placki - 22990 przepisów (strona:764/1533)

Domowa pizza na cieście dojrzewającym 355

pojemniku (by nie wysychało) 2-3 razy większym, bo ciasto zwiększy swoją objętość. Do jego zrobienia używa się suchych drożdży. Z naszego przepisu na pizzę wyjdzie Wam dwa spore placki ( pizza na cienkim cieście) lub dwa małe (jeśli chcecie grubą wersję). Ten właśnie przepis na pizzę to nasz ulubiony i jestem pewna że jeśli go wypróbujesz, będziesz robić

Arbuziaki
Cytrynowe Pancakes z ziarenkami maku 189

latem. Tak to idealnie je określa. Czujecie ten żar lejący się z nieba? Nawet nie chce się jeść śniadania, a co dopiero stać przy patelni i smażyć jakieś tam placki. Wiecie o czym mówię? Jednak warto się zmobilizować i zjeść porządne śniadanie w kilka minut. Starajcie się nie zaczynać dnia od kubka kawy, bardzo proszę. Na co dzień zjadam

Słodkie Gotowanie
Kruszonka kokosowa z truskawkami 198

Przyszedł czerwiec, a wraz z nim sezon na truskawki. Pora więc na wypieki z tymi wspaniałymi owocami. Dzisiaj całkiem zwyczajny, kruchy placek z dodatkiem kokosu. Ciasto: 3,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 25 dag margaryny 1 jajko 4 żółtka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,75 szklanki płatków owsianych 1 szklanka kokosu Dodatkowo

Praktyczna pl
Polewajka, czyli makaron z sosem truskawkowym 238

Dodajemy mąkę i sól. Zagniatamy ciasto tak długo aż będzie elastyczne. W zależności od wielkości jajek, regulujemy ilość mąki. Przykryte ciasto powinno odpocząć około 30minut. Wałkujemy ciasto na cieniutkie placki, które rozkładamy, aby przeschły. Kroimy ciasto w paski, układamy jeden na drugi i kroimy ostrym nożem w cienkie kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku, chwilę od wypłynięcia. Sos truskawkowy, polewajka

Leśny Zakątek
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 175

galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki 30% schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny   Po 1 godzinie wykładamy ciasto na stolnice i wałkujemy placek. Formę do tarty natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto, dociskamy do brzegów. Nadmiar ciasta usuwamy z krawędzi. na spód tarty wykładamy papier do pieczenia tak by okrył całą

MojaQchnia.pl
Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 238

sałatą 1 opakowanie Wrapsów Tortilli 1 sałata zielona 6-7 plastrów sera żółtego 4-5 plastrów szynki 1 opakowanie Zottarelli pieprz i sól Tortillę rozłożyć na blacie. Na każdy placek wyłożyć po trochu sałaty zielonej, 2-3 plasterki sera żółtego, oraz po 2 plasterki szynki. Mozzarellę pokroić na mniejsze kawałeczki, posypać po tortilli. Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną

Gotuję Testuję
TRUSKAWKA 211

białym koniuszkiem. Mają też mniej soku. Przeznaczone są przede wszystkim do zjadania na surowo. Przykładowe przepisy z wykorzystaniem truskawek: Chlebek truskawkowy Deser jogurtowy z mascarpone z truskawkami Puszysty placek z truskawkami Racuszki budyniowo - jogurtowe z truskawkami i bitą śmietaną Sernik na zimno z truskawkami Tarta z masą waniliową i truskawkami Tarta z truskawkami i pianką waniliową Muffiny kakaowe

Ciastka - domowe słodkości
Domowe wafelki do lodów (bez mleka) 369

średniej wielkości ogniu. Gdy będzie gorąca zdejmujemy ją z ognia, nakładamy 1-2 łyżki masy i szybkimi kolistymi ruchami rozprowadzamy ciasto tak, by rozlało się na cienki, okrągły placek. Stawiamy patelnię na najmniejszy ogień i smażymy przez około 5 minut. Gdy spód ciasta się zarumieni przewracamy je na drugą stronę i smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Po usmażeniu

Dieta bez mleka
Czekoladowe tarteletki z malinami 258

jest już gorąca wkładamy ją do lodówki do całkowitego stężenia. U mnie chłodziła się całą noc. Po schłodzeniu powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, około 3 mm grubości. Można pod spód położyć sobie arkusz papieru do pieczenia, dzięki temu, nie trzeba będzie dodatkowo podsypywać ciasta mąką. Wykładamy nim tarteletki. Nie trzeba dodatkowo już smarować

Ciastkozercy
Placuszki jajeczne z mozzarellą i świeżą bazylią 209

jestem poza domem - to staram się też, aby Natalka na przekąskę miała coś bardziej treściwego niż zwykły chrupek lub paluszek, bo na jej apetyt nie mogę narzekać. Oprócz dwóch placków, które zjadła Natalia reszta była moja i przyznam, że później smażyłam je kilkakrotnie oraz w zwiększonej ilości. Oczywiście dla Niej praktycznie bez soli... Placuszki są przepyszne i bardzo aromatyczne

Di gotuje
Chlebki flatbread na jogurcie 233

się ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 kawałków. Każdy z nich posypujemy mąką i wałkujemy na okrągłe i cienkie placki (około 2-3 mm). Rozgrzewamy suchą patelnię. Na gorącą wkładamy pojedynczo chlebki. Smażymy z obu stron do ładnego zarumienienia, około 2-3 minut z każdej strony. Po każdym chlebku

PatiGotuje
Pizza blanca ze szparagami 224

posiekane zioła, dopraw solą i pieprzem umyj szparagi, odłam zdrewniałe koncówki (nie wyrzucaj, zachowaj do przygotowania bulionu). Duże, grube szparagi przetnij wzdłuż na pół rozwałkuj cienko ciasto na 2 placki. Rozsmaruj sos śmietanowo-cebulowy i ułóż szparagi, a na szparagach pokrojoną w plasterki mozarellę piecz na kamieniu 10 minut, do zrumienienia brzegów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczone bataty z sosem hummusowym 201

Ludzi można podzielić na dwie grupy. Tych, którzy jedzą klasycznie (ogórkowa, placki ziemniaczane i te sprawy) oraz tych, którzy uwielbiają eksperymenty kulinarne. Zdecydowanie należę do drugiej grupy – uwielbiam próbować nowych smaków, przygotowywać nieznane potrawy i wymyślać całkiem nowe. Z ciekawszych eksperymentów mógłbym wymienić ciastka z ciecierzycy, w których

Vegan Taste
Ciasto ucierane z truskawkami z maślaną posypką 167

będzie za bardzo się lepiła możemy dodać nieco więcej mąki, a gdy będzie za słucha ciut więcej masła, jednak nie powinno być z tym problemu. Gotową kruszonkę można nakładać plackami bądź tak jak ja rozcierałam ją w dłoniach nad ciastem. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temp. 175*C przez 45 -50 minut monitorując ostatnie 5 minut :)  Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Idealne ciasto na zdrowszą pizzę orkiszową 203

Idealne ciasto na pizzę jest elastyczne, bardzo łatwe do współpracy, a pizza na nim upieczona cieniutka i chrupiąca. Bez porównania smaczniejsza jest pizza upieczona na kamieniu, dlatego miłośnikom włoskiego placka polecam ten przydatny gadżet. Składniki na 2 średnie pizze: 250 g mąki orkiszowej jasnej 140 ml wody 15 g świeżych drożdży lub 1 łyżeczka istant 2 łyżki oliwy/oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania