podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:41/70)

Mięso z Udek z Kurczaka w Żółtym Sosie Śmietanowym 234

fasolki. Mało, bo nie chciałam przedobrzyć, ale jak masz ochotę sypnij jej więcej, ja przynajmniej tak zrobię :) To co, zaczynamy! Składniki na 2 osoby: mięso z ok. 5 podudzi z kurczaka (kupuję w Biedronce od razu bez kości, ale możesz się pobawić i oddzielić mięso z takich standardowych udek) nierafinowany olej kokosowy - do smażenia ok. 2 płaskie łyżeczki kurkumy świeżo

Blondynka Gotuje
PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ 167

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 9 podudzi z kurczaka, 3 łyżki ketchupu (u mnie pikantny), płaska łyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka soli, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam

JejKuchnia
Kurczak pieczony z warzywami i ziemniakami 134

miałam wychodne tylko do pokoju ale jeśli wszystko się przygotuje to Pan-Mąż spokojnie sobie poradzi, nic nie zepsuje i, co najważniejsze, nie napracuje się:-) Składniki: Udka i podudzia z kurczaka - wzięłam dwie ćwiartki, które podzieliłam na części Kilka małych ziemniaków Kilka marchewek Pietruszka 3-4 ząbki czosnku Olej rzepakowy Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, ewentualnie mielona słodka papryka Składniki

Ze smakiem bez glutenu
Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 197

Drób zawsze na czasie ;)   Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 200 g brązowych pieczarek 3 cebule 1 łyżka soli 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżki pieprzu mielonego 1 łyżeczka suszonego czosnku 70 ml oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 2 łyżki sambal oelek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy

R'n'G Kitchen
Kwasno - pikantna zupa z kurczakiem 197

tajską z dodatkiem makaronu ryżowego. To danie zawiera w sobie sporą dawkę imbiru i czosnku, które naturalnie wzmacniają odporność. Zadbajmy o siebie dbać podczas wiosennego przesilenia :) SKŁADNIKI: 2 podudzia z kurczaka 12 pomidorków koktajlowych 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 5 cm korzenia imbiru 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej 1 limonka 1-2 ostre papryczki 2 l bulionu

Kuchnia od dwojga
Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem 1046

selera, a por dodaje odrobinki ostrości. Także, jeśli podczas zakupów traficie na wędzonego kurczaka, nie zastanawiajcie się ani chwili :) Składniki (na ok. 6 porcji): 1 noga wędzonego kurczaka (udko + podudzie) 1 puszka ananasa (najlepiej w kawałkach) 1 słoik selera 1 por (tylko jasna część) 100 g startego żółtego sera (u mnie gouda) 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Mięso

MyCookBook.pl
Gulasz z dyni, podudzi kurczaka i makaronu 168

całą ferią barw, smaków i zapachów. Ja swoją dynię właśnie zerwałam z ogrodu i zrobiłam danie jednogarnkowe, smaczne i pożywne, cały obiad w 35 minut. Składniki: 80 dag podudzi z kurczaka bez skóry i kości 70 dag świeżej dyni 400 ml rosołu 1 mała cukinia 20 dag  makaronu świderki 6 dużych pieczarek 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Kurczak po portugalsku 123

Kolejna propozycja na danie rodem z Portugalii. Soczyste danie jednogarnkowe na pewno Wam się spodoba. Zamiast Madery, można użyć Porto.   Składniki 500 g podudzi z kurczaka (bez skóry) 2 łyżki oleju 50 ml Madery 50 ml wytrawnego czerwonego wina 150 g krojonych pomidorów z puszki sok z 1/2 pomarańczy 250 g młodych ziemniaków 200 g zielonej fasolki szparagowej

R'n'G Kitchen
Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico 176

chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku.  Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone podudzia z kurczaka Sos holenderski: 3-4 żółtka łyżka soku z cytryny 1-2 łyżeczki masła sól i pieprz Przygotowanie: Szparagi wybieram cienkie, ponieważ nie wymagają obierania. Dokładnie myję i ewentualnie odcinam

Karczma Honorietty
Podudzia z kurczaka nadziewane jabłkami i porem. 182

Kolejna propozycja bardziej świąteczna. Trochę zajmuje usunięcie kości ale efekt jest wart poświęconego czasu . Dodatkowo nadzienie jabłkowe sprawia , że mięso nie jest suche... Składniki; 3 podudzia z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 1 jabłko kawałek pora (ok. 10 cm, biała część ) olej do natłuszczenia blachy Przygotowanie; Mięso myjemy a następnie usuwamy wszystkie kości, starając się

Radość kipiąca uśmiechem.
Podudzia z kurczaka nadziewane papryką i pieczarkami. 171

Trochę czasu zajmuję wyjęcie kości jeśli się nie ma wprawy ( ja jej nie mam ;-) ) ale warto poświęcić ten czas bo efekt jest naprawdę fajny! Polecam!   Składniki; 3 podudzia z kurczaka 4 pieczarki pół czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula przyprawa do kurczaka sól, pieprz, ok pół łyżeczki rozmarynu olej   Mięso dokładnie umyć a następnie osuszyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Czosnkowe podudzia pieczone 149

Podudzia z kurczaka o mocnym posmaku czosnku. Zamarynowane w czosnku a potem upieczone są soczyste i smaczne a skórka chrupiąca. Można podać je jako danie obiadowe z ziemniakami czy frytkami i surówką lub po prostu z pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 155

sezon na cukinię i przygotowuję rozmaite przepisy: Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Dynia świetnie smakuje na surowo, wystarczy przygotować prostą marynatę i cieszyć się smakiem tego

Moja smaczna kuchnia
Zupa z botwinki z ziemniakami 162

inne przepisy z botwinką: Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 podudzia z kurczaka kilka ząbków czosnku 3 marchewki 1/3 selera 2 pietruszki pęczek szczypiorku 6-8 dużych ziemniaków 2 listki laurowe ziele angielskie sól i pieprz kilka łyżek octu do smaku Przygotowanie

Moja smaczna kuchnia