Kurczak po portugalsku

Kurczak po portugalsku

Kurczak po portugalsku

Kolejna propozycja na danie rodem z Portugalii. Soczyste danie jednogarnkowe na pewno Wam się spodoba. Zamiast Madery, można użyć Porto.   Składniki 500 g podudzi z kurczaka (bez skóry) 2 łyżki oleju 50 ml Madery 50 ml wytrawnego czerwonego wina 150 g krojonych pomidorów z puszki sok z 1/2 pomarańczy 250 g młodych ziemniaków 200 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki zielonych oliwek   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka obsmażamy na rozgrzanym ole... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, fasolka, ziemniaki, fasolka szparagowa, danie jednogarnkowe, sosy, sos do kurczaka, drobiowe, podudzia z kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, dania z kurczakiem, kurczak na parze

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.