mielone - 47549 przepisów (strona:764/3170)

gulasz drobiowy z zieloną fasolką... 161

ząbki czosnku 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, woda 1 litr, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną(...)minuty mieszając dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać pyszny, lekki gulasz można podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Queso Fundido z kiełbasą chorizo 201

zapieczeniu nie pozostał niestety półpłynny... Chorizo można zastąpić mięsem mielonym - wieprzowym, wołowym lub wołowo-wieprzowym, doprawionym chili w proszku, aby Queso było pikantne. Po podsmażeniu chorizo/mięsa mielonego należy usunąć nadmiar tłuszczu, aby Queso nie było bardzo tłuste. Chorizo należy dodatkowo odsączyć z nadmiaru tłuszczu papierowymi ręcznikami. Potrawa jest tłusta, ale pyszna. Idealna na imprezy! 1 szklanka

Gospodyni Miejska
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 127

Błonnik:11.8 PEŁNOZIARNISTE PENNE PO BOLOŃSKU (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Olej rzepakowy – 10 g (1 x Łyżka) Mielony filet z piersi indyka (bez skóry) – 100 g (1 x Porcja) Cebula – 200 g (2 x Sztuka) Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty(...)KOLACJA K:309 / B:15.5 / T:6.1 / W:36.9 / Błonnik:17   ZUPA BEZMLECZNY KREM Z CIECIERZYCY (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Pieprz czarny mielony – 3 g (3 x Szczypta) Liść laurowy – 2 g (2 x Listek) Ziele angielskie – 4 g (4 x Sztuka) Cebula – 100 g (1 x Sztuka) Pietruszka

Powiedz dietom nie
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie porowo śmietanowym 531

makaronu 30 dag mielonego z kurczaka 1 duży por 3 szklanki mleka 1 szklanka śmietany 30% spora garść tartego żółtego sera 1 jajko pęczek natki pietruszki 1 kopiata łyżka masła Sól, pieprz   Białą część pora pokroić na plasterki. W garnuszku rozgrzać masło, dodać pora i smażyć aż zmięknie i stanie się   lekko szklisty, na końcu dodać(...)łyżkę mąki i mieszać przez około minutę. Na samym końcu dodać mleko i śmietanę, stale mieszając doprowadzić do zagotowania, następnie przestudzić, dodać starty ser i wymieszać.   Do mięsa mielonego dodać jajko i przyprawy, energicznie wyrabiać tak aby mięso się związało. Uformować sześć pulpecików.   Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wsypać suchy makaron, zalać go sosem i ułożyć

Jadło i czytadło
Makaron z brokułami i sosem serowym 165

bavette (połowa opakowania) 1 średni brokuł 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka 1 ser camembert (120 g) czosnek granulowany do smaku pieprz sól Do podania: świeżo mielony pieprz tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy je na półtwardo w osolonej wodzie. Gotowe różyczki(...)podgrzewamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Do gotowego sosu dorzucamy brokuła. Makaron łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy gorący, obsypany tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Makaron z brokułami i sosem serowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Zupa krem z kukurydzy z orzeszkami z ciecierzycy 108

smaku, zioła prowansalskie do smaku, orzeszki z ciecierzycy: ciecierzyca sucha 1,5 szklanki, oliwa z oliwek 5 łyżek, kolendra mielona 1 łyżeczka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą. Nastawiamy na palnik. Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie

kulinarne odsłony pati
Pyszny i zdrowy dżem owocowy. 130

dojrzałych truskawek ( lub innych miękkich owoców malin,  borówek itp. ) 80 dkg cukru 1 opakowanie pektyny do dżemów ( 30 g ) 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru Sposób wykonania :   O woce umyj, oczyść, usuń szypułki, wsyp do rondla, rozgnieć na mniejsze kawałki(...)Postaw na średnim ogniu, zagotuj. Co kilka minut zamieszaj. Następnie dodaj 60 dkg cukru, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Resztę cukru wymieszaj z pektyną i mielonym imbirem. Teraz wsyp stopniowo pozostałą część cukru zmieszaną z pektyną i imbirem, cały czas energicznie mieszając. Gotuj jeszcze na małym ogniu, ciągle mieszając, przez 2-3 minuty. Zdejmij dżem

Przepisy i porady kulinarne
Kofta 202

potrawa z mięsa mielonego. Przyrządzana głównie z wołowiny lub jagnięciny z dodatkiem cebuli i przypraw. Spotykane są też wersje z owoców morza, baraniny, a nawet wegetariańskie.  500g mielonej wołowiny 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki bazyli 2 szczypty soli 1 łyżeczka cynamonu łyżeczka pieprzu czarnego sok z 1 limonki pół łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki bułki

Gotuj z Rumcajsem
LITTLE NIGHTMARES – STEK I KARMELIZOWANE MARCHEWKI 175

masło – 2 łyżeczki (20g) 0,30 zł sok z cytryny – kilka kropel 0,10 zł czosnek – 2 ząbki 0,30 zł pieprz czarny, świeżo mielony 0,10 zł sól Razem 9 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. WYBÓR MIĘSA Najlepsze mięso na stek dostaniecie u lokalnych rzeźników. Zapytajcie o porcję odpowiednią na stek – rostbef, antrykot, lub jeśli(...)grubość porcji mięsa miała ok. 3 cm. 2. PRZYPRAWIENIE MIĘSA (1 min) Stek wyciągamy z lodówki ok. 20-30 min przed smażeniem. Porcję mięsa obficie oprószamy i nacieramy grubo mieloną solą oraz pieprzem z każdej strony. 3. SMAŻENIE (5-10 min) Patelnię mocno rozgrzewamy, wlewamy 2 łyżki oleju, czekamy chwilę aż się nagrzeje i kładziemy na nim mięso. Powinno

Nerds Kitchen
Rigatoni z podsmażonymi warzywami z nutą wędzonej papryki 131

brokułu, 1 mała cukinia, 3-4 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny grubo mielony do smaku, sól do smaku, 1 kopiasta łyżeczka przypraw, suszone pomidory z chili, pęczek szczypiorku, ½ mielonej słodkiej papryki wędzonej, 2 garście listków świeżej bazylii, ser żółty grana padano. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, kalarepę i cukinię w słupki, a brokuł i kalafior dzielimy na mniejsze

Moniki Smakołyki
Szynka pieczona ze skórą 149

mielonego ziela angielskiego lub kilka ziaren w całości  2 ząbki czosnku  3 łyżeczki soli + 1 łyżeczka gruboziarnistej do posypania przed pieczeniem  pieprz czarny świeżo mielony  Przygotowanie: Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ponacinać z góry w kratkę w odstępach 1 - 1,5 cm do połowy tłuszczu, który znajduje się pod nią

Kuchcik gotuje
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 149

glazurze kawowej Składniki: 16 – 20 surowych krewetek 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzącej wody 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka cynamonu mielonego Kamis 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis 1 łyżeczka soli morskiej w młynku Kamis 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego w młynku Kamis Wykonanie: Kawę zalej wrzątkiem, dodaj cukier, oliwę, cynamon, paprykę(...)marynowane w soku pomarańczowym z imbirem i czosnkiem Składniki: 16 – 20 surowych krewetek 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki imbiru mielonego Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis 1 – 2 łyżki posiekanych liści świezej kolendry lub bazylii Wykonanie: Sok pomarańczowy wymieszaj z oliwą, imbirem i czosnkiem. Do marynaty dodaj krewetki

Moja pasja smaku
szybkowar-schabowe zrazy... 151

Składniki: schab bez kości 4 sztuki duże, musztarda sarepska 4 łyżeczki, cebula 2 sztuki, ogórki kiszone 2 sztuki, boczek wędzony 4 plastry, smalec 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, mąka pszenna 6 łyżek, śmietana gęsta 1 łyżka, woda 1 litr kotlety schabowe rozbić dobrze tłuczkiem(...)zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 30 minut szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wyjąć zrazy na talerz, do wywaru wsypać resztę mąki, dodać śmietanę i pozostały pieprz mielony, wszystko blenderem zmiksować i doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia schabowe zrazy są kruche, soczyste, najlepiej smakują z kaszą lub ziemniakami i surówką jaką się lubi............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Leczo z cukinią i wołowiną 152

aromatu. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 50 min Składniki 500 g mielonej wołowiny * 500 ml passaty pomidorowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 cukinie zielone 2 duże pomidory 100 g groszku cukrowego 1 papryczka chili 1 duża cebula 3 ząbki(...)aromat. Dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili, cebulę pokrojoną w dużą kostkę i posiekany czosnek. Mieszamy i smażymy wszystko razem do momentu, aż cebula się lekko zeszkli. Następnie dodajemy mieloną wołowinę, mieszamy i smażymy do momentu, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory i passatę pomidorową. Całość gotujemy przez 15 minut. Dodajemy pokrojoną w większe

Wędrówki po kuchni
Noodles z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 165

zielona pół szt, papryka żółta pół szt, brokuł 250 g, kukurydza konserwowa pół puszki, czosnek 1 ząbek, sos sojowy 3 łyżki, trawa cytrynowa mielona pół łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kurkuma 1 łyżeczka, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki

kulinarne odsłony pati