polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:368/582)

Piernik z piwem 225

ostudzeniu kroimy na pół i smarujemy powidłami śliwkowymi. Czekoladę gorzką oraz karmelową łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej, każdą osobno, dodajemy po łyżce masła i odrobinie mleka. Polewamy pierniki zalotną falą czekoladowo- karmellovą i dekorujemy orzechami:) P.S Piernik pieczemy na około miesiąc przed świętami:) Smacznego

Luźna Kuchnia
22 urodziny i Beza Jamiego Olivera 214

ziarenkami wanilii. Ważne jest, aby kremówka była ubita ale nie całkowicie sztywna.  Orzechy zwijamy w ściereczkę i miażdżymy je. Połową orzechów posypujemy bezę, polewamy niezgrabie połową ubitej śmietanki i połową sosu czekoladowego. Na wierzchy układamy równo większość gruszek, następnie polewamy ponownie kremówką i czekoladą, posypujemy orzechami, zdobimy puste miejsca resztą gruszek, skórką pomarańczową i świeżą żurawiną. Podajemy natychmiast

Słodkie Przyjemności
Czekoladowy torcik z zielonymi oliwkami 119

chili, to czemu miałaby gorzej smakować z dodatkiem oliwek, które też są słone i odrobinę ostre? I z tą myślą przewodnią powstał super czekoladowy deser, z czekoladowym biszkoptem, kremem i polewą. Jest bardzo słodki, więc stąd pomysł na przygotowanie takich mini torcików, które idealnie będą smakować z nieco gorzką kawą. Co sądzicie o takim połączeniu? A może też eksperymentujecie

Pora coś zjeść
5 inspiracji na zimowe desery na ciepło – wykorzystaj sosy do deserów! 147

waniliowych: ich smak wspaniale komponuje się z cynamonowym aromatem. Wolisz bitą śmietanę? Wykorzystaj do niej sosy do deserów . Do szarlotki na ciepło idealnie pasuje polewa wiśniowa – możesz użyć jej zamiast lodów. A może sos czekoladowy ? Gdy ciasto ostygnie, możesz bez problemu podgrzać je w piekarniku. Pieczone jabłka i sos toffi – najlepszy deser na ciepło Pieczone jabłka z cynamonem(...)ciasteczkami, sokiem owocowym, polewą… Wykorzystaj sosy do deserów, by ozdobić budyń i nadać mu ciekawy smak. Sos malinowy idealnie pasuje do budyniu śmietankowego, a polewa toffi świetnie łączy się z budyniem czekoladowym . Budyń będzie także świetną bazą do bardziej skomplikowanych deserów: możesz wypełnić nim kruche babeczki lub przełożyć ciasto zamiast kremu. (function(hrxfmflw, nrzkxvrl, tcxghsxu, xahmxuhn, seydmmsb, odphggey

Słodkie okruszki
Babka czekoladowo-pomarańczowa 157

jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1,5 szklanki mąki skórka starta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy garść groszków czekoladowych lub pokrojonej ciemnej czekolady Polewa: sok z 1 pomarańczy tabliczka gorzkiej czekolady skórka z 1 pomarańczy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z łyżką masła. Kostkę masła ucieramy na gładką białą masę z białym(...)proszek do pieczenia, jajka i mąkę i wszystko dokładnie miksujemy. Dodajemy groszki czekoladowe lub drobno pokrojoną czekoladę. Przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i wstawiamy na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i polewamy polewą: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z sokiem z pomarańczy. Posypujemy startą skórką

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ptysie czekoladowe 119

Podwójnie czekoladowe ptysie bo z kremem z czekoladą i polewą. Czy możne być coś lepszego niż dużo czekolady na jednym ptysiu :-)     ciasto ptysiowa: 100 g masła 120 g mąki 5 jajek szczypta soli 250 ml wody krem czekoladowy: 500 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 żółtka 70 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej 200 g czekolady gorzkiej(...)razem z cukrem,wsypuję mąkę ziemniaczaną i mieszam. Masę jajeczną wlewam do mleka czekoladowego, cały czas mieszam i gotuję na wolnym ogniu aż masa zrobi się gęsta. Odstawiam na przestygnięcia. Żeby na kremie nie zrobił się kożuch na ciepłym kremie wykładam folię spożywczą. Ptysie nadziewam kremem. Polewa: Czekolady każdą osobno rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ptysie polewam czekoladami

wesoła kuchnia
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 131

masło (75 g) cukier (5 łyżek ) cukier waniliowy (1 op. = 8 g) drożdże instant (1 op. = 8 g) lub świeże (25 g) Nadzienie: krem czekoladowy typu nutella (około 200g) Polewa: cukier puder (12 łyżek) sok z cytryny (4 łyżki) woda gorąca (2 łyżki) Dodatkowo: żółtko (1 szt.) mleko (1 łyżka) Potrzebne gadżety: mikser stolnica papier do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)sokiem z cytryny i gorącą wodą.  Lukrem polewamy upieczone i wystudzone bułeczki drożdżowe.  Uwagi:  - Jak wiadomo bułeczki  drożdżowe, rogaliki czy też pączki na drugi dzień robią się troszkę twardsze. Proponuję wstawić  do mikrofali na niecałą minutkę a będą mięciutkie jak zaraz po upieczeniu. - Zamiast kremu czekoladowego można dać inne nadzienie, typu dżem, powidła czy budyń

Rita creative
Ciastka jeżyki 200

Czas pieczenia: około 20 minut/ po 15 minutach wyłączyć dolną grzałkę Ilościowo wychodzi ich tyle, by zmieściły się na jednej blasze. Podczas pieczenia przygotowuję polewę. Zamiast czekolady mlecznej można użyć niechcianych czekoladowych figurek ze świąt (zajączki, Mikołaje). Wszystkie czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej.   Gdy ciastka ostygną, zaczynam dekorowanie. Na połowę ciastka nakładam polewę

Kuchnia co dnia
Ciasto czekoladowe 113

ciasto czekoladowe. Nie za słodkie, za to mocno czekoladowe, delikatne, lekkie i puszyste. Jedno z ulubionych ciast mojej córki. Najlepsze na poprawę humoru na końcówkę lata. Dodatkowo można sobie jeszcze zafundować polewę z czekolady - na poważne stany wymagające poważnych środków:) Ja jednak często pakuje to ciasto córce do szkoły, więc polewa jest mało praktyczna. Ciasto czekoladowe Składniki

Smaczny zeszyt
Wegańskie ciasto z kaszy manny, czekoladą i poduszkami zbożowymi z kremem czekoladowo-orzechowym 91

Szybkie i bardzo proste wegańskie ciasto z kaszy manny, polewą z wegańskiej czekolady i wegańskimi poduszeczkami zbożowymi z kremem czekoladowo-orzechowym. Mmmm... Palce lizać! Składniki: Spód 40g wegańskich herbatników  Masa 125g suchej kaszy manny 250ml napoju roślinnego 20g erytrytolu Polewa 40g  ekologicznej czekolady słodzonymi daktylami  30ml napoju roślinnego 50g  ekologicznych poduszecz ek  zbożowych(...)kremem czekoladowo-orzechowym Sposób przygotowania: Masa W garnku ugotować kaszę manny z napojem roślinnym i erytrytolem. Gotową masę przełożyć na spód z wegańskich herbatników. Polewa W kąpieli wodnej rozpuścić wegańską czekoladę z napojem roślinnym. Polać masę z kaszy manny. Na powierzchnię ułożyć poduszki zbożowe

Truskawkowa Fiesta
Sernik tradycyjny pieczony 79

polewą serową Brownie z kremem orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym(...)Zobacz więcej przepisów grudniowych lub przepisów świątecznych Najnowsze przepisy Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym i ziemniakami Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Artykuł Sernik tradycyjny

WegePrzepis
PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek 98

cukier (3 łyżki) kakao (2 łyżki) soda oczyszczona (1/2 łyżeczki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (2 łyżki) Polewa: śmietanka kremówka 30% (60 ml.) czekolada gorzka (60 g) Dodatkowo: dżem mandarynkowy (3-4 łyżki) krem czekoladowy (3-4 łyżki) Potrzebne gadżety: mikser keksówka 28 x 10 x 7 cm. szklanka = 250 ml. WYKONANIE: 1.) Ciasto: Wszystkie składniki(...)około 50-60 minut. Upieczony piernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Ostudzone ciasto przekrawamy 2 razy. Jedną część ciasta smarujemy kremem czekoladowym,  a drugą dżemem mandarynkowym. 2.) Polewa: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy (nie gotujemy). Dodajemy czekoladę i dobrze mieszamy aż składniki się połączą. Polewamy ciasto i zostawiamy stężenia.  | TUTAJ  znajdziesz inne moje przepisy

RITA food channel
Czeko - ciacho 147

łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 90 g czekolady mlecznej (tabliczka) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy

Alutka-Gotuje
Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia 104

niskich obrotach. Czekoladę posiekać nożem, orzechy zmielić i razem z kakao wmieszać do poprzedniej masy. Polewa: W garnku umieścić margarynę, cukier, kakao, dolać wodę i podgrzewać na małym ogniu do połączenia się składników – nie gotować. Odstawić do wystygnięcia. Wykonanie Czekoladowo(...)orzechowym kremem równomiernie posmarować jeden wafel, nałożyć na niego drugi. Lekko obciążyć i pozostawić w zimnym miejscu na kilka godzin. Na wierzchu rozprowadzić polewę i udekorować. Mazurek przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne 140

czekoladowe. Ciasto czekoladowe jest pyszne ze względu na swój smak, można dodawać do niego różne dodatki, przez co ciasto staje się poezją dla naszych oczu. Czekoladowe ciasto jest smaczne, aromatyczne, rozpływa się w ustach. Czy znasz przepis na: Ciasto krówkowe Składniki 100 g czekolady deserowej ½ szklanki mleka jajka szklanka mąki pszennej 80 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Polewa(...)czasie możemy wyjąć je z formy. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy, w garnku umieszczany pokrojone masło i kostki czekolady, podgrzewamy na małym ogniu, stale mieszając aż powstanie jednolita masa. Polewamy nią ciasto, na wierch ciasta możemy również dodać płatki migdałów. Ciasto czekoladowe jest pyszne ze względu na swój smak, można dodawać do niego różne dodatki, przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania