polędwiczka - 2778 przepisów (strona:51/186)

POMYSŁY NA MIĘSNE GOTOWCE DO ZAMROŻENIA 124

smażenia/pieczenia mięsa bardzo prostego w późniejszej obsłudze: 1. zamrożone chilli con carne  (jedyne danie, które było gotowe) 2. zamrożone zamarynowane żeberka wieprzowe 3. zamrożone hamburgery 4. zamrożone polędwiczki wieprzowe Wszystko elegancko zapakowane w torebki do mrożenia. Każdy hamburger osobno, żeby łatwo było wyjąć i usmażyć. Pozostałe mięso w porcjach dwuosobowych. Sama zaczęłam tak robić(...)cząber albo pimienton Mięso mieszam, formuję hamburgery i każdy pakuję oddzielnie lub odseparowane od siebie w jednym worku tak, żeby łatwo je było wyjąć pojedynczo. Wystarczy wyjąć i usmażyć. Polędwiczki wieprzowe Ładna polędwiczka (lub więcej) czosnek w płatkach lub świeży oliwa tymianek opcjonalnie: czerwone mojo, czubrica, lubczyk lub papryka w proszku Robię dokładnie to samo, co z żeberkami :) Polędwiczkę można

Cytryna&Co.
Tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym 196

Dodatkowo cukinia, aby było zdrowo i z dodatkiem warzywnym. Propozycja obiadowa dosyć szybka do przygotowania, a więc dobra zarówno w tygodniu jak i w weekend. Składniki na tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym (2 porcje): makaron tagliatelle około 200 g polędwiczka wieprzowa (ilość wedle uznania, ja zawsze robię większy kawałek i wykorzystuję przy kolejnym obiedzie) paseczki cukinii (ilość(...)dowolna, ja robiłam dosyć sporo - cukinia się kurczy) cebula ząbek czosnku grzyby około 200 g mała śmietana 12 % sól pieprz Polędwiczkę wieprzową oczyścić, a następnie doprawić solą i pieprzem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po czym wyciągnąć, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na chwilę. Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć. Dorzucić grzyby i doprawić. Dodać pół szklanki

Karola gotuje
Mechanik w kuchni … Restauracji „Styl 70” 143

zbyt często formie bufetu szwedzkiego. Bogate menu oraz świetne podanie, dopracowane w każdym szczególe zachęcały do wypróbowania wszystkiego.   A mnie najbardziej zafascynowały „Mini serniczki na spodzie migdałowym” oraz „Polędwiczka wieprzowa w sosie z serów pleśniowych” . Oba te dania nie dały mi po prostu spać aż do momentu kiedy postanowiłem wysłać zapytanie o możliwość uzyskania przepisów aby też móc(...)niebawem się Wami podzielę, pierwsze na pewno będą „Mini serniczki na spodzie migdałowym” bo są stosunkowo proste a tym samym chciałbym abyście już poczuli ten smak. Natomiast przepis na „Polędwiczka wieprzowa w sosie z serów pleśniowych” będzie nieco później ponieważ nie posiadam urządzeń do przygotowania polędwiczki metodą sous vide jak i podejrzewam większość z Was i chcąc się podzielić kompletnym

Mechanik w kuchni
Chińskie danie z polędwiczkami drobiowymi 128

polędwiczek z piersi kurczaka 100 g makaronu z fasoli mung  Radix-Bis   lub ryżowy sól ziołowa Radix-Bis 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 g grzybów mun sos sojowy ciemny olej kokosowy Radix-Bis pomidory z ziołami i czosnkiem Radix-Bis pieprz szczypta imbiru mąka do panierowania Polędwiczki myjemy, osączamy na durszlaku i przystępujemy do marynowania(...)sojowym ciemnym.  Smażymy do miękkości, można podlać odrobiną wody i poddusić pod przykryciem. Makaron ryżowy od Radix-Bis zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min, po czym odcedzamy. Polędwiczki z kurczaka otaczamy w mące i smażymy na oleju kokosowym Radix-Bis   na drugiej patelni na złoty kolor. Do uduszonych warzyw z grzybami dodajemy makaron i smażymy jeszcze przez

Gotowanie jest łatwe
Polędwiczka z sosem pieczeniowym pomarańczowo-żurawinowym 117

chciałam Was zachęcić do zajrzenia na stronę Ambition ( klik ), gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów na smaczne dania oraz propozycje wyjątkowej zastawy stołowej, która będzie się pięknie prezentowała na Waszych stołach . POLĘDWICZKA W SOSIE PIECZENIOWYM POMARAŃCZOWO-ŻURAWINOWYM  Składniki: 1 duża polędwiczka wieprzowa po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu  2 łyżki majeranku 1 ząbek czosnku 1 szklanka wody 250 ml soku(...)pomarańczowego 2 łyżki konfitury żurawinowej do mięs Przygotowanie: Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz obtaczamy w majeranku. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Polędwiczkę obsmażamy  z każdej strony na głębokiej patelni. Kiedy polędwica będzie obsmażona na patelnię wlewamy wodę i przykrywamy pokrywką. Tak dusimy ok. 20-30 minut w zależności od grubości mięsa, przewracamy

Bon appetit mon amie
Poledwiczki w sosie grzybowym 92

Polędwica wieprzowa , to smaczne mięso i mozna przygotować ją na wiele sposobów. Dziś przygotowałam ją w boczku i sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa boczek surowy w plastrach sól,pieprz garść suszonych grzybów śmietana 18% słodka 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula bulion zielona pietruszka do dekoracji WYKONANIE: grzyby namoczyć na noc, polędwiczkę pociąć na 4 cm kawałki, lekko zgnieść(...)owinąć polędwiczkę plastrami boczku, smażyć na maśle klarowanym z cebulką do zrumienienia, dodać namoczone i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby, bulion połączyć z wodą od namaczania grzybów, podlewać polędwiczki, dusić pod przykryciem do miękkosci mięsa

Kuchnia Beaty
Paprykowe polędwiczki drobiowe z ajwarem 133

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej. 500g polędwiczek drobiowych 4 łyżki pasty ajwar sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  1. Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą(...)pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. 2. Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron

Szefowa kuchni
Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi 208

Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 146

Polędwiczki w  paście pomidorowej i sosie sojowo - grzybowym marynujemy, w tym czasie cebulkę podsmażamy, a kaszę  gotujemy. Mięso miksujemy i dobrze doprawiamy, następnie kaszę, cebulę, koperek i żółtka dokładamy. Całość łączymy i z powstałej masy kuleczki lepimy. Takie małe pulpeciki z mące obtaczamy i na kilka chwil do wody wrzucamy. Tylko masełkiem polane, błyskawicznie są zjadane. Polecam spróbować(...)pewnością nie będziecie żałować . Składniki naok 55 szt.: 100 g pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem (Pastena OLE), 2 łyżki sosu sojowego – grzybowego, 800 g polędwiczek z kurczaka (ok. 16 szt.), 300 g kaszy gryczanej prażonej extra, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 białe cebule, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, chili świeżo mielona

Moniki Smakołyki
Polędwiczki w sosie śliwkowym 113

dodatkiem niezwykle aromatycznego sosu śliwkowego na bazie soczystych oraz suszonych jesiennych owoców, czerwonego wina i pachnącego tymianku to doskonała propozycja na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Składniki: 750g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 3-4 łyżki mąki pszennej kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz Sos śliwkowy: 100g suszonych śliwek 250g śliwek węgierek 250ml czerwonego wina(...)paski, zalać winem i odstawić aby napęczniały. Po tym czasie śliwki odsączyć, wino zostawić (później dodamy do sosu). 2. Śliwki węgierki umyć, pozbawić pestek i pokroić na ćwiartki. 3. Polędwiczki oczyścić z błon i pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm, lekko rozpłaszczyć dłonią. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekanym świeżym tymiankiem i odstawić na około

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwiczki z sosem serowym 99

Obiad w pół godziny i do tego bardzo smaczny, myślę że jest to możliwe. Zapraszam do przepisu na pyszne polędwiczki:) Składniki 2 polędwiczki wieprzowe 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy miodowej 2 łyżki masła łyżka mąki po 150 ml bulionu warzywnego i wina białego wytrawnego serek topiony gałka muszkatołowa sól,pieprz Polędwiczki pokrój … Czytaj dalej Polędwiczki

gotuj ze mną
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo musztardowym z pieczarkami 163

Bardzo aromatyczne i musztardowe danie na bazie sosu śmietanowo musztardowego z pieczarkami. Czyli pierwsze starcie z polędwiczkami :) Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 400 g pieczarek 0,5 małego słoiczka musztardy delikatesowej 4 łyżki śmietany 18 % 5 łyżeczek masła pieprz, sól 1/2 cebuli natka pietruszki Wykonanie: Polędwiczkę myjemy i kroimy na plastry ok. 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie z 2 łyżkami(...)masła. Kładziemy polędwiczkę i smażymy ją z każdej ze stron po ok. 8 minut nie ruszając mięsa na średnim ogniu. Doprawiamy w międzyczasie solą i pieprzem. Na osobnej patelni smażymy nasze pieczarki obrane i pokrojone wcześniej w dowolną kostkę z 3 łyżeczkami masła  i cebulą o chwili aż nam się ładnie składniki zarumienią. Musztardę łączymy z śmietaną dodając

W Moim Magicznym Domu
Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką 167

czemu panierka na kotletach nadal jest zwarta, niemal chrupiąca, bo nie zdąży nasiąknąć sosem. Zapiekankę można zrobić z dobrze rozklepanym schabowym, ale najlepiej smakuje z kotlecikami z cienko rozbitej polędwiczki. Możecie też użyć filetów z kurczaka, lub indyka. Sposób na szybkie panierowanie Polecamy Wam nasz patent na szybkie panierowanie mięsa: wbijcie jajka do głębokiej misy i zanurzcie większą partię kotletów(...)czystszy” sposób panierowania niż przy użyciu standardowych trzech misek: z mąką, jajkiem i bułką. Jest mniej pracy i mniej sprzątania. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: Polędwiczki wieprzowe około 1 kg 4 plastry mozzarelli Kilka łyżek tartego parmezanu 4 łyżki oleju roślinnego Sól i pieprz do smaku Sos pomidorowy 2 puszki pomidorów Mała posiekana drobno biała cebula 2 ząbki

Niedzielny kucharz
Polędwiczki prowansalskie z sosem pieczarkowym i zielonym groszkiem 116

Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem niezwykle aromatycznego sosu pieczarkowego z zielonym groszkiem to doskonała propozycja na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Składniki: 750g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 3 łyżki oleju z bazylią sól pieprz 200g mix kasz (kasza pęczak, jęczmienna, siemię lniane) Marynata: 2 łyżki oleju 2 łyżeczki ziół prowansalskich 3 łyżeczki tymianku Sos pieczarkowy z zielonym groszkiem: 500g pieczarek(...)ząbki czosnku 8 listków świeżej bazylii 100ml śmietany 30 % 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Marynata: Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą. 2. Polędwiczki oczyścić z błon, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć marynatą i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Polędwiczki owinąć folią aluminiową i przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Polędwica wieprzowa z fasolką szparagową 129

zrobisz nic wiele wcześniej, bo chcąc by było świeże, robisz wszystko na ostatnią chwilę. A co zrobić, by fajnie smakowało, wyglądało i było łatwe w przygotowaniu? Właśnie taką polędwiczkę! Jest to świetne rozwiązanie zarówno na ciepło jak i na zimno. Śmiało możecie ją przygotować, opiec trochę w piekarniku, a następnie wrzucić na ruszt.  Nie stracicie mnóstwa czasu i będziecie(...)polędwica wieprzowa (ok 600g) 150g mrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka masła 10 cieniutkich plasterków wędzonego boczku Sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki Sposób przygotowania: Polędwiczkę wieprzową nacinamy wzdłuż, oprószamy solą oraz pieprzem i rozbijamy najlepiej przez folię spożywczą. Na brzegu układamy fasolkę szparagową i zwijamy do środka. Owijamy plastrami boczku. Obtaczamy w mące i smażymy

Kuchnia w czekoladzie