polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:370/582)

Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 86

ścinającej się żelatyny. Jeśli lubicie posmak mleka w proszku, który ciasto zawdzięcza białej czekoladzie,  tym bardziej będziecie zadowoleni. Ja użyłam czekolady z dodatkiem pokruszonych czekoladowych ciasteczek,  co dodatkowo urozmaiciło smak sernika. Polewa z dodatkiem alkoholu jest wyraźnym akcentem,  który nadaje całości charakteru,  ale galaretka na wierzchu sernika również się sprawdzi. Składniki: na tortownicę o średnicy(...)filling"  z Piątnicy  ( jest odpowiednio tłusty i kremowy ) 150 gram białej czekolady z ciasteczkami czekoladowymi, użyłam "Twinpeaksbar cookies & cream" z Deals 300 ml śmietany kremówki 30 % - w kartoniku 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki gorącego mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki śmietany

Kronika Piekarnika
Sernik czekoladowy na zimno 167

Kremowy i bardzo smaczny sernik czekoladowy na zimno z frużeliną z truskawek to idealne ciasto bez pieczenia na deser. Sernik jest niezbyt słodki, z żelową polewą z truskawek i o przyjemnym czekoladowym smaku. Latem nic tak dobrze nie smakuje, jak domowy sernik przygotowany na zimno. Taki sernik robi się bardzo szybko, ale z jedzeniem trzeba zaczekać, aż zastygnie. Czekoladowy smak

Kuchcik gotuje
Deser z owocami i ciastem francuskim 152

ponieważ deser bardzo nam smakował, postanowiłam go trochę ujarzmić i dopieścić. Ciasto francuskie podane w pucharku, przełożone musem owocowym i bitą śmietaną, do tego sos czekoladowy, który tak naprawdę jest... najzwyklejszą i najprostszą polewą do ciast. Zastanawiałam się czy mam prawo użyć nazwy "sos czekoladowy", skoro czekolady jako takiej w nim nie ma. Jest kakao. Ale to przecież

bistro mama
Miodownik (stefanka) z masą grysikową 356

mnie 3,8%) 9 łyżek kaszy manny 1 op. cukru wanilinowego 250 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Polewa: 100 ml śmietanki 30% 250 g mlecznej czekolady Dodatkowo: powidła śliwkowe do przełożenia wiórki czekoladowe do posypania płatki migdałów do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Ciasto przygotowujemy na 2-3 dni przed(...)wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy pierwszy blat. Obficie i równomiernie pokrywamy go powidłami śliwkowymi. Na to wylewamy masę z kaszki manny, wyrównujemy. Kładziemy drugi blat. Całość polewamy czekoladą, dekorujemy płatkami migdałów i wiórkami czekoladowymi. Wkładamy do lodówki do schłodzenia na 2-3 dni . Gotowe

My Culinary Art
Jabłko z masłem orzechowym. 103

garść kuleczek z gorzkiej czekoladowy Jabłko kroimy w plasterki i układamy na talerzu lub półmisku. Masło orzechowe roztapiamy w mikrofalówce lub na gazie. Roztopionym masłem polewamy plasterki jabłka i posypujemy kuleczkami czekoladowymi. Podajemy. Szybkie i smaczne przekąski są najlepsze. Powinniśmy być z siebie dumni za każdym razem gdy robimy zdrową przekąskę , której przygotowanie zajmie mniej niż 5 minut. Jabłko

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto czekoladowo kokosowe bez pieczenia [duża blacha] 243

herbatników 170 gr do wyłożenia blaszki Spód blachy wyłożyć herbatnikami. Pozostałe połamać. W dużym rondlu podgrzewamy masło z cukrem, kakaem i jajkami do momentu zgęstnienia.  Odlać pół szklanki polewy. Dodać połamane herbatniki. Wyłożyć na blachę wyłożoną ciasteczkami. Dobrze docisnąć łyżką. Górna warstwa: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki kaszy manny - 200 gr wiórek kokosowych - pół kostki masła - 4 łyżki cukru(...)masło. Zagotować. Do gotującej się masy dodać mannę jednocześnie roztrzepując widelcem/trzepaczką aby nie zrobiły się grudki. Gotować do zgęstnienia. Dodać sok z cytryny. Wylać na czekoladowy spód. Ponakładać plamki odłożonej polewy. Można jeść już po wystudzeniu. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Tort karmelowo-czekoladowy 108

wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, wystudzić. Dodać rum i wymieszać. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 250 g kremówki łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 250 g mascarpone Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone. Dodawać rozpuszczoną czekoladę, ciągle miksując. Polewa karmelowa 75 g masła 75 g cukru trzcinowego łyżka cukru

Słodkie inspiracje
Kawowo - czekoladowe muffinki 222

Lubimy muffinki, jednak nie piekę ich zbyt często. Właściwie sama nie wiem dlaczego;)) Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo- kawowe muffinki z czekoladą polewą. Wyborne!   Składniki:   1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 jajka,  3/4 szklanki maślanki,  1/2 szklanki kakao,  3/4 szklanki gorącej kawy,  szklanka cukru(...)zmiksować. Uwaga! Ciasto jest bardzo rzadkie, ale takie właśnie ma być;) Masę rozlać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec około 18 minut w temp. 180st. Ostudzić. Ganache czekoladowe:   200g śmietanki 30%,  200g gorzkiej czekolady. Czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietaną stopić na parze, lecz nie doprowadzić do wrzenia! Przestudzić i udekorować muffinki. Źródło

Z miłości do słodkości
Przepyszna babeczka łaciata na białkach 192

łyżki mąki pszennej ( to do pierwszej miseczki będzie ) 2 łyżki  błonnika kakaowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: czekolada biała 150 g śmietanka 30% 3 łyżki  kuleczki czekoladowe do dekoracji  kasza manna do obsypania formy masło do wysmarowania formy  Wykonanie: Do wysokiej misy wlewamy białka , ubijamy je na puch . Dodajemy ksylitol i ubijamy,  aż będzie(...)ciemne. Pieczemy  w 180 stopniach 45 minut ( polecam jednak sprawdzać patyczkiem czy to już) Po upieczeniu i wystudzeniu robimy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy do niej śmietankę . Rozpuszczoną polewamy babkę i dekorujemy kuleczkami czekoladowymi

Różowa kuchnia
Ciasto bananowo-czekoladowe - bez miksera, w 15 minut 169

Ciasto idealne - mocno czekoladowe, wilgotne a do jego zrobienia możemy wykorzystać banany, które zbyt mocno dojrzały i na które nie mamy już ochoty:). Do tego zrobimy je w 15 minut, bez użycia miksera! 3 bardzo dojrzałe banany 125g masła 100g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru  2 jajka 150g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia + 50g mlecznej czekolady(...)łyżką do połączenia składników. 3. Masę przelewamy do keksówki (długość 25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu studzimy, polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą, posypujemy czekoladowymi wiórkami

Szefowa kuchni
Babka kakaowa z dżemem przełożona kremem malinowym 157

dżemu z czarnej porzeczki, Krem malinowy: 300g malin świeżych lub mrożonych, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki malinowej, 300 ml śmietany 30%, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, czekoladowe jajka do dekoracji, Nektar z czarnej porzeczki Hortex.  PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Masło razem z cukrem i żółtkami ucieram na puszystą masę. Następnie wlewam mleko oraz dodaję mąkę wymieszaną(...)tężejącą galaretkę i miksuję. Kremem przekładam upieczoną babkę. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladą polewam wierzch babki. Ciasto dekoruję czekoladowymi jajeczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielkanocna babka jogurtowa 134

pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki soku z cytryn Skórka otarta z dwóch cytryn Zielony barwnik* Na lukier: 2/3 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: Truskawki Czekoladowe jajka Mięta (u nas pietruszka :)) Wszystkie składniki na babkę powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Ostawiamy na bok. W dużej misce miksera(...)suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Cukier puder umieszczamy w szklance, dodajemy sok z cytryny i rozcieramy grzbietem łyżki do powstania lukru o pożądanej konsystencji. Polewamy babkę, układamy truskawki i czekoladowe jajka. Smacznego :) *Możecie ze spokojem ominąć zielony barwnik, wówczas powstanie Wam piękna żółta babka

Kolizje Smaków
Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 166

możesz dostać kremu kokosowego, można zastosować pełnotłuste mleczko kokosowe) 30 g wiórków kokosowych Polewa: 120 g zmiękczonego, niesolonego masła lub margaryny 300 g cukru pudru 80 ml kremu kokosowego 30 g proszku kakaowego             wiórki czekoladowe do dekoracji   Przygotowanie:   Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę(...)być może trzeba będzie dodać więcej cukru pudru. Przyciąć końcówkę rękawa do dekoracji, nałożyć tylkę cukierniczą, o ile chcesz z niej skorzystać, i napełnić rękaw polewą. Wyciskać na babeczki, a następnie udekorować wiórkami czekoladowymi   Moje modyfikacje: Użyłam do ciasta cukru trzcinowego. Dodałam ¼ łyżeczki aromatu kokosowego. Użyłam mleka kokosowego zamiast kremu kokosowego.Zamiast mąki samo rosnącej dodałam ½ łyżeczki proszku

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania