i pokroić w drobną kostkę. Posiekać zioła. Cukinię odcisnąć na sitku ,aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce wymieszać odciśniętą cukinię, płatki owsiane, tartą bułkę, zioła, żółtka, pomidory, boczek, cebulę i pozostałe przyprawy. Dobrze wyrobić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie okaże się, czy nie trzeba dodać dodatkowej porcji tartej bułki - masa powinna być
Stare Garyoliwek 2 średnie cebule, drobno pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku, obrane i pozostawione w całości 1 łyżeczka papryki w płatkach 1 łyżka soli 1 kg pomidorów obranych 1 l bulionu z kurczaka - gorący 10 liście bazylii (oraz więcej do dekoracji) gałązka lubczyku świeżo starty parmezanu do podania przygotowanie Rozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją
Stare GaryPomidora i mozzarelle kroimy w drobną kostkę. Bazylie i 2 ząbki czosnku siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek, doprawiamy sólą i pieprzem do smaku. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni z termoobiegiem. Bagietkę skrapiamy oliwą z oliwek układamy po 2 łyżki farszu i wstawiamy
Kredowe Menusoli 500 g Rostbratwurst-5 sztuk Wykonanie: cebule obrac,pokroic w drobna kostke,zeszklic na masle ghee.Dodac lyzke cukru i lekko skarmelizowac dodac curry i przesmazyc razem wlac pomidory z puszki.Mieszajac od czasu do czasu gotowac okolo 20 minut dodac ketchup,wlac bulion,ocet balsamiczny,Sambal Oelek i sol.Sambal Oelek dalam bardzo plaska lyzeczke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!seler.Gdy uzywasz naciowego obierz go z wlokien.Marchewke z selerem utrzec na grubych oczkach tarki.Pora pokroic w poltalarki.Dolozyc rozdrobnione warzywa do cebuli i przesmazyc razem kilka minut wlac do warzyw pomidory z puszki.Sos nie moze byc za gesty,ani za rzadki.gdyby byl za gesty mozna dolac biale wino pomiodorowa mase posolic,dodac lyzeczke cukru i lyzke octu baalsamicznego.Dolozyc posiekac oregano ,bazylie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!curry – 1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * pieprz mielony – 1 szczypta * papryka chili ( świeża ) – 1 szt * olej rzepakowy – 150 ml SAŁATKA : * ziemniaki – 150 g * pomidory koktajlowe – 100 g * sałata rukola – 2 garści * olej rzepakowy – 100 ml * sól – do smaku * ocet balsamiczny – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : MIĘSO : Filet z indyka oczyszczamy
Ostra na Słodko