Kuleczki robi się bardzo prosto i szybko. Mogą leżeć w lodówce kilka dni, ale z pewnością znikną w momencie ;) Składniki (13-15 kuleczek): 1/2 szklanki masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać w misce
Healthy food explorersklejenia wszystkich bakalii i ziaren użyłam mleka kondensowanego, jeśli chcielibyście zrobić zdrowszą wersję można je zastąpić miodem lub zmiksowanymi daktylami. Składniki: 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego 200 g płatków owsianych 100 g kokosu 50 g rodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego
Ciastkozercyinnymi i powstały one - muffinki marchewkowe . Są przepyszne! Leciutkie, idealnie słodkie i zawierają warzywo ! Składniki (12 muffinek): 170 g marchewki (1 duża sztuka) 100 g mąki gryczanej 50 g płatków owsianych bezglutenowych 10 g nasion chia (1 łyżka) 50 g rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 35 g oleju kokosowego (1 czubata łyżka
Zdrowie na języku :Pbrzozowego lub miódu , jeżeli lubisz bardzo słodkie dodaj więcej niż ja podałam. Wsyp 20 g żelatyny i dobrze wymieszaj, aż się rozpuści. Teraz przecedź przez durszlak, dodaj płatki owsiane, przykryj folią i zostaw do ścięcia w chłodnym miejscu. Smacznego. CMOK Moje owoce były z pestką, dlatego je przecedziłam, ale gdy ich niema nie jest to konieczne
Pasje Jolkialbo mieszaninę podgrzewamy do 37 stopni. Dalej: - 80g mąki graham typ 2000 - 560g mąki pszennej - 1 starta marchewka - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 20g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy bułeczki. Mi wyszło 12 sztuk. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce
MamaOskarkakawy sprawdzą się idealnie! A więc do dzieła. Składniki: 1 rozgnieciony banan 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki zmielonych orzechów (ziemne, włoskie lub inne) 2 łyżeczki kakao 1/2szklanki zmielonych płatków owsianych 1/3 szklanki otrębów owsianych ew. 1 łyżka miodu, jeśli lubicie słodkie na polewę: 70 g gorzkiej czekolady + 2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Jeśli masa
Chocolate Muffin Bloggranoli dodać raczej kwaśne suszone owoce (lub choć jeden rodzaj). W moim przepisie są to suszona miechunka i wiśnia. Stanowią one świetne uzupełnienie słodkiej całości. :) Składniki: 200 gramów płatków owsianych górskich 100 ml soku jabłkowego 150 gramów mieszanki różnych orzechów (mogą być z dodatkiem np. rodzynek) 3 łyżki stołowe miodu 1,5 łyżki stołowej oleju 0,5 łyżeczki cynamonu
Garniec Magalieodważna, żeby zaprosić 10 bloggerów do swojego mieszkania :> Śniadanie oczywiście musieliśmy zjeść wspólnie! Wszyscy zgodnie też przystali na owsiankę, ale...owsianka dla 9 osób?! Why not? Pół kilograma płatków owsianych i dwa litry mleka - mamy 9 owsianek! :) Niby tylko dwa dni, ale będzie masa wspomnień :) W dzisiejszym poście oprócz śniadania, miks zdjęć z wyjazdu :) Najpierw jednak dzisiejszy poranek: wielki
breakfast of dreamsjedna porcja na pewno będzie za mało…. Przynajmniej w moim domu muszę dużo ich upiec, żeby zapełnić żołądki mojej rodzinki Najprostsze wegańskie gofry gotowe do podania Składniki: 3 szklanki płatków owsianych bezglutenowych 1 dojrzały banan 2 1/2 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez
Lamarida.plpolecam wypróbować poniższy przepis! Składniki na 2 chleby*: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej (500 g) 2 szklanki letniej wody 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 4 łyżki płatków owsianych (45 g) 4 łyżki ziaren słonecznika (50 g) 5 łyżek siemienia lnianego (50 g) 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżeczka soli *chleby przygotowałam w dwóch podłużnych foremkach (o średniej
Ugotowaćpuszcze lub w słoiku wytrzymają tydzień, ale jak znam moje Miśki, to w środę już nie będzie po nich śladu. Składniki na 16 sztuk całkiem dużych ciach: 100 g płatków owsianych/żytnich/orkiszowych (u mnie pół na pół owsiane i orkiszowe) 150 g mąki, z czego 50 g może być pełnoziarnista (u mnie orkiszowa) 80 g oleju roślinnego (około
greenscarfszkodliwych bakterii odpowiedzialnych m.in. za próchnicę i infekcje w jamie ustnej) Jako, że olej można wykorzystać zarówno do gotowania jak i pieczenia, zdecydowałam, że wykorzystam go do upieczenia ciasteczek owsianych. Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni , jak i w kosmetyce dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Pozyskiwany z miąższu kokosa olej powszechnie uważa się za najzdrowszy olej na ziemi(...)olej powszechnie uważa się za najzdrowszy olej na ziemi. Wszystko dlatego, że ma w swoim składzie wyjątkową grupę cząstek tłuszczu - trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT). http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html Składniki: 160 g płatków owsianych górskich 50 g słonecznika 100 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki miodu 1 jajko 70 ml oleju kokosowego House of Asia ( De Care ) Olej kokosowy rozpuścić. Wsypać do niego resztę
My simple kitchenznalazłam na stronie chleby.info . Zapraszam do pieczenia! Składniki na jeden bochenek: 9 g suchych drożdży* 350 g mąki pszennej typ 550 70 g siemienia lnianego, mielonego 40 g płatków owsianych 1 1/2 łyżeczki soli 1 niepełna łyżeczka cukru 350 ml ciepłej (NIE gorącej!) wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W dużej misce łączymy wszystkie suche składniki
My Culinary Artzawierają: witaminy, minerały, błonnik, siarkę, wapń, żelazo, potas, fosfor, mangan, miedź i magnez... uff... Proszę więc utoczyć mnóstwo kuleczek i zajadać! ;) Składniki: 200 g daktyli 5 łyżek płatków owsianych 2 łyżki orzeszków ziemnych 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka wody różanej cynamon (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze i uformować małe kuleczki (1,5 - 2 cm). Można dodatkowo
zadanie-gotowaniezdrowy deser, specjalnie dla Was ;)","recipeIngredient":["2 jab\u0142ka\r","1 \u0142y\u017cka br\u0105zowego cukru\r","1 \u0142y\u017cka m\u0105ki \r","2 \u0142y\u017cki p\u0142atk\u00f3w owsianych\r","3 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","1 \u0142y\u017ceczka cynamonu\r","szczypta soli"],"name":"Jab\u0142kowy crumble","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Jab\u0142ka myjemy i kroimy(...)Pyszny i ekspresowy, owocowy, a przede wszystkim zdrowy deser, specjalnie dla Was Jabłkowy crumble Wielkość porcji 2 Składniki 2 jabłka 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka mąki 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Sposób przygotowania Jabłka myjemy i kroimy w kostkę. Możemy je wcześniej obrać, ja jednak pomijam ten krok. Pokrojone jabłka rozdzielamy pomiędzy
Mostek w kuchni