polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:372/582)

Torcik rafaello z kandyzowanym aloesem i heratnikami regionalnymi 121

wiórki i mieszamy. Biszkopt nasączamy obficie herbatą, wykładamy masę i odstawiamy na godzinkę do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. Na masę wiórkową wylewamy polewę,w koło układamy herbatniki czekoladowe. Kandyzowany aloes kroimy w kosteczkę i dekorujemy wierzch ciasta, Torcik odstawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Izaura 154

przepis :) To ulubione ciasto mojego brata, dlatego często gości w naszym domu. Przepis ze starego zeszytu mamy, tam zawsze znajduje coś pysznego ;) Izaura to sernik zatopiony w czekoladowym cieście z dużą ilością polewy... Pychotka! Polecam :) Ps. Jeśli ktoś szuka mieszkania w stolicy, polecam deweloper warszawa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij

Domowa cukiernia Ewy
Moje czekoladowe wspomnienie 157

kakao i czekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki widzicie dziś na zdjęciach, sesji doczekały się tylko dwie. Ciasto-kostka smakuje obłędnie, pachnie czekoladą i pomarańczą. Miło

Gotowanie i blogowanie
Krem gruszkowy 378

będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Harataniec z chałwą 223

sera 12,5 dag margaryny 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Pianka czekoladowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) Polewa: 10 dag masła 1/3 szklanka cukru  4 łyżki mleka  15 dag chałwy Margarynę z mąką,proszkiem i cukrem posiekać.Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem

Praktyczna pl
Śliwkowe Batatajki 194

rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy śliwki i smażymy chwilę. Zasypujemy cukrem i doprowadzamy do wżenia. Blenedujemy na jednolitą masę i dodajemy 2-3 łyżki śmietanki. Zagotowujemy i polewamy gotowe Batatajki. Posypujemy posypką czekoladową

Karczma Honorietty
Świąteczna Wuzetka, mocno czekoladowa 130

ciast czekoladowych, głównie z myślą o moich synach, bo dla nich ciasto bez czekolady się nie liczy. W tym roku zdecydowałam się na wuzetkę. Wyszła naprawdę mocno czekoladowa bo przez pomyłkę do polewy użyłam wyłącznie gorzkiej czekolady i to o zaw. kakao 70%. Chłopcy wreszcie czuli się usatysfakcjonowani, a młodszy nawet miał jej przesyt. Dla mnie była

Wiem co jem
Murzynek z wiśniami 135

wyłożonej papierem do wypieków). Wstawiamy do zimnego  piekarnika ustawionego na  180`C , pieczemy 45 minut. Ciasto po wyjęciu lekko przestudzamy i polewamy pozostałą w garnku masą czekoladową   i  pokruszonymi orzechami.   Smacznego

Gosia gotuje
Zbiór przepisów na potrawy z dyni 181

ciasto z dynią   Płonący tort dyniowy   Sernik z dynią na kakaowym spodzie   Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem   Sernik z dyni z polewą o smaku toffi   Ciasto czekoladowe z dynią i migdałami

Z miłości do słodkości
TORT RYBKA 212

Jego twarzy, kiedy będzie zdmuchiwał świeczki. Taką rybkę zrobi każda osoba, nawet mało utalentowana plastycznie (jak i ja :) ). Upiekłam  Tort Orzechowy , na wierzchu znajduję się polewa, która bardziej przypomina mus czekoladowy (2 tabliczki czekolady i około 100 g kremówki). Ciasto przełożyłam masą orzechową, posmarowałam nią też wierzch i boki ciasta. Wstawiłam na noc do lodówki. Dzisiaj przygotowałam

Przepisy Aleksandry
Deser w słoiczkach – agrest, jogurt, chia i czekolada 94

małych słoiczków o pojemności 150 ml DESER 300 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki nasion chia 300 g agrestu kasza jaglana ekspandowana ( “Jaglane w polewie z miodem z czarną porzeczką”) CZEKOLADOWY GANACHE 60 g gorzkiej czekolady 70% kakao 60 ml śmietanki kremówki 1 łyżeczka masła DEKORACJA płatki goździków, agrest, jaglana ekspandowana Wykonanie DESER Jogurt mieszamy z nasionami chia, wypełniamy(...)kolejną warstwą. Następnie dosypujemy ekspandowaną kaszę jaglaną, na wierzch wylewamy krem czekoladowy. CZEKOLADOWY GANACHE (krem czekoladowy) Śmietankę mocno podgrzewamy (pilnujemy aby się nie zagotowała, bo może się zważyć), zdejmujemy z ognia. W gorącej  śmietance rozpuszczamy czekoladę, dokładnie i intensywnie mieszamy, pod koniec dodajemy masło, ponownie mieszamy. Polewamy deser jeszcze ciepłą masą gdyż szybko zastyga. DEKORACJA Ozdabiamy agrestem, płatkami goździków

Tajemnice Smaku
KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 125

Czekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło z czekoladą. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie gładka polewa. Gotową polewę rozprowadzamy po wierzchu wystudzonego ciasta. Przyozdabiamy piernikami oraz czerwonymi porzeczkami. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 141

Czekoladowe ciasto z cukinią i dodatkiem pierników lukrowanych, oblane polewą z gorzkiej czekolady i czerwonymi porzeczkami na wierzchu. Ciasto jest mocno czekoladowe z nutą piernika, a do tego wilgotne i puszyste. Nie jest ono za słodkie samo w sobie, a jeszcze dodatek czerwonych porzeczek sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło z czekoladą. Dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie gładka polewa. Gotową polewę rozprowadzamy po wierzchu wystudzonego ciasta. Przyozdabiamy piernikami oraz czerwonymi porzeczkami. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Tort orzechowo-gruszkowy 73

Marchewkowy torcik z serkiem Tort migdałowy z jagodami Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku  Smak lata - migdałowy tort z owocami  Torcik z musem mango Tort czekoladowo-miętowy Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) Tort jagodowy Tort ze szpinakiem "Leśny mech" Tort orzechowo-gruszkowy  biszkopt: 120g drobno mielonych orzechów włoskich 120g mąki pszennej tortowej(...)wyłożyć 1/3 śmietankowego kremu i kawałki gruszek, przykryć drugim blatem, również nasączyć. Wyłożyć połowę czekoladowego kremu i zrobić z kremu niewysoki rant, położyć żelkę gruszkową, posmarować resztą czekoladowego kremu. Przykryć trzecim blatem ciasta. Ciasto nasączyć likierem. Wierzch i boki posmarować resztą kremu śmietankowego. Tort polać polewą, udekorować wg uznania kandyzowanymi gruszkami, kremem czekoladowym, kulkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na kilka

Obiad gotowy
Wilgotny, bardzo kakaowy placek Schogetten 90

Ciemne, miękkie, intensywnie kakaowe ciasto,  z zatopionymi kawałkami czekolady trójsmakowej Schogetten - Trilogia. W gęstej polewie z tych właśnie trójkolorowych kosteczek.  Dla miłośników mocnych, czekoladowych smaków,  wielbicieli wszelakich pralinek, tabliczek mlecznych, deserowych i gorzkich.  Ciasto mało słodkie samo w sobie,  ale dopełnione słodyczą polewy i wilgotnych kawałeczków we wnętrzu.  Jesienne popołudnie, herbata o wina grzanego(...)cztery cząstki, oprószamy je łyżką kakao  i wsypujemy do masy czekoladowej. Mieszamy delikatnie rozprowadzając czekoladki równomiernie w cieście. Wlewamy całość do foremki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach około 5 minut i wyciągamy do zupełnego ostudzenia. Polewamy polewą z roztopionej drugiej połowy tabliczki Schogetten z połową czekolady deserowej

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania