placki - 22990 przepisów (strona:761/1533)

Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 156

zaglądania co minutę, bez obaw, że coś się przypali. Od tej pory jeszcze bardziej kochamy kaszotto z dynią . Oczywiście, jak prawie każdy, lubimy również omlety , jajecznice, jajka sadzone, placki ziemniaczane oraz pozostałe tradycyjne i mniej tradycyjne potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby się do tej pory

Fitsweet.me
Faszerowane rolady z mięsa mielonego 258

mielone mieszamy z kaszą manną (lub z bułką tartą), jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce, na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu *** *** Mięso z farszem zwijamy do środka, formujemy w dłoniach tworząc rolady i obtaczamy w mące *** *** Roladki smażymy na mocno rozgrzanym oleju

Blog z Apetytem
Placuszki na maślance – pyszne 237

przy 5 stopniowej mocy palnika). Ciasta na placuszki nie powinno mieszać się zbyt długo. Również zalecam zachowanie opisanej powyżej kolejności (mam wrażenie, że przy innej kolejności placki wychodzą mniej puszyste i delikatne, a bardziej zbite). Źródło

Smaki Na Talerzu
Langosze 191

konsystencji (na około godzinę) pod ściereczką. Kiedy ciasto będzie wyrośniętę, wyjmujemy je z miski i dzielimy na równe części ( z tej ilości mąki wychodzi mi 8 langoszy) i formujemy placki. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

ChilliJemy
PIEROŻKI ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI W SOSIE DYNIOWO-POMIDOROWYM 138

można go chwilę pogotować bez przykrycia, aż lekko zgęstnieje. PIEROŻKI: Przygotowujemy ciasto na pierogi i odstawiamy na 15 minut, aby odpoczęło. Dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wycinamy kółka. Układamy pełną łyżeczkę nadzienia, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi. Kładziemy na podsypanym mąką blacie, przykrywamy ściereczką. Zagotowujemy dużą ilość osolonej wody. Partiami wrzucamy

cool and minty
Ciasto kruche z malinami i pianą 215

tężejącej galaretki. Zimne, wyłożyć na ciasto. Pianę ubić z białek. Dodać cukier. Tak powstałą sztywną pianę wyłożyć na maliny. Z lodówki wyjąć pozostałość ciasta. Skubać i rzucać na pianę. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 45-50 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem

Gotuję Testuję
Waniliowe ciasteczka Duszki 87

wlać ekstrakt waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 30 minut.  Ciasto podzielić na 3 części i kolejno rozwałkowywać na placki o grubości około 3 mm (pamiętając o podsypaniu stolnicy mąką, a w razie konieczności również i ciasto). Resztę ciasta trzymać w lodówce. Szklanką wycinać okrągłe kształty, podzielić

Kraina Miodem Płynąca
Focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami 126

elastyczne. Przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jakieś 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie przekładamy ciasto na obsypany mąką blat, chwilę wyrabiamy i formujemy okrągły placek (grubość około 3-4 cm). Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 10 minut do podrośnięcia (ja ułożyłam ją na papierze do pieczenia, żeby później moc ją łatwiej zsunąć na blachę

PatiGotuje
Dyniowe burgery (bezglutenowe) 157

wzięłam się za sporządzanie wegańskich potraw to wszędzie napotykałam na przepisy, gdzie burgery prawdę powiedziawszy były to wstrętne, no może nie wstrętne, ale kiepskie, bez smaku zmielone na papkę placki, albo suche jak wiór krszące się podeszwy. Już nawet nie wspomnę o mało zachęcającym wyglądzie Dobry burger według mnie nie powinien być lekko wiglotny i posiadać strukrurę oraz wyrazisty

greenscarf
Placki ziemniaczane z przepisu Magdy Gessler 147

Przepisów na placki ziemniaczane wypróbowałam już troszkę, ale żadne nie były idealne. Ostatnio na portalu smaker znalazłam te wg przepisu Magdy Gessler. Powiem Wam, że są super, chrupiące i bardzo smaczne. Zniknęły wszystkie więc przepis mogę polecić, próbujcie może i Wam przypadną do gustu :-) Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki

kruche babeczki
Mielone rolady z serowym środkiem owinięte boczkiem 151

tarce o średnich oczkach ugotowaną wcześniej marchewkę, posiekany szczypiorek  oraz przyprawy  - sól, pieprz oraz czosnek granulowany. Całość wyrabiamy na gładką, zwartą masę. Formujemy  na dłoni mięsny placek. Na środku każdego układamy kawałki żółtego sera.  Zawijamy do środka (tak aby nie było widać sera).Formujemy mięso na kształt roladki, owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu

VioletoweKucharzenie
Tosty francuskie z konfiturą 130

konfitura, banany i maliny, syrop klonowy. Przygotowanie: Roztrzepane jajko mieszamy z łyżeczką cukru waniliowego. Dolewamy trochę mleka. Chleb kroimy w plastry i moczymy z obu stron w jajku. Następnie placki smażymy na maśle z obu stron do zarumienienia. Tosty francuskie podajemy z konfiturą lub z bananami i malinami polane syropem klonowym lub miodem. Artykuł Tosty francuskie z konfiturą pochodzi

I LOVE LIFE
Tradycyjny tatar wołowy 124

świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
Quiche z leśnymi grzybami i natką pietruszki 144

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci aromatycznych leśnych grzybów. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 100g masła extra 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło do wysmarowania formy

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki ziemniaczane z natką 92

papryki ostrej i słodkiej, odrobina majeranku lub kminku olej rzepakowy 4 łyżki posiekanej natki pietruszki Robimy!! Ziemniaki obieramy, myjemy i tarkujemy na papkę, bądź przepuszczamy przez maszynę. Jak na placki ziemniaczane To samo robimy z cebulą. Mieszamy. Powstały sok zlewamy. Do ziemniaków wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Mieszamy na gładką masę. Kiełbasę kroimy w grubą kostkę i lekko podsmażamy

Latosiowydom