polewa - 11092 przepisów (strona:203/740)

Sernik Babci Krysi 383

sera półtłustego, odciśniętego 300 g cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA(...)Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik, wyrównujemy, ewentualnie dekorujemy skórką pomarańczy i/lub migdałami. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Babki "Rafaello" 242

babeczki idealne były do koszyczka. 5 jajek 200 ml oleju 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 2 szkl. mąki 1,5 szkl. wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 1 tabliczka białej czekolady [ u mnie gorzka] 1 łyżka mleka dowolne dodatki do dekoracji  Jajka ubić z cukrem i olejem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem

Moje domowe kucharzenie
Mazurek czekoladowy z wiśniami 181

śmietanie. Garnek zdejmujemy z palnika i dodajemy do niego pokruszoną białą czekoladę wraz z masłem. Dalej mieszamy do rozpuszczenia dodatków i uzyskania jednolitej masy jak na zdjęciu. Ciasto polewamy przygotowaną masą i odstawiamy do ostygnięcia i stężenia w chłodne miejsce, np. na dwór. Na samym końcu mazurka dekorujemy wiśniami, które w miarę możliwości równomiernie rozkładamy na cieście, a syropem(...)owoców robimy "niedbałe kleksy". Mleczną czekoladę rozpuszczamy np. w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dopełniając tym samym dzieła :) SMACZNEGO! Wesołego Alleluja

Taste Of My Day
Pełnoziarniste owsiane ciastka z żurawiną i słonecznikiem 114

owsianych (prażone*) - 100g miękkiego masła - 3/4 szklanki brązowego cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 4 łyżki słonecznika (prażonego*) - 2-3 łyżki suszonej żurawiny - pół łyżeczki sody oczyszczonej - polewa z gorzkiej czekolady (opcjonalnie) Mąkę, sodę i cukier wsypać do miski. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy i masło i zacząć wyrabiać. Dodać uprażone płatki owsiane (ciepłe) i uprażony słonecznik (ciepły

CookYourself
Sernik biała czekolada z nutą pomarańczy 158

wariacja na temat sernika. Dziś jako dodatek główny biała czekolada. Sernik jest bardzo delikatny dzięki śmietanie kremówce. Nutka pomarańczy dodatkowo wzbogaca smak i dzięki temu ciasto nie jest mdłe. Polewa śmietanowa z maliną idealnie komponuje się z pozostałymi smakami. Nowy post Sernik biała czekolada z nutą pomarańczy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Ciasteczka kawowe jajeczka 165

wyłożonej papierem do pieczenia. Piec:  6-9 minut w temperaturze 190 stopni Dekorować ciasteczka po ich ostudzeniu. Nakładać ciepły lukier na ciasteczka następnie, gdy wyschnie dekorować za pomocą polewy czekoladowo-kawowej i za pomocą pędzelka- pryskać polewę pędzelkiem- bądź ostrożny/a by nie ubrudzić ścian :P Smacznego

KreatywnePiny
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 276

trzykrotnie 5 jajek ½ szklanki cukru pudru (lub więcej, wg upodobań smakowych) 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego 300 g Nutelli Składniki na polewę: 100 g Nutelli 50 ml śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij blenderze(...)sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu przygotowania polewy, podgrzej nutellę ze śmietanką w mikrofalówce przez 20 s, intensywnie wymieszaj i wyłóż na ostudzony sernik. Smacznego! Recipe in English Nutella zebra cheesecake (12 servings, 21 cm baking pan) Ingredients

karmelowy
Ciasto Kiner Bueno z kremem wafelkowym 1087

30x12cm, jeśli przygotujemy je w większej będzie po prostu niższe) Biszkopt: 5 jajek 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 150g wafelków orzechowych bez polewy 300g serka homogenizowanego waniliowego 10 łyżek mleka w proszku 3/4 szklanki mleka 70g zmielonych blenderem orzechów nerkowca (można pominąć lub zastąpić innymi orzechami) Góra: 300ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru(...)pudru 100g wafelków orzechowych bez polewy  30g mlecznej czekolady 1. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, boki natłuszczamy. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno: cukier i żółtka. Przerywamy ubijanie, wsypujemy proszek do pieczenia, kakao, mąkę i mieszamy do połączenia składników na najniższych obrotach miksera. Ciasto przelewamy na blaszkę, pieczemy około 40 minut w temperaturze

Szefowa kuchni
Szafranowa babka Wielkanocna 229

żółtek 2 białka 1 i 1/2 szklanki mleka 5 dag drożdży 2 dag migdałów pół laski wanilii 10 dag rodzynków szczypta szafranu 50 ml spirytusu  Do dekoracji polewa  lub cukier puder 1. Szafran na dwa dni przed pieczeniem namoczyć w spirytusie i odstawić, jeśli nie macie tyle czasu odstawcie go chociaż na kilka godzin.  2. Szklankę

Apetyczna babeczka
Ciasto Murzynek 215

wody. Wykonanie: Do rondelka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy margarynę. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao i dokładnie mieszkamy. Z gotowej, ostudzonej masy odlewamy 1/2 szklanki na polewę. Do masy dodajemy przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, żółtka i wszystko dokładnie mieszkamy (do uzyskania jednolitej masy). Z białek ubijamy pianę i powoli dodajemy do masy czekoladowej. Całość(...)możemy też użyć keksówki) i piec w temperaturze 180 stopni przez 50-60 minut.   Po upieczeniu ciasta musimy je wystudzić i nakłuwać patyczkiem.  Na ciasto wylewamy pozostawioną polewę i rozprowadzamy po naszym wypieku.     Smacznego

paapilotkaa
Babka z limonką 152

ciasta. Całośc przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 ° C Po wystudzeniu babkę lukrujemy według uznania. U mnie jest to polewa karmelowa

Przysmaki Karolki
Makaron z kurczakiem, warzywami w sosie pomidorowym oraz z fasolką / Pasta with chicken, vegetables in tomato sauce and string-b 140

rozgrzanej patelni, później odsączamy go z nadmiaru tłuszczu. Blaszkę żaroodporną smarujemy masłem. Najpierw układamy makaron, potem kurczaka i warzywa (groszek i soczewicę). Potem znowu układamy warstwę z makaronu. Całość polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem i boczkiem. Potrawę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut. Jako dodatek przygotowujemy fasolkę. Smażymy ją na oliwie na rozgrzanej patelni, przyprawiamy(...)solą, cukrem, papryczką i pieprzem. Całość mieszamy i dusimy około 10 minut. Gotową fasolkę polewamy roztopionym masłem. ***** We cook pasta al dente (I used almost the whole package of pasta 500 g to dish). We fry the meat in olive oil to hot pan. We add to meat a pinch of salt, chicken of seasoning, garlic and mix. The whole

Projekty ze smakiem
Babka serowa z rodzynkami 191

tartą bułką. Masę przełożyć do formy, ciasto wyrównać zwilżoną łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 50 minut. Po wystudzeniu dowolnie udekorować, u mnie biała polewa czekoladowa i kolorowa posypka

Monia miesza i gotuje
Babka z michałkami 135

jajka 350 g mąki 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 200 g cukierków Michałki *, ja dodałam czekoladę deserową cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji *cukierki można zastąpić dowolną czekoladą Przygotowanie : Masło ucieramy z cukrem na puch, tak by kryształki cukru nie były wyczuwalne Dodajemy po jednym jajku i ucieramy Dosypujemy

Proste Potrawy
Torcik „Panczo” 204

łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę z paroma kroplami soku z cytryny. Podczas ubijania stopniowo

kulinarnajamka.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania