PROWANSALSKI KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY

PROWANSALSKI KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY

PROWANSALSKI KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY

Przepis na : obiad

Recipe in English Wiosnę widać nie tylko na dworze, ale też na sklepowych półkach. Parę dni temu udało mi się kupić naprawdę dobre pomidory. Pachniały i były wyjątkowo słodkie (co za ulga po miesiącach, kiedy smakowały jak tektura!). Prowansalski krem był u mnie na liście do wypróbowania już od dłuższego czasu, ale czekałam na dobre składniki. Tak się jeszcze pochwalę, że sama zrobiłam tacę, którą widać na zdjęciach :). To był mój pierwszy raz z techniką decoupage :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika W, 8 maja 2013 15:54:52

obłędnie wygląda ten krem pomidorowo - paprykowy!:)

Follow The Taste, 8 maja 2013 16:02:21

bardzo podoba mi się ta zupa! :)

agnieszka, 8 maja 2013 16:19:48

Ta zupka musi być dobra.

Nemi, 8 maja 2013 20:34:06

U mnie jeszcze pomidory są tekturowe:/ Jak tylko się pojawią zjadliwe przygotuję taką zupę:)

Justyna Bąk, 8 maja 2013 20:52:48

kolor zachęcający taki intesywnie pomarańczowy:)

Go sia, 9 maja 2013 00:21:12

Uwielbiam zupy krem:)jak moje pomidorki urosną w szklarence,napewno skorzystam z Twojego przepisu:))Dziękuję i pozdrawiam

Majana, 10 maja 2013 01:23:23

Smakowita, pachnąca zupka :)

Kasia, 10 maja 2013 21:16:57

wspaniała! muszę wreszcie wypróbować połączenie z paprykami! ps. widzę tutaj nowy talent ;)

barbara kawa, 12 maja 2013 12:48:39

Robię podobną.Preferuję tylko świeże zioła i dodaję jedną ostrą papryczkę.

Bistro de Jenna, 1 czerwca 2013 17:39:23

jak z Prowansji to bardzo lubie ;) Zartuje , ale piekny kolor

Holy Destini, 26 czerwca 2013 21:20:07

Ile trzeba wlać oleju do garnka ?

Aleksandra Rybinska, 26 czerwca 2013 21:59:33

tylko odrobinę do smażenia.

Soul and Pepper, 22 lipca 2013 17:06:52

Odtatnio jadłem podobną, dodatkowo jeszcze z boczkiem. Rewelacja:)