Prosta i szybka do zrobienia sałatka..składniki można dodawać wedle własnego gustu.. zupki wietnamskie Vifon paluszki surimi średni ogórek pomidor papryka majonez sok z cytryny szczypiorek sól, pieprz przyprawa do sałatek Zupki zalać wrzątkiem i odstawić. Paluszki surimi skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki , ogórka
Moje domowe kucharzenieźródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do smażenia...np.pysznych kotletów mielonych.. 50 dag mięsa mielonego kilka suszonych pomidorów osączonych z oliwy 1 łyżeczka musztardy 2 jajka 2 łyżki płatków ryżowych Kupiec szczypiorek sól, pieprz przyprawy wedle gustu bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia
Moje domowe kucharzenieświeżych drożdży 180 ml gazowanej wody mineralnej 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Farsz pieczarki kiełbasa ser żółty pomidor przyprawa do pizzy Dodatkowo ketchup z cukinii Drożdże rozpuścić w połowie ilości wody,dodać 1 łyżkę mąki i cukier .Wymieszać i odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Do mąki
Moje domowe kucharzenieskrzydełek przyprawa do kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 1-2 marchewki olej rzepakowy Zalewa: 2 łyżki maggi 2 łyżki cukru 1 puszka pomidorów 5 łyżek octu winnego Jamar 1 szk.wody listek, ziele jarzynka Skrzydełka obsypać przyprawą, odstawić do lodówki. Cebulę i marchewkę obrać, pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry
Moje domowe kucharzenieProsto, szybko i smacznie...składniki wedle gustu lub zapasów w lodówce.. pesso rzodkiewka polędwica drobiowa ogórek pomidor szczypior majonez sól, pieprz Pesso zalać wrzącą wodą i odstawić na 5 minut [lub zimną wodą i odstawić na 25 minut] aż napęcznieje.Polędwicę i warzywa pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniezawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam. Polecam spróbować u siebie Post Nadziane zapiekanki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Smaczna i aromatyczna potrawa jednogarnkowa. Idealna na szybki letni obiad, u mnie w ulubionej wersji z pomidorami z puszki. Najlepszy po przegryzieniu się smaków. Post Bigos z młodej kapusty pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pizzerinki z sosem pomidorowym, serem mozzarella i pomidorami. Bardzo smaczne, mięciutkie w środku, idealne na imprezę lub przekąskę. Można przygotować je również z innymi, dowolnymi dodatkami. Ja robiłam również z pieczarkami, szynką i żółtym serem. Zapraszam do wykonania. Post Pizzerinki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, kurczakiem, brokułem, pomidorami, kukurydzą i mozzarellą. Bardzo smaczna zarówno na obiad jak i kolację. Inspirowałam się przepisem z Kuchni Lidla na zapiekankę wg Pascala, którą lekko zmodyfikowałam. Zamiast boczku dałam pierś z kurczaka i wzbogaciłam ją o dodanie kukurydzy. Polecam. Post Makaronowa zapiekanka
Marta Gotujecukinia z czerwonym pesto składniki; 2 średnie cukinie 2 bakłażany 2-3 kulki mozzarelli tarty parmezan oliwa do smażenia sól, pieprz składniki na pesto: 1,5 słoika suszonych pomidorów świeża bazylia ( ja używam połowę takiej z doniczki) 1-2 łyżek kaparów 0, 5 ząbka czosnku sól, pieprz 2 łyżki orzeszków pinii wykonanie: Wszystkie składniki na pesto miksujemy ze sobą
Przysmaki KarolkiPost Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojektórą można było kupić w chorwackich sklepach – była masakrycznie droga i niefajna. Zresztą szynka to tylko dodatek, a właściwy smak potrawie nadała przede wszystkim dojrzałe w słońcu warzywa: papryka, pomidory i cukinia. Jak zwykle było pyszne. A może to w Chorwacji wszystko smakuje lepiej? Nawet mój starszy szkodnik, który zwykle nie jada cukinii, zjadł całą porcję leczo i dopiero przy
Gotuj z Misiemkońca sprofanowałam ten turecki specjał :). Przeglądałam różne przepisy na Etli Pide (głównie inspirowałam się przepisem Gaitri Pagrach-Chandra) i nie pojawia się w nich sos (zastępuje go roztarty pomidor zmieszany z mięsem mielonym). W moim przepisie sos musiał być, więc jest to mały włoski akcent. Czyżbym niechcący przygotowała danie kuchni fusion? Jeżeli interesuje Was, jak smakuje połączenie kuchni włoskiej
Przepisy AleksandryWrapy można podać na zimno lub ciepło. Z reguły kładę na stół wszystkie składniki i każdy biesiadnik sam składa swoje danie. Panierowany kurczak. Sałatka do wrapów z pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli, mieszanki sałat, papryki. Smacznego
Przepisy AleksandryRecipe in English Wiosnę widać nie tylko na dworze, ale też na sklepowych półkach. Parę dni temu udało mi się kupić naprawdę dobre pomidory. Pachniały i były wyjątkowo słodkie (co za ulga po miesiącach, kiedy smakowały jak tektura!). Prowansalski krem był u mnie na liście do wypróbowania już od dłuższego czasu, ale czekałam na dobre składniki. Tak się jeszcze pochwalę
Przepisy Aleksandry