polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:376/582)

Jaglane brownie 101

Legendy głoszą, że można faceta przekonać do brownie w wersji fit. No to zrobiłam jaglane brownie, intensywnie czekoladowe, słodzone miodem i daktylami, nawet polewę zrobiłam. Jednym słowem - zdrowe i wartościowe. Zjadł. Z kolei Maluchy zdziwione, że ciasto na kolację, ale nie protestowały, tylko zabrały się do testowania. I test uznaję za udany, bo zjedli, aż im się uszy trzęsły

Na kulinarnym poligonie
Murzynek Piernikowy Z Kaszą Manną 150

miksujemy całość. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Ciasto piekłam w 180 stop. przez 40-45 minut. Wystudzone ciasto polałam białą polewą (tym razem gotową) i posypałam czekoladowymi płatkami. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 122

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dynia jest świetnym warzywem, które można wykorzystać praktycznie w każdym daniu. Tym razem mamy pomysł na

CRAVEmonkey
Jaglane brownie 101

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło

Kuchnia Ellie
Jaglane brownie 140

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło

Kuchnia Ellie
Czekoladowo-owsiane gofry z bitą śmietana i jagodami 108

mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Śmietankę ubijamy z cukrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną, jagodami i polewamy je czekoladą. Smacznego :)   Artykuł Czekoladowo-owsiane gofry z bitą śmietana i jagodami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Piernik z musem ze świeżych pomarańczy 171

pszennej szczypta soli Mus z pomarańczy: 500g pomarańczy (waga po obraniu i filetowaniu) 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka soku z pomarańczy 1 łyżeczka żelatyny Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Dodatkowo: płatki czekoladowe Wykonanie: 1. Ciasto: W garnku rozpuścić masło, dodać cukry, miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową, cynamon, kakao i całość dokładnie wymieszać. Żółtka roztrzepać mikserem, dodać mleko(...)Polewa: Czekoladę połamać na kostki, dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej. 4. Wierzch ciasta i polać polewą, posmarować boki ciasta, a następnie wylać tężejący mus z pomarańczy. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie posypać płatkami czekoladowymi i dowolnie udekorować

Szalona Kuchnia Eweliny
Mazurek bezglutenowy na spodzie migdałowym 155

wypiek inny niż standardowy sernik i makowiec i wpadłam na pomysł zrobienia mazurka na spodzie z mąki migdałowej. A ponieważ zalegała mi w lodówce chałwa więc polewa została zrobiona z mieszaniny chałwy czekoladowej i orzechów włoskich. Efekt wizualny jest niezły ale nie umywa się do efektu smakowego...  Niebo w gębie:-) Mazurek zniknął piorunem:-) Spód migdałowy 400 g mąki

Ze smakiem bez glutenu
Sernik czekoladowo-kajmakowy 134

serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem

Bullio
Madam Walewska 117

łyżce budyniu. Cały czas ubijać.  Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe.  Smacznego! fot. Izabela Magdalena PS. Przepis pochodzi

Kuchnia smaków
Marysieńka - placek czekoladowo - chałwowy z orzechową wkładką 172

czekolady mlecznej 50 g masła Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Na biszkopt wyłóż masę chałwową i przyłóż ciastem orzechowym. Następnie posmaruj masą czekoladową, przykryj drugim biszkoptem. Placek polej polewą. Gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto buraczkowe z płatkami róż - wegańskie 170

Ciasto przygotowałam z przepisu Marty Dymek na muffinki buraczane. Ciasto wyszło przepyszne, mocno czekoladowe z pachnącymi płatkami róż w polewie. Polecam gorąco i zachęcam do upieczenia. Ciasto buraczkowe z płatkami róż - wegańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 176

formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej

Di gotuje
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 361

biszkopt Matcha nasączony tą samą mieszanką co czekoladowe, ponownie krem limonkowy, drugi blat biszkoptu Matcha. Cały tort wysmarowałam kremem śmietankowym, na tak przygotowany tort wylałam ganache czekoladowe, odstawiłam do lodówki do zgęstnienia polewy i na końcu do worka cukierniczego umieściłam część kremu śmietankowego i matcha i wyciskałam dwusmakowe/dwukolorowe dekoracje. Na koniec mięta i truskaweczki i gotowe! Jak już widzicie zostało

Blondynka Gotuje
Sernik czekoladowo-kajmakowy 166

serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem

Bullio

Proponowane wyszukiwania