polewa - 11092 przepisów (strona:328/740)

waniliowe prostokąty 168

190st, ostudzić. Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać cukier i wanilie. Wystudzony budyń zmiksować z masłem na krem. Przekładać: ciasto + krem + ciasto + krem. Wierzch polać polewą z cukru pudru, można dodać do niej łyżkę olejku rumowego

Darcia w kuchni
Sałatka z brokułem. 391

szklimy, nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni, sałatkę układamy warstwami: - kurczak + makaron - różyczki brokuła - 1/2 fety - ogórek zielony posypany szczypiorkiem + pomidory przekrojone na pół - pozostała 1/2 fety całość polewamy sosem czosnkowym i tuż przed podaniem posypujemy prażonym słonecznikiem

Kuchnia Beaty
Pieczone gęsie udka z ziemniakami Hasselback i modrą kapustą z granatem 227

nożem w cienkie plastry, ale nie przecinamy do końca. Ponownie wyjmujemy naczynie z udkami z piekarnika. Udka obracamy na drugą stronę, a do naczynia wkładamy ziemniaki (nacięciami do góry), polewamy je tłuszczem, który wytopił się z udek, delikatnie solimy, przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika na około 45 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i zwiększamy temperaturę w piekarniku

Smakowity Blog Kulinarny
Jaglane placuszki z serka wiejskiego 190

wrzucić na patelnię (bez tłuszczu!). Voila! :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie:  www. sklep.dajar.pl   Placuszki lekko się ciągną, mają kwaskowaty posmak. Idealnie smakują z polewą czekoladową (woda, stewia, kakao) i wiórkami kokosowymi. Wiórka możemy dodać również do środka, wyjdą nam wtedy kokosowo-waniliowe pancakes

Czarnawisienka
Rogale Świętomarcińskie 1962

wyłożone papierem do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180˚C. Wyrośnięte rogale pieczemy 25 – 30 minut do zrumienienia. Wyjmujemy i jeszcze ciepłe polewamy lukrem oraz posypujemy posiekanymi migdałami

Bon Appetit Małgorzaty
Jajko zapiekane w bułce z serem, papryką i szczypiorkiem. 149

masła 1 małą czerwoną paprykę szczypiorek 4 jajka (po 2 na każdą bułkę) folię aluminiową Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Wierzch bułki odkrajamy i wydrążamy środek. Środek bułki polewamy roztopionym masłem. Następnie kolejno układamy ser, parówki, paprykę, szczypiorek i znów ser. Bułkę zawijamy w folię i wbijamy jajka. Pieczemy w piekarniku około 15-20 min. Posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Sałatka z serem halloumi, pomarańczą, burakiem, figą i pestkami dyni 234

paski. Pomarańczę filetuję, figę kroję na ćwiartki lub ósemki. Pestki dyni prażę. Wszystkie składniki sałaki układam na talerzu: roszponkę, ser, pomarańczę, figę i buraka. Całość posypuję pestkami dyni i polewam olejem z pestek dyni. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Jajka w sosie tararskim 174

pół. 2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników.  3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem

Szefowa kuchni
Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny . 197

osuszamy ręczniczkiem papierowym . Skórkę lekko nacinamy . Mięso solimy , pieprzymy i nacieramy ziołami i żurawiną  . Cebulę i jabłka obieramy ,kroimy w ósemki . Piersi z cebulą  przekładamy do pojemnika polewamy oliwą i szczelnie   zamykamy.Odstawiamy na noc do lodówki. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej piersi skórką do dołu. Lekko obsmażamy z obydwu stron . Następnie obkładamy pokrojonymi jabłkami  , wlewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłka pieczone z orzechami i suszonymi owocami 142

owoce, na wierzch znowu kruszonka. Przykrywacie odciętym kawałkiem i wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 30-40 minut. Kiedy jabłka będą miękkie, są gotowe. Wyjmujecie, polewacie miodem i zjadacie dopóki są gorące. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Roladki z indyka z rukolą 284

Gotowe roladki  układamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C  i pieczemy ok 20-30 min. Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy gotowe przekrojone roladki

Malinowe Pocałunki
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 194

WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa   Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido   Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta

Grunt to przepis!
KREMOWA ZUPA POMIDOROWA 222

suszoną bazylią. wszystko razem gotuję. Na koniec wszystkie składniki blęduję. Jeśli zupa jest za gęsta dodaje jeszcze trochę wody. Grzanki  Bułę kroję w kostkę wrzucam do miski, polewam odrobiną oliwy, posypuję ziołami prowansalskimi, dokładnie mieszam. Wkładam do piekarnika i rumienię. Propozycja podania Z GRZANKAMI I JOGURTEM NATURALNYM Z JOGURTEM NATURALNYM I GRUBO MIELONYM PIEPRZEM SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo
Zapiekanka z ziemniakami, brokułem i skrzydełkami z kurczaka 423

kroję w plasterki. 3. Brokuła gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i dzielę na różyczki.  4. W naczyniu żaroodpornym układam naprzemiennie porcję ziemniaków, brokuła i skrzydełka. Całość polewam sosem powstałym z pieczenia skrzydełek.  5. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam ze śmietaną, solą i pieprzem. Masę wykładam na wierzch zapiekanki. Piekę około 30 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rogale świętomarcińskie 197

wyrośnięcia. Rogale świętomarcińskie pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni) przez około 35-45 minut. Rogale powinny być zarumienione. Gdy lekko przestygną polewamy je lukrem (cukier puder wymieszać z niewielką ilością wody, tak żeby był gęsty) i posypujemy posiekanymi migdałami. Z podanych porcji wychodzi około 20-25 rogali.     Post Rogale świętomarcińskie pojawił

Pociąg Do Kuchni