poszatkowanej endywii (albo mieszanki sałat) 1-2 jajka ugotowane na twardo 1-2 pomidory pół awokado kilka orzechów włoskich Jajka, pomidory i orzechy kroimy i mieszamy z endywią, całość polewamy oliwą z oliwek i olejem lnianym – gotowe. Prawda, że proste i szybkie? Dlaczego endywia? Mimo iż jest dostępna w prawie każdym hipermarkecie (czasem pod nazwą cykoria endywia ), endywia
PaleoSMAKsól. Do masy buraczanej dodać składniki suche. Wymieszać, najlepiej szpatułką, tylko do połączenia składników. Piec ok. 1-1,5 godziny w 180 stopniach, najlepiej w keksówce. Po wierzchu polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. przepis do wydruku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemieszając. Na koniec ściągamy garnuszek z ognia i trzymamy płatki jeszcze przez 1 minutę pod przykryciem. Następnie płatki przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, pokrojonego w plastry banana, całość polewamy płynnym miodem i posypujemy pokrojonymi orzeszkami
Emcia Pichciplastry i następnie w paski, tak aby uzyskać kształt frytek, Frytki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W szklance mieszamy pieprz cayenne, kumin oraz oliwę. Polewamy bataty i mieszamy je z marynatą, tak aby pokryła każdą frytkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 25 -30 min. Upieczone frytki wykładamy na talerz posypujemy pestkami granatu oraz kolendrą
DefinicjaSmakumlekiem, dodajemy szczyptę soli i na średnim ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy owsiankę. Gotową owsiankę przelewamy do naczynka. Na (niech trochę przestygnie) owsiankę kładziemy kawałki banana, polewamy kremem (sosem), nakładamy jogurt i posypujemy kakao. Owsianka jest gotowa. smacznego. * tutaj znajdziecie przepis na daktylowy karmel
tost z dżememjednolitego kremu. Na końcu dodać powidło. Dodawać je małymi porcjami aby masa się nie zważyła. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć połową kremu, pozostałym kremem posmarować na wierzchu. Można udekorować polewą czekoladową lub obsypać startą czekoladą i bakaliami
Praktyczna plwkładamy filiżanki, po brzeg, na 2-3 sekundy do miski z gorącą wodą, następnie przykrywamy talerzykiem i energicznym ruchem odwracamy ją do góry dnem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią Pana Cottę i za pomocą widelca rozprowadzamy ją w dowolny sposób. (czekolada szybko zastyga, więc należy od razu ja rozprowadzać). Można do dekoracji dodać płatki migdałowe. Rada: można
Moniki Smakołykiprzyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie doprawić cukrem, solą i pieprzem, jeśli wolicie coś wyrazistszego. Po upieczeniu przekładacie gęś na ogromny talerz lub formkę, układacie dookoła mandarynki i podajecie. Sosem polewacie pokrojone kawałki już na własnych talerzach. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKminut. 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem. 5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Szefowa kuchnioknem jak jest każdy widzi - listopadowo. Na taką pogodę na przekór pogodzie i porze roku proponuję coś, co przypomni wakacje na wsi! Pyszna jaglanka z jogurtem i polewą z owoców leśnych. Idealna na śniadanie albo na zdrową przekąskę. Można ją zabrać do pracy - wystarczy zapakować do słoiczka! Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 180g 1 niepełna szklanka mleka kokosowego 180g
Kulinarne Inspiracjestopni i dopiekam dynię. Gdy chcę upiec tylko dynię - układam kawałki dyni na blasze, ustawiam piekarnik na 150 stopni C i zapominam na 1,5 godziny. Dyni nigdy nie polewam oliwą, olejem, a także nie doprawiam do pieczenia. Tak upieczona dynia sprawdza się zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Co zrobić z pieczonej dyni ? Ja zazwyczaj miksuję
kolorowotorcikowocytrynie owoce nie ściemnieją. Po2 minutach gruszki odcedzamy na sitku. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Orzechy grubo siekamy, posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wszystko polewamy sosem i podajemy. Smacznego
Kulinarne przygody Gatitykońcu do dajemy pomidorki k oktajlowe , mozzarellę i przez moment podgrzewam y . Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem. Całość posyp ujemy świeżymi listkami bazylii , a wszystko świeżo zmielonym pieprzem . Moje posty
Słodka Stronamiksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego
Cynamonowe szczęścieogonka. Nacięcia robimy zagłębiając nóż dwa razy w tym samym miejscu pod różnym kątem. Odcinamy ponacinane czapeczki. Wycinamy trójkątne kawałki spomiędzy nacięć. Jabłko wydrążamy w środku, tworząc miseczki. Polewamy go sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Do miseczek nakładamy mieszankę owoców wyciętych w dowolne kształty. Kwiatki z czapeczek umocowujemy na miseczce z owocami przy pomocy wykałaczek
Podróż w kulinaria